AD: 'Ajax kan het Nederlandse voetbal helpen'

NielsOpdam, 27-11-2018 om 12:50, 13603 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als Ajax zich dinsdagavond plaatst voor de achtste finales van de Champions League, dan bewijst het niet alleen zichzelf maar het hele Nederlandse voetbal een goede dienst. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De krant begint met het uitleggen van de huidige situatie qua UEFA-coëfficiënten. 'Nederland staat momenteel op de twaalfde plaats van de ranglijst van de UEFA en moet nog één plekje stijgen om in het seizoen 2020-2021 weer verzekerd te zijn van rechtstreekse Champions League-deelname. Omdat Ajax zich bijna heeft geplaatst voor de knock-outfase is de kans groot dat dat gaat gebeuren.'

In die strijd om een rechtstreekse ticket voor de Champions League zou alleen Oostenrijk nog dwars kunnen liggen. 'Nederland staat nu op een totaal van 28.833, Oostenrijk op 28.850. Maar omdat Ajax bij het bereiken van de volgende ronde in de CL liefst 5 bonuspunten krijgt – een aantal dat op basis van het aantal Nederlandse deelnemers dus moet worden gedeeld door 5 – komt dat totaal naar alle waarschijnlijkheid op 29.833. Daarmee zouden we Oostenrijk al voorbij zijn.'

Namens Oostenrijk zijn, net als voor Nederland, twee ploegen actief in Europa, dat zijn Rapid Wien en Red Bull Salzburg. 'Elke overwinning die Ajax en PSV de laatste twee speelrondes nog boeken is goed voor 0,4 punt (2 punten gedeeld door 5). Een gelijkspel levert 0,2 punt op. Dat geldt uiteraard ook voor de twee overgebleven deelnemers uit Oostenrijk. Het grote verschil is dat die beide clubs actief zijn in de Europa League. In dat toernooi leveren resultaten net zo veel op als in de Champions League, maar krijg je voor het bereiken van de knock-outfase geen bonuspunten.'

Mocht Ajax dinsdagavond winnen, dan staat Nederland in ieder geval twee dagen virtueel boven de Oostenrijkers. Bij winst is Ajax in ieder geval verzekerd van een plek bij de laatste zestien van het miljardenbal. De Amsterdammers hoeven echter niet per se te winnen, aangezien puntenverlies van Benfica bij Bayern München ook genoeg is om door te gaan. Alle scenario's zijn hier beschreven door Ajax Showtime.

Scoort Dusan Tadic namens Ajax de openingstreffer tegen AEK Athene? Zet in en krijg je inzet 5,5 keer terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Vuile klote lampen spelen straks alleen nog kleredivisie. Zou toch zuur zijn als als die zielloze club de schaal pakt.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Zoals altijd red Ajax NL...
3 -1
amthree
Heel nederland hoopt dat wij geen kampioen worden, hopen dat de lampen weer de titel pakken om vervolgens af te gaan in europa, en nu moeten wij nederland redden? Wij doen het voor ons zelf!!
8 0
Bensco
RBS is zo goed als door en Rapid Wien staat laatste maar daar kan nog van alles gebeuren. Hopelijk wordt Wien uitgeschakeld en loot RBS een CL waardige tegenstander zodat ook die snel uit de race zijn.
1 0
AjaxForEverAjax
Eerst plaatsen knock-outfase CL, daarna landskampioen worden. Meer maak ik me niet druk om.

Worden we niet kampioen, dan is het pas echt klote als Psv zich rechtstreeks kwalificeert voor CL.
2 -1
Tecmessa
Maar dat is sowieso niet het geval toch? Het gaat nu over de kampioen van 2019-2020 die weer rechtstreeks geplaatst zou zijn. Voor komende jaargang geldt exact hetzelfde als voor dit jaar -> kampioen moet een of twee voorronde spelen op het kampioenspad. Ergens ook wel logisch dat er 'zoveel tijd tussenzit', je wil bij de start van elke competitie al weten hoe de ticketverdeling aan het eind van die competitie zal zijn, dat mag niet onderhevig zijn aan de Europese prestaties gedurende dat seizoen. Los daarvan ben ik met je eens dat de twee doelen voor dit jaar inderdaad het kampioenschap moet zijn en plaatsing voor de CL knock-out fase!
1 0
Red Devil
Ajax moet meestal het vuile werk opknappen voor het Nederlandse voetbal.
0 -1
Aspers73
Helpen?? Redden zullen ze bedoelen. Als we ons moeten optrekken aan PSV of Feyenoord dan zou zelfs de kampioen in de EL spelen.
1 -1
Vierendertigste
Ja, van FC Calimero uit Brabant hoeven we niets te verwachten.
3 -1
Redrum
Nee, maar die krijgen wel de dapperheidsbadge van de Nederlandse journalisten en analisten. Met heel erg geconcentreerd defensief voetbal hebben ze tot nu toe al heel knap een zeer onverdiend punt gepakt in de 'poule des doods'.
5 -1
edalm
NAC 2.0
0 0
Bjorn
Ajax is het Nederlandse voetbal.
4 0
Stamhoofd
Ajax IS het Nederlandse voetbal internationaal gezien
4 -1
Rhythim
Ajax KAN het NLse voetbal helpen???

Man.....Ajax (en ALLEEN Ajax) helpt het Nederlandse voetbal al !!
Waar is de rest ??
3 -1
Ozymandias
Aan het einde van dit seizoen heeft Ajax (tot nu toe 53.500) waarschijnlijk meer coefficienten punten gehaald dan nummer twee PSV (tot nu toe 36.000) en nummer drie Feyenoord (22.000) samen. Dat zegt veel over het niveau waarop de andere "topclubs" Europees presteren. De subtopclubs hoeven we niet eens te noemen aangezien hun bijdrage al helemaal verwaarloosbaar is. Een hervoring van de Eredivisie is een noodzaak zodat Nederlandse clubs meer wedstrijden tegen een bovengemiddelde ploeg spelen.
1 0
3*stars*3
Jammer genoeg leven we in een land vol sentimenten.
Alles moet bij het oude blijven.
Met zoonlief naar het stadion voor Emmen-Groningen omdat het daar in de regio leeft.
Excelsior-Fey is ook zo’n mooie derby.

In de tussentijd blijven die kunstmatten liggen en daalt het niveau alleen maar meer en meer.
Kijk bijv naar gat tussen de nr3 en 4/5.
Als Fey duel gaat inhalen tegen VVV, staan ze waarschijnlijk 8 punten los van FCU en Vitesse.
0 0
Ajax412
De enige bijdragen die ze hebben is dat de door ons gehaalde punten gedeeld worden door hun waardeloze deelname. Negatieve invloed dus.
0 0
Patrick78
En Feyenoord????
0 -1
Redrum
Die hebben ook hun steentje bijgedragen door een ontzettend knap gelijkspel in eigen huis tegen AS Trencin.
4 0
3*stars*3
Ergste waren toch de uitspraken van Gio, v Persie en Berghuis na Trencin thuis.
Gio en RVP waren trots omdat ze hebben geknokt en Berghuis schaamde zich niet omdat Fey eruit lag omdat dat ze alles hebben geven.

Maar hé ze hebben wel de JC schaal. -_-
0 0
Lazell
Dit moet de top van het Nederlands voetbal voorstellen. Als het niet zo triest was, was het grappig. Als Nederlander schaam ik me hier voor.
0 0
Redrum
Ja dat was in alle opzichten heel erg pijnlijk en genant. Zulke positieve reacties na misschien wel de grootste wanvertoning ooit van die club. Geeft ook aan dat ze bij Feyenoord totaal niet meer denken als een topclub. Die uitschakeling, die toch wel echt extreem schandalig was, heeft geen enkele gevolgen gehad bij die club. Gio mocht lekker doorgaan en de rust keerde heel snel weer terug in de Kuip. Komende zondag kunnen ze ons helpen door te winnen en zo niet, dan zijn ze ook niet ontevreden.
0 -1
Ruudje74
PSV dus niet, helemaal niks
0 -2
Ruudje74
Ajax heeft daar ook lekker aan bijgedragen, hahahaha!
0 -1
Redrum
Ho ho, we moeten straks niet alle credits aan Ajax gaan geven. Ajax en Psv hebben samen al die punten verzameld!
0 -2
Stamhoofd
Ofnee toch niet
0 -1