De Ligt vergelijkt: 'Lijk het meest op Piqué'

NielsOpdam, 30-11-2018 om 15:30, 4284 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt vindt dat hij als speler het meest wegheeft van Gerard Piqué. Dat vertelt de aanvoerder van Ajax in gesprek met ELF Voetbal Magazine. Ook heeft De Ligt complimenten voor zijn collega-verdedigers Sergio Ramos en Giorgio Chiellini.

'Als speler vind ik mijzelf het meest op Piqué lijken', begint De Ligt. 'Voetballend goed en verdedigend sta ik mijn mannetje, net als hij. Hij was net als ik in de jeugd een middenvelder.' De Ligt ziet de verdediger van FC Barcelona als een voorbeeld. 'De speelstijl van Ajax is redelijk vergelijkbaar met die van FC Barcelona. Hoog druk zetten, hoge lijn van verdedigen, veel balbezit. Chiellini, om maar een voorbeeld te noemen, is een geweldige verdediger, maar de manier waarop Juventus speelt is toch anders dan Ajax. Dan kijk je in het huidige voetbal toch naar de voorbeelden die dezelfde speelwijze hanteren. Nogmaals, dan heb ik wel wat weg van Piqué.'

De Ligt is fan van Italiaanse verdedigers. 'Altijd al geweest. In Italië is verdedigen een vak apart. Kunst wil ik het niet noemen, maar het wordt wel hogelijk gewaardeerd. Als je het hebt over Chiellini, Cannavaro, Maldini, Baresi, Nesta… Het zijn stuk voor stuk verdedigers waarvoor je naar het stadion gaat. En dat gebeurt niet zo vaak, dat mensen speciaal voor verdedigers naar het stadion komen.' De negentienjarige Ajacied heeft veel lof voor Juventus-verdediger Chiellini. 'Zijn uitstraling, die wil je als verdediger ook creëren denk ik. Dat grote spitsen bang zijn om tegen je te spelen.' 

De Oranje-international moest tijdens een wedstrijd dit seizoen even denken aan de Italiaanse verdediger. 'Toen ik aan het begin van het seizoen tegen Heracles een hoofdwond opliep, moest ik terugdenken aan de wedstrijd die Chiellini met Juve tegen Real Madrid speelde. Die tulband om zijn hoofd, dat onverzettelijke. Dat is denk ik synoniem voor centrumverdedigers. We moeten het doel beschermen en hebben daar veel, zo niet alles voor over. Opgeven is geen optie.' Datzelfde geldt volgens De Ligt in het kwadraat voor Sergio Ramos. 'Hij straalt pure onoverwinnelijkheid uit. Natuurlijk maakt hij weleens foutjes, iedereen maakt foutjes. Maar dat compenseert hij dubbel en dwars door het team op sleeptouw te nemen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Wat een baas.
0 0
geronimo
Chjellini is op dit moment de beste verdediger
0 0
EersteAanname
Ramos
1 0
AsensioWillemsen
niet eens de beste van Juventus
1 0
ajaxinho
Pique wil altijd graag scoren.
DLigt heeft dat ook als doel opgesteld.
Dus ik ben benieuwd.

Heitinga, Vermaelen en Vertonghen waren ook echte goalgetters.
1 0
Tecmessa
Ik kom voor jou naar het stadion Matthijs!
4 0
ETM
Leuk dat hij Chiellini noemt. En ook inziet dat hij niet op hem lijkt. Ik vind Chiellini en Godin de beste cvs van dit moment, maar dan wel met de nadruk op verdedigend. En idd heeft De Ligt dan wat meer van Pique waarbij het voetballende aspect toch wat zwaarder weegt. Heeft passie voor het vak. Duidelijk. Die Chiellini is vuil, snoei hard, zakelijk en doet t meeste op inzicht. Godin is wat meer een leider. En dat is de Ligt ook!
1 0
Ronaldinho020
Pique... daar wil je jezelf toch niet mee vergelijken, ook al heb je voetballend wat van hem weg.
1 -5
Web
De Ligt mag hopen dat hij zoveel prijzen wind als Piqué
4 -1
3*stars*3
Zeker maar is dat dankzij of ondanks Piqué?
Persoonlijk ben ik nooit een fan van hem geweest.
Maar smaken verschillen natuurlijk.
1 0
Dexy
Ik kijk regelmatig wedstrijden van Barcelona, en moet zeggen dat Piqué de laatste anderhalf jaar best regelmatig fouten maakt en ook vaak op snelheid geklopt wordt in de 1v1-duels. Umtiti compenseert een heleboel voor hem. Nu Umtiti al sinds het begin van het seizoen loopt te kwakkelen met blessures, is de Barça-defensie meteen een gatenkaas geworden.

Persoonlijk ben ik meer fan van de echte bikkelharde verdedigers, Godin en Chiellini. Daarentegen vind ik Ramos dan weer 'gemaakt' hard. Die probeert zijn eigen fouten vaak goed te maken door extreem over de rand te gaan, iets wat je bijvoorbeeld een Godin nooit ziet doen.
0 0
Jari_held
Speelt al 10 jaar in het eerste van barca... zou ik ook niks mee te maken willen hebben
1 -1
Ronaldinho020
Meer over zijn hoge bloedzuiger gehalte en calimero gedrag.
2 0
S_020
Maar dan beter!
0 0
Redrum
Het gevoel dat ik al jaren had over de potentie van Matthijs heb ik ook over onze Naci. Dat wordt ook genieten over 2 jaar :)
0 0
Redrum
Matthijs is beter dan Pigué. Zo, ik heb het gezegd.
2 0
3*stars*3
Als hij niet naar Barca gaat, zie ik hem toch een stap naar Juve maken.
Mino heeft daar natuurlijk ook wat vrienden zitten en Juve kan wel wat vernieuwen achterin.
Het liefst zie ik hem nog ff blijven maar lijkt onmogelijk als je hem bezig ziet en volgende maand krijgt hij misschien nog erkenning door prijs als golden boy.
1 0
Siemmie
Wat een teksten en passie voor een 19-jarige.. De Ligt gaat voor de volle 100% de wereldtop halen.
1 0