Mazraoui: 'Hakim helpt meer jonge jongens'

BVeenstra, 01-12-2018 om 14:05, 6249 views, ELF Voetbal Magazine |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Noussair Mazraoui is erg blij met een teamgenoot als Hakim Ziyech. Het is geen geheim dat de twee goed met elkaar op kunnen schieten en in een interview met ELF Voetbal Magazine legt Mazraoui uit waarom Ziyech zo belangrijk voor hem, maar ook voor andere teamgenoten, is.

'Zeker in het begin heeft hij zich over mij ontfermd. Ik kende natuurlijk al wat jongens, maar toch was ik een beetje nerveus, bij mijn eerste basisplaats bijvoorbeeld', vertelt Mazraoui. 'Daarbij heeft Hakim me ontzettend geholpen. Bijvoorbeeld door te zeggen dat ik deze kans niet voor niets kreeg. Dat gaf me meer vertrouwen. Dat doet hij met meer jonge jongens. Hij doet zijn best om iedereen zich welkom te laten voelen.'

Inmiddels heeft Mazraoui een basisplaats bij Ajax en moet hij zelf alles ondervinden. 'Dat weet hij (Hakim, red.) als geen ander. Die ruimte geeft hij me ook. Hakim laat me mijn eigen weg vinden. (...) Weet je? Wanneer hij zijn droomtransfer te pakken heeft, en dat gaat natuurlijk gebeuren, ga ik hem missen. Als voetballer natuurlijk. Maar nog meer als persoon.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruff Rhythim
Weet nog dat ziyech twee jaar geleden ook al zei dat ie graag een mentor voor Nouri wilde zijn.
Sja....zucht...
8 -1
AjaxForEverAjax
Yep Nouri ... Ik kan genieten van het plezier
onderling, het niveau en de rol van Ziyech in het geheel. Ziyech zit zo dicht bij zijn gevoel.

Het mislukte seizoen vorig jaar kan ik Marcel Keizer en de spelersgroep niet aanrekenen vanwege dramatische gebeurtenis.
1 -1
gi0vanni
Ziyech doet het dit jaar heel erg goed. En hij kan waarschijnlijk nog wel beter want hij doet er alles aan om beter te worden. Als voetballer dit jaar laat hij zien de meeste zwakke punten nu uit zijn spel zijn. Maar het is helemaal fantastisch dat hij ook een aardige jongen is die andere helpt en 't is ook mooi dat hij humor heeft. Ondanks dat hij waarschijnlijk niet zo goed gaat worden als Sneijder en Eriksen zullen we ook met een trots gevoel terug kijken dat hij voor Ajax heeft gespeeld.
7 -1
Schwalbino
Hij beult zich af dit seizoen en volgt zijn instinct. Als hij zijn krachten wat beter kan verdelen gaat hij zeker nog groeien. Af en toe begint hij aan een kansloze solo en verspeelt de bal. Dan legt hij zoveel energie erin om hem terug te veroveren en vaak lukt dat ook. Als hij dat wat beter zou kunnen inschatten dan maakt hij stappen.
1 0
Chesterson93
Maar verder positief over Ziyech?
0 0
AjaxForEverAjax
Tis nog moeilijk vergelijkbaar, vind ik. Ik ben benieuwd hoe hij presteert in een Europese topcompetitie.. In de topcompetities zijn Sneijder en Eriksen verder gegroeid. Misschien lukt hem dat ook. Naar mijn mening heeft hij iets extra's waarvoor ik naar een stadion ga.
3 -1