Labyad blij: 'Een trainer die met iedereen praat'

JesseTH, 25-11-2018 om 17:15, 6003 views, AT5 ; Ajax TV ; NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Zakaria Labyad voelt zich nog altijd goed als speler van Ajax. De aanvaller annex middenvelder maakt dan wel weinig speelminuten in Ajax 1, maar vanuit de spelersgroep én de trainer voelt hij de waardering.

'Het is een trainer die met iedereen praat, zowel met de basisspelers als met de wissels', spreekt de aanvallend ingestelde speler uit in gesprek met de NOS. 'Ik had echt niet het gevoel dat ik er niet bij hoorde. Ik heb vanaf dag één vanuit de spelers en de trainer gevoeld dat ik er wel bij hoorde.'

Tegenover Ajax TV geeft Labyad desondanks wel aan dat het seizoen 2018/2019 tot nog toe een zware periode voor hem was. 'Maar ik heb de knop snel omgezet en ben keihard gaan trainen. De momenten die ik kreeg om te spelen, probeerde ik zoals vandaag alles te geven. Daar blijf ik op doorgaan.'

Tot slot ging de nummer tien in op het gemis van het creatieve brein Hakim Ziyech binnen Ajax. 'Je mist Hakim altijd als hij niet speelt. Ik denk dat hij een van de belangrijkste spelers is van ons elftal. Laten we hopen dat hij er snel weer bij kan zijn', besluit hij voor de camera's van AT5.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sampaoli
Is in vrijwel alles een nieuwe nummer 10 dan Donny van de Beek, die moet zich gaan ontwikkelen tot box-to-box speler. Labyad doet niet alles goed, maar ontwikkelt zich wel. Hij is wel belangrijk met goals en assists, dat is een kwaliteit die we als Ajax zijnde moeten koesteren. Perfecte twaalfde man die je zo in kan passen in de Eredivisie.
4 0
Dexy
Eens. Donny moet zich i.m.o. gaan richten op de 8-positie, dus lager op het veld. In het bekerduel tegen Go Ahead zag je ook meteen meteen dat hij daar veel beter functioneert en een hogere bijdrage heeft aan het veldspel. Als 10 is hij veel te lomp, hij heeft niet het voetenwerk en overzicht om in zulke kleine ruimtes te spelen en om onder hoge druk de juiste keuzes te maken.

Labyad inderdaad een prima stand-in voor Ajax in de Eredivisie.
1 0
GrandMasterFlex
Schone 2.0
2 -1
ajaxinho
De goal is Schöne.

Hij moet eerst Schöne 1.0 worden ;)
Er 'staan' in een reeks.
0 0
atouba19
Voor mij n ideale 12e / 13e man.
Eigenlijk heeft Ajax gewoon 15 goede basisspelera die je makkelijk in kunt zetten bij blessures.
2 -1
AFC34
Goede gast, komt sympathiek over! Credits hierbij ook aan Ten Hag dat hij iedereen tevreden houdt. Overigens lijkt mij een Labyad in vorm beter dan vd Beek. Scoort heel makkelijk en is wat sterker aan de bal. Aan de andere kant heeft Donny zn eigen kwaliteiten, wel fijn, zo'n brede selectie waarbij geen enkele speler goed met elkaar te vergelijken is.
2 0
ajax4ever01
Labyad krijgt hier op AS vaak kritiek maar je kan zeggen wat je wil hij doet zijn uiterste best en je hoort hem ook niet mopperen dus ik vind dat hij best wel wat credits verdiend.
4 0
ajax4lifebaby
Gewoon door blijven gaan Labyed en wie weet verras je ons. Laatste tijd vind ik hem steeds beter worden.
4 0
ST
Voor mij is duidelijk dat hij echt een middenvelder is en geen vleugelaanvaller. Speelde heel goed.
6 0
FlyingDutchMan
Fijn voor hem dat hij nu lekkerder in zijn vel zit, goed voor de breedte met zo'n druk programma!
13 0
Ajax#1900
Is gewoon een goede speler om er bij te hebben idd. Wordt hier onterecht vaak compleet afgefikt door de schreeuwers, maar zo'n speler heb je af en toe gewoon nodig.
16 0
RaynoFischer
Prima speler en goeie gast ook volgens mij, maar eerlijk gewoon niet van het niveau wat we willen nastreven, leuk voor wedstrijden tegen de kleintjes en middenmoot en daar hioud het wel op

Hij werd idd wel wat overdreven afgefikt als zogenaamd "vriendje van Ten Hag"
1 0
X-RaY
Gelul. Voetbaltechnisch meer dan genoeg bagage voor Ajax.
0 0
Ajax27
Dat zeiden we ook bij Schone, en ondertussen is ie aan zn 7e seizoen bezig. Ieder jaar kreeg ie weer te horen dat ie niet het materiaal is wat Ajax zoekt, iedere keer kwamen er weer nieuwe talenten waardoor zn plaats onzeker werd, en iedere keer knokte hij zich weer in de basis. Wij hebben nu een uitzonderlijke selectie.. maar dat zal niet ieder jaar zo zijn. Ik denk dat we de komende jaren nog erg veel van Labyad gaan zien.
2 0
Ajax#1900
Niet het niveau voor basis idd, maar voor de breedte heel bruikbaar denk ik. Plus dat hij gewoon wat tijd nodig heeft bij zo'n stap, maar dat is vaak zo.
0 0
GrandMasterFlex
Zeiden ze over Schone ik de afgelopen 10 seizoenen
2 0
GrandMasterFlex
ook
0 0