Kranten: 'Topprestatie Ten Hag, compliment Overmars'

BVeenstra, 28-11-2018 om 08:05, 12971 views, Nederlandse kranten |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

De Nederlandse kranten zijn daags na de 0-2 zege van Ajax op AEK Athene - waarmee de Amsterdammers zich plaatsten voor de achtste finales van de Champions League - enthousiast. Niet alleen de spelers krijgen complimenten: ook de clubleiding en trainer Erik ten Hag krijgen de nodige lof.

Algemeen Dagblad

'Ajax hoort weer bij de beste zestien ploegen van Europa', schrijft het Algemeen Dagblad. 'Een gigantische mijlpaal na dertien jaar afwezigheid. In een absurd decor met supportersrellen won Ajax met 0-2 van AEK. Zelfs groepswinst gloort. Wat een weelde.'

Niet alleen de spelers krijgen complimenten. Ook Erik ten Hag en Marc Overmars worden geloofd. 'Het is bovendien een topprestatie van trainer Erik ten Hag, die zo onder vuur lag, maar stoïcijns doorging. Een compliment ook voor directeur spelerszaken Marc Overmars, die eindelijk een selectie in balans samenstelde.'

De krant schrijft ook over de ongeregeldheden rondom het uitvak. Een korte reconstructie: 'Supporters van Ajax worden een paar keer met van alles bekogeld en reageren daar zelf ook op. Een levensgevaarlijke vuurwerkbom die metershoge vlammen veroorzaakt, blijft het meest bij. Acht gewonden vallen er door politiegeweld en vuurwerk. Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf staan voor ongeregeldheden tijdens het uitduel met Benfica. Bij nieuwe rellen volgt een uitwedstrijd zonder publiek. Het is nu de vraag hoe de UEFA deze gebeurtenis in Athene beoordeelt.'

De Telegraaf

Ook De Telegraaf schrijft over de supportersrellen. De ochtendkrant vindt het knap dat Ajax zich niet liet intimideren door deze ongeregeldheden en daarnaast niet meeging in het harde spel van AEK Athene. Het viel de krant ook op dat het bij Ajax ging lopen toen Kasper Dolberg werd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. ''Direct werden de Amsterdammers gevaarlijker. Huntelaar creëerde met een loopactie ruimte, waardoor Donny van de Beek in zijn rug kon opduiken. In de laatste twintig minuten hield Ajax het hoofd koel en speelde het de wedstrijd volwassen uit.'

De Volkskrant

De Volkskrant ziet de plaatsing voor de achtste finales als een beloning voor het wezen van Ajax, voor de gestage opleiding van talent. 'En ook voor de clubleiding die eindelijk begreep dat talent ervaring naast zich nodig heeft om te ontbolsteren. Daley Blind, Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar naast Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.'

'Het bereiken van de achtste finales is ook een prijs voor trainer Erik ten Hag, geregeld hevig bekritiseerd om zijn weinig Amsterdamse uitstraling en zijn prestaties in het vorige seizoen. Nu is hij elf Europese duels ongeslagen', krijgt de oefenmeester complimenten. Ook in De Volkskrant schrijft men over de chaos op de tribunes. 'Was het projectiel een metertje verder gevallen, over het glas, dan had zich een drama voltrokken. Nu waren er evengoed acht gewonden onder de Amsterdamse fans.'

Trouw

Ook in Trouw wordt zeer positief geschreven over Ajax. 'In het spoor van Oranje, dat de grootmachten Frankrijk en Duitsland frustreerde, bood 's lands grootste club het in de top opkrabbelende Nederlandse gisteren een nog aanzienlijker succes. Met prachtige cijfers verschafte Ajax zich al in een vroegtijdig stadium toegang tot de knock-outfase van de Champions League, dat voor een Nederlandse club eervolle en zo zelden meer bereikte podium.'

De krant vindt wel dat Nico Tagliafico en Hakim Ziyech gemist werden. 'In een bepaalde zin deed het gemis van de geblesseerde Ziyech zich voor Ajax voelen. Zijn grillige spel heeft nadelen, het risico van balverlies vooral. Maar het kan ook zorgen voor zomaar een oprispring. Dat ontbrak er in het nu steriele aanvalsspel aan.'

Shop hier jouw cadeaus voor de feestdagen!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
En ik maar schrijven dat EtH op moest bokken omdat ie zo'n slechte wedstrijd had tegen PSV. met frenkie achterin en Karel Eitingh(?) in het hart van het team.
0 0
Ozymandias
Sinds zijn komst pakt Ajax gemiddeld 2,45 punt per wedstrijd. Geen enkele andere hoofdtrainer die Ajax deze eeuw heeft gehad komt ook maar in de buurt van dat gemiddeld en in de gehele historie van de club zijn er maar een paar hoofdtrainers die daar wel in de buurt van kwamen. Voor zover ik kan zien is Olsen na Ten Hag de hoofdtrainer die gemiddeld het meeste punten behaalde per wedstrijd met 2,3 en dat is dus een behoorlijk gat. Natuurlijk is de ploeg die Ten Hag onder zijn leiding heeft veel beter dan veel van hun tegenstanders maar hetzelfde gold (misschien nog wel meer) voor de ploegen van hoofdtrainers Michels, Cruijff, Van Gaal, Olsen, Koeman, etc., etc..
1 0
Babangida83
Ten Hag vergelijken met trainers als Cruijff, Van Gaal en Koeman, lijkt mij niet echt geplaatst, en zou je al het eea moeten zeggen over hoe betrouwbaar die statistiek dus is. Zeker in een jaar dat PSV het nog beter doet.
0 0
Ozymandias
Ik vergelijk de statistieken van Ten Hag met die van hun en de statistieken van Ten Hag zijn beter. Daarbij speelt Ajax onder Ten Hag met de intentie om attractief voetbal te spelen en met vlagen komt dat er ook goed uit. Over een hoofdtrainer als Koeman kan je dat zeker niet zeggen. Daarom is Ten Hag is nu al een betere hoofdtrainer voor Ajax dan Koeman was.
2 0
Babangida83
Het is maar welke statistiek je pakt en in welke context je deze presenteert. Statistiek kan bij uitstek zeer misleidend zijn of gepresenteerd worden. Zo hebben al die anderen wel wat meer prijzen op hun lijstje staan. Wat die statistiek betreft, verliest Ten Hag ruimschoots en mag hij hun veters nog niet eens strikken.
Het blijft dus nog altijd belangrijk om met een objectieve blik die statistieken juist te interpreteren. Oftewel, wat zijn je objectieve criteria om de beste Ajax-Coach te bepalen.. En in hoeverre kun je hier een directe conclusie uit trekken.
0 0
Ozymandias
Ik heb nooit geschreven dat ik hieruit opmaak dat Ten Hag de beste hoofdtrainer van Ajax is (of iets dergelijks). Alleen dat hij gemiddeld per wedstrijd meer punten haalt dan welke hoofdtrainer in de history van Ajax dan ook. Dat is een feit. Ik heb daar zelf (in mijn bericht) geen conlusies uit getrokken.
0 0
ETM
Zonder meer mis je Ziyech. Zou ook wel raar zijn als niet. Maar tegen AEK miste ik in het bijzonder Tagliafico. Vanwege de dynamiek die hij brengt op links. Blind deed het niet slecht, maar zijn type speler kwam als het ware niet goed uit op die positie. De wissel werking Tagliafico Tadic die miste ik echt. Blind had heel veel de bal hoog op het veld. Dat maakte hem een belangrijke man. Maar Blind is niet van de combinaties in aanvallende zin. Wel van de voorzetten, en dat was moelijk tegen AEK.
2 0
Sampaoli
We misten vooral dynamiek in de ploeg, 90% van de aanvallen ging over links. Een team kan zich daarop instellen. Blind is nou eenmaal geen back die eroverheen komt en ook Tadic heeft weinig diepte. Mazraoui was gister enorm matig en zo kwam Neres eigenlijk zelden aan de bal.
0 0
ETM
Alleen al tegen NAC was het tempo veel hoger, en werd er gevarieerder aangevallen. Tagliafico brengt aanvallend ook gewoon meer dan Mazraoui. En Tadic speelt puur als combinatie speler aan de linker kant.
Neres is veel bewegelijker. Maar met Neres valt ook prima te combineren, alleen loopt die kant gewoon minder. Is ook niet zo gek.
0 0
chrisjuhhh
Blind net geen linksachter , net geen linker centrale verdediger , net geen links half , wel een een 6 als controlerende middenvelder en dan is er geen betere in heel het Nederlandse 11 tal niet en in Ajax niet .
2 0
masterrr
Klopt, maar zoals het nu loopt, loopt het
Denk dat hij uiteindelijk daar komt te spelen met Frenkie, of vergelijkbaar type naast hem
0 0
robinozzi
Zo volwassen spelen we. Dit vergeet je haast: Onana 21, Wöber 20, De Ligt 19, Mazrouai 21, Donny 21, Frenkie 21, Neres 21, Dolberg 21
10 0
Labrador
Onze jongens hebben gewoon alle investeringen die er deze zomer zijn gemaakt terugverdiend. Wat een prestatie. Keurig!
7 0
masterrr
En bovenal: wij genieten!
Ajax is volwassen gaan spelen, daar heeft Ten Hag ook zijn hand in natuurlijk. Hij lijkt me wat realistischer dan Bosz of Keizer. Daarmee breek je Europees dus toch potten mee.
5 -1
Horrontelli
Laten we niet vergeten dat Bosz en Keizer het met een veel mindere selectie moesten doen.
1 -6
Ozymandias
Zo "veel" minder vond ik de selectie van Bosz helemaal niet. Hij had met Klaassen, Traoré en Sánchez drie goede spelers die er nu niet bij zijn en had ook al de beschikking over spelers als Schöne, Ziyech en Onana.
1 0
Bensco
Bosz ontbrak het alleen aan fatsoenlijke backs en een capabele staf. Ten Hag heeft wel een betere selectie vind ik. Meer ervaring, echte backs en een goede staf mag ook niet onderschat worden. Ik denk overigens dat Bosz overwintering ook wel klaar had gespeeld. Mijn voorspelling:

AEK thuis- winst
Bayern uit - winst
Benfica thuis - winst
Benfica uit - verlies
AEK uit - winst
Bayern thuis - gelijkspel

blijft gissen natuurlijk maar Bayern had die uit opgerold in hun vorm en thuis gelijkspel tegen gespeeld omdat Bayern op hun hoede was. AEK is gewoon 2 x 3 punten. Benfica was thuis opgeveegd maar uit een verliespartij aangezien we onder Bosz moeilijk punten uit pakte.
1 -2
RedFeather
Sanchez - Blind
Traore - Tadic
En Bosz had ook Ziyech, de Ligt en daarbij Klaassen
Oke, paar jongens waren wat jonger, Nico was er nog niet.
Maar het verschil is echt niet enorm.
9 -1
Babangida83
Volgens mij had Bosz De Jong nog niet. Een eerste seizoenshelft met veel net-niet jongens die nog niet getransfereerd waren, De Ligt had hij wel, maar die liet hij de tweede seizoenshelft debuteren. Die kwam echt net kijken. Qua buitenspelers had hij Younes (niet scorend) en Traore die weliswaar goed is, maar op die leeftijd moeilijk kunt vergelijken met een Ziyech (die ook aan zijn eerste seizoen bezig was en fysiek moest groeien) of Tadic die gewoon constanter zijn en meer rendement hebben. Ook is Neres nu veel verder en Onana debuteerde dat jaar ook, niet vergeten. Sanchez was een Godswonder en heel goed. Klaassen is goed, maar ik vind Van de Beek beter. Blijft ook op topniveau overeind.
Het was toen nog allemaal vrij groen en pril. Nu loopt er wat doorontwikkeld toptalent rond, geflankeerd met jongens die de klappen van de zweep kennen. Ik vind dat een wereld van verschil.
Mazroui kun je wat mij betreft wel 1op1 vergelijken met Sinkgraven. Maar voor de rest gaat elke vergelijking volledig mank. Maar beide zijn goede teams imo. Wel had Bosz mijns inziens meer aandeel in de kwaliteit van het elftal. Net zoals Van Gaal een team helemaal in zichzelf kan doen geloven en daardoor ook echt het verschil kan maken, zo had Bosz dat door een combinatie van tactiek en duidelijkheid naar de spelers toe. Ten Hag vind ik een normale trainer. Zo sterk als zijn materiaal, misschien ietsje beter dan dat. Maar dat is opzich is al een vrij goede score en een compliment. Want er lopen een paar wouzen rond in trainersland, dat is echt niet normaal. Ik schat Keizer hoger in. Maar die had ook opzettelijk geen vleugelverdedigers gekregen van Overmars zodat Bergkamp eruit gewerkt kon worden en bovendien Ten Hag eindelijk aangesteld kon worden.

Laten we zeggen dat Bosz een goede El-selectie had en Ten Hag een goede CL-Selectie. Bosz had wat geluk met de nummer 1 positie in de poulefase. Bayern gaat niet met een aantal wisselspelers naar Amsterdam komen. Maar Ten Hag mag nog wel een 1 of 2 rondes overleven wil hij echt wat neergezet hebben Europees. Tot nu toe heeft hij het ook zeker knap gedaan. Maar vind het de laatste maand weer allemaal net niet. Tegen AEK moet je ook gewoon eerlijk toegeven dat we geluk hebben gehad dat die Kroaat die bal volleybalt en het spel was echt zeer matig en uitgaande van niet verliezen.
0 -1
trodat4030
De Ligt kwam net kijken halverwege(!) het seizoen als 17 jarige puber. Bosz had Veltman ipv Mazraoui, Dijks ipv Nico, Riedewald en Viergever ipv Wöber en Klaassen ipv Frenkie. Noem t maar niet enorm, ik vind t wél een groot verschil.
0 -1