Blind sr: 'Werk en privé altijd kunnen scheiden'

BVeenstra, 28-11-2018 om 12:50, 5630 views, Privé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Blind is enorm trots op hetgeen zijn zoon Daley allemaal bereikt heeft in zijn loopbaan als voetballer. Dat vertelt het lid van de RvC van Ajax in gesprek met Privé. Als vader gaf hij aan zijn kinderen altijd mee dat zij ergens voor moeten gaan als ze een doel hebben.

'Op een gegeven moment zag ik dat hij (Daley, red.) stappen maakte in het vakgebied waarvan ik zelf ook bijna zo'n vijftig jaar deel uitmaak', begint de Zeeuw. 'Dat is bijzonder en zeker iets om trots op te zijn. Er zijn niet heel veel vaders of moeders die in zo'n omstandigheid komen. Dat is heel aangenaam en leuk.'

Volgens vader Blind is zijn zoon door zijn succes als voetballer niet veranderd. 'Helemaal niet, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken. Hij is nog steeds super nuchter, dat heeft hij echt van zijn moeder. Yvonne heeft hem echt vrijwel alleen opgevoed, omdat ik als speler vaak weg was en gefocust op de wedstrijden was.

Als trainer van het Nederlands elftal werkte Blind samen met zijn zoon. Critici riepen weleens dat Daley geen voortrekkersrol zou hebben. Blind senior vond het niet moeilijk om daarmee om te kunnen gaan. 'Werk en privé heb ik altijd kunnen scheiden. Jarenlang ben ik bij Ajax hoofd van de jeugdopleiding geweest, terwijl Daley daar speelde. Ik praatte daar, maar ook bij het Nederlands elftal, over Daley als over de andere spelers. Soms was ik objectiever dan objectief. Zo’n situatie is niet altijd in het voordeel van je kind.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Beiden een sieraad voor de club!
De rol van Danny ten tijde van de Cruijff revolutie kon ik moelijk verteren, maar het respect overheerst met terugwerkende kracht.
0 0
kaashaas
No comment
0 0