Van de Beek: 'Moeten onverstoorbaar doorgaan'

NielsOpdam, 03-12-2018 om 07:20, 4434 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek denkt dat Ajax steeds naar zichzelf moet kijken in de titelrace met PSV, zo vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook gaat hij in op de beginfase van dit seizoen, toen hij wissel zat bij de Amsterdammers.

'We moeten steeds onze job doen', begint Van de Beek over de titelrace. 'Onverstoorbaar doorgaan met waar we mee bezig zijn. Tot de winterstop alles winnen als afsluiting van een mooie eerste seizoenshelft.' Zondagmiddag kwam er een leuke bijkomstigheid voor Ajax, want koploper PSV verloor met 2-1 bij Feyenoord, daar hoopte de Ajacied ook op. 'Het is niet zo dat ik heel het schema van PSV uit mij hoofd ken, maar ergens moeten ze natuurlijk een keer in de fout gaan. Het is mentaal best zwaar als de concurrent maar blijft winnen.'

Van de Beek moest in het begin van dit seizoen plaatsnemen op de bank en dat zette hem aan het denken. 'Nou, je wordt wel even op scherp gezet. Ik had zoiets van: hé, dit laat ik dus niet gebeuren. De jongens die erin komen, doen het ook steeds goed. Iedereen weet hier: je moet bikkelen voor je plek. Dat geldt voor mij ook.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Zo is dat Donny, nog 5 keer winnen tot de winterstop.
Het hoeven geen perfecte wedstrijden te zijn, als je ze maar wint.
0 0
Dexy
Het is heel jammer voor Donny, maar hij is helaas gewoon een dissonant in het huidige elftal qua voetballend vermogen. Zelfs gisteren als controleur biedt hij zich nauwelijks aan. En op 10 was hij al matig.

Het is veelzeggend dat Labyad veel geschikter is in het huidige 4-2-3-1 systeem dan Donny.
1 0
ajaxinho
Tegen Excelsior (7-1) was Donny de grote man op 10...

De vraag is of Labyad dit ook allemaal kan in de CL.
Donny heeft zich bewezen sinds zijn basisplek tegen Bayern.
0 -2
AjaxAmsterdam
Ik vind juist dat hij nog helemaal niks heeft bewezen dit seizoen. Hij is vaak onzichtbaar en heeft een paar opgelegde en belangrijke kansen gemist, die ik een Ziyech of Neres niet zo snel zie missen.

Labyad daarentegen zit in de stijgende lijn en valt in de eredivisie, in ieder geval voor mij, meer op dan Donny.
2 0