Wöber: 'Moet duidelijk agressiever worden'

NielsOpdam, 27-11-2018 om 07:20, 3164 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Max Wöber vindt dat hij veel agressiever moet worden, iets wat de Oostenrijker lastig vindt om te verbeteren. Dit vertelt de verdediger in gesprek met De Telegraaf

'Mentaal ben ik de volgende stap aan het zetten', begint Wöber. 'Misschien ben ik nog te aardig voor een verdediger. Het is duidelijk dat ik veel agressiever moet zijn.' De Ajacied ziet zichzelf heel anders. 'Een speler die graag grappen maakt en ontspannen is. Ik ben echt wel gefocust, hoor, heel erg zelfs. Maar ik moet harder in de duels zijn. Soms hink ik op twee gedachten. Er voor honderd procent ingaan of mijn been terugtrekken. Ik moet één keus maken: volle bak gaan.'

Toch zal Wöber nooit de bad boy van het veld worden. 'Ik zal nooit een Sergio Ramos worden. Maar niemand hoeft te vrezen dat ik bang ben om de duels aan te gaan. Ik win immers ook mijn meeste duels. Als ik meer wedstrijden speel, beter in mijn ritme kom, zal het alleen nog maar beter worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Hmm. Beter om je specialismes uit te breiden, dan iets willen worden wat je niet bent. Persoonlijk vind het fijner om verdedigers te hebben die juist wat meer 'hangen' en er minder vaak keihard ingaan, eigenlijk alleen maar als het 'duidelijk' is, dat je het duel gaat winnen. Bij twijfel beter inhouden. Dat zorgt over 90 minuten voor meer controle en niet bijvoorbeeld al een gele kaart in de 5e minuut.
1 0
Joseph
Hij is al lang klaar voor een basisplaats, dat hebben we tegen Bayern wel gezien. Wober staat er naast zodat Ten Hag geen keuze hoeft te maken tussen Schone en Blind op het middenveld.
Natuurlijk moet hij beter worden, maar dat wordt hij alleen door meer te spelen, niet door toe te kijken.
1 0
Ozymandias
Dit is inderdaad precies hetgene waar Wöber stappen in moet maken voordat hij klaar is voor een vaste basisplaats. Zowel verdedigend als opbouwens is hij allround goed ontwikkeld maar hij mist nog de mentaliteit van een echte verdediger. Hetzelfde geld trouwens voor Schuurs en het is ook logisch dat deze 19/20 jarige verdedigers dat nog missen. Niet elke centrale verdediger is van nature een Sánchez of een De Ligt. Deze mentaliteit is (net zoals alles in het voetbal) trainbaar en zolang ze er zelf bewust van zijn dat ze er aan moeten werken heb ik er wel het vertrouwen in dat dit ze ook daadwerkelijk zal lukken. Beide hebben genoeg potentieel om vaste basisspelers van Ajax te worden.
2 0
Sampaoli
Mooi om te zien dat de spelers mentale stappen aan het maken zijn, iedereen gaat elke dag volle bak op de trainingen.
2 0
AlexIbarra
Harder, sneller, agressiever, gemener. Klinkt simpel maar dat is de kant die hij op moet.
Dat Diego Costa denkt: 'Shit man, moet ik straks de hele avond tegen die Wöber opboksen?' ;)

Voetballen kan hij wel, al moet hij daarin natuurlijk ook stappen blijven maken.
1 0
4xEC1
Dít is de instelling die hoort bij een club als Ajax, je tekortkomingen zien en dit willen verbeteren. Zoals Labyad die onlangs het licht zag. Als Wöber dit kan verbeteren is het een potentiële basisspeler.
5 0
MSwertz92
Precies, iedereen heeft mindere punten, alleen je moet dat zelf wel erkennen zodat je er aan kan gaan werken. Daarom haat ik ook altijd als ze een kut wedstrijd spelen dat ze zeggen "Snel vergeten en verdergaan" Nee niet voor de 38e keer dit vergeten, onthouden en zorgen dat het nooit meer gebeurt.
2 0