'Real Betis hield terugkeer Van der Vaart tegen'

BVeenstra, 24-11-2018 om 11:30, 12095 views, Inside Ajax |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het had niet veel gescheeld of Rafael van der Vaart was teruggekeerd bij Ajax. De spelmaker sprak in de zomer van 2015 met toenmalig Ajax-trainer Frank de Boer, maar omdat ook Real Betis Sevilla zich ging mengen, ging een terugkeer niet door.

'Frank de Boer belde mij toen ik nog bij HSV zat', vertelt Van der Vaart bij Inside Ajax. 'Daar heb ik toen een goed gesprek mee gehad, maar Real Betis Sevilla wilde mij ook hebben. Mijn opa en oma woonden daar - mijn oma is nu helaas overleden - en zij konden nog meemaken dat ik bij Betis kon spelen. Ik zag ze bijna elke dag. Dat was me meer waard dan teruggaan naar Ajax.'

Bij Real Betis Sevilla werd het voor Van der Vaart op sportief gebied niet zijn beste periode. 'Achteraf was het misschien niet slim, maar ik heb daar wel een fantastische tijd gehad met mijn familie. Ik snap wel dat mensen het vragen. De terugkeer van Rijkaard was een succes. Voor oud-spelers zal Ajax altijd onze club blijven. Het is ook goed dat Huntelaar terug is. Dat betekent veel voor de fans en hij is ook belangrijk in de kleedkamer.'

'Ajax erg dankbaar'

Van der Vaart is Ajax erg dankbaar en hij zal zijn periode bij de Amsterdamse club dan ook nooit vergeten. 'Ajax heeft me alles gegeven. Zij hebben mij gemaakt als persoon en als voetballer. Als je hier als tienjarige komt, word je echt opgevoed. Ook best wel hard. Jan de Koning was mijn eerste trainer. Als hij zei dat ik iets fout deed, kwam dat ook wel even binnen.'

De Heemskerker legt uit dat hij 'hard' is geworden in zijn Ajax-periode. 'Dat heeft mij tijdens de rest van mijn loopbaan erg geholpen. Ik kan me voorstellen dat het voor jongens moeilijker was die er niet mee om konden gaan. Je bent al op jonge leeftijd volwassen. Dat zie je nu ook met De Ligt. Dat leer je wel bij Ajax.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Hij en Sneijder zijn nep Ajacieden. Gadverdamme.
0 0
FrankAFCA020
Bizarre reacties hier richting Van der Vaart zeg. Juist hij staat bekend als goudeerlijke en lieve gozer. Heeft zijn carrière verspest door de liefde(en blessures gooide ook wel roet in het eten), want dit was toch wel een van de meest talentvolle spelers die ooit een Ajax shirt heeft aangehad.
0 0
Ferd
De liefde, blessures maar voornamelijk zijn mentaliteit. Die zorgde er voor dat hij nooit het uiterste van zichzelf eiste, iets wat nodig is om echte top te worden en blijven.
0 0
HZMKK
Lekker deze verhalen allemaal geloven. Een geld beluste smeerlap is het, en ja ik kan het idd weten!

Net als bv van Marwijk die niet voor t geld naar Arabië ging.
0 -3
Michels
Het verhaal dat Raf naar Betis ging ivm zijn opa en oma is al jaren bekend. Dat werd al duidelijk op het moment dat die transfer plaatsvond. Beetje rare opmerking van je dus...
1 0
L8
Zijn uitleg in deze is duidelijk en begrijpelijk. Echter had hij al eerder de kans terug te keren. Niet dat dit moet, maar had wel de praatjes. Wanneer het bij een andere club goed ging, was dat 'zijn club'. Wanneer het niet goed ging was Ajax weer zijn club.
Wees liever gewoon eerlijk dat het in veel gevallen ging om het geld, daar zou ik meer respect voor hebben dan loze praatjes.
0 0
gi0vanni
Al die ophef over van der Vaart en Sneijder snap ik niet zo. Uit dit filmpje kun je opmaken dat van der Vaart en Sneijder nooit hebben beloofd terug te komen. Maar wel dat Heitinga terug wou. Het enigste dat je er uit op kan maken is ALS ze ooit naar Nederland zouden komen er maar een club is. Maar in dit filmpje is echt duidelijk te zien dat dat niet in de planning staat: https://www.dailymotion.com/video/xiefuu
0 0
Ferd
Ik ben Real Betis daar best dankbaar voor. Nu was de afgang op afstand, het was veel pijnlijker geweest om hem in Amsterdam zien te verzuipen en dan de zure reacties van het publiek te horen. Die vernedering is hem bespaard gebleven.
1 0
makaveli
hij heeft veel vaker de kans gehad om terug te keren bij Ajax. altijd was er wel iets waarom die niet wou. toen meneer geen club meer te kiezen. had en het te laat was wou die naar Ajax. ik heb et een beetje gehad met dit soort mensen. als Ajax zich meld als ze waarde hebben willen ze niet en als de carrière als voetballer over is willen ze Ajax maar al te graag als springplank gebruiken om een trainer te worden. dan is een betis Sevilla of HSV ineens niet meer in beeld om terug te keren.
0 -2
HZMKK
Lulkoek
1 -7
The
Want jij weet dat het anders is en kan dit bewijzen? Of is dit weer een veroordeling puur op onderbuik gevoelens?
4 0
Schwalbino
Zo vroeg op de zaterdag al het eerste dieptepunt van het weekend.
2 0
talent020
beetje respectloos, denk niet dat Raffie zijn overleden familie gebruikt om zijn mislukte Betis periode recht te lullen
7 -1
3*stars*3
Ik had destijds ook mijn bedenkingen maar als je leest dat zijn oma is overleden, dan is het mooi dat hij daar toch een tijd kon voetballen en in de buurt kon zijn.
Raf lijkt mij sowieso een familieman.

Vond juist zijn uitspraken in zijn HSV tijd irritant.
Op een gegeven moment waren de HSV fans helemaal klaar met hem en zat hij bank maar leek hij nog steeds te groot te voelen voor Ajax.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Weet zeker dat hij en ook wesley nog veel konden toevoegen aan het jonge ajax. Mensen riepen Hij speelde al jaren niet meer op topniveau. Vd Vaart en ook Sneijder die zouden als ze bij ajax een shirt met 10 droegen nog tot grote hoogtes kunnen stijgen.Zulke spelers konden nog makkelijk mee in de eredivisie ondanks hun leeftijd en mindere loopvermogen. Andere zullen zeggen JaJa, in denemarken en wesley in qatar, die hadden bij ajax nooit gespeeld. Maar nogmaals, zulke jongens zouden weer vleugels krijgen in een ajax shirt.
Sneijder had contact met utrecht. Echt niet dat hij veel en veel minder zou zijn dan Schone. Had je gewoon een CL winnaar en wk finalist in je selectie, sta je in de tunnel al 1-0 voor tegen elke eredivisieclub. Ajax was huiverig na bijv. het debacle met Hetinga. Tsja, die haalde ze zonder 1 keer naar berlijn te zijn geweest om hem een keertje te zien trainen. Konden ze toen ook al zien dat hij niet de snelste meer was en nooit meer met 40 meter in zijn rug zou kunnen spelen.
Raffie, nog bedankt dat je Heiko W. aan had bevolen. Dat was zeker payback omdat Ajax je neit meer wilde hebben toen je bij Betis zelden speelde. Dat hakkie tegen feyenoord, daar bedanken we je allemaal nog voor!
0 -2
Stibba020
Geloof ik niks van, ging gewoon om geld! Nu heeft Ajax nodig voor een opleiding coach betaald voetval en gaat hij slijmen. Lekker weg blijven!
4 -5
Ozymandias
Wat knap dat jij kan weten dat voor Vd Vaart die paar ton extra meer waard was dan de tijd die hij met zijn grootouders kon doorbrengen... Volgens mij zegt dat meer over jou dan Vd Vaart.
6 -5
Stibba020
Zegt meer over jou denk ik. Met je paar ton meer, denk eerder paar miljoen meer, hè goedgelovige dromer.. ;)
0 -4
Ozymandias
Hij verdiende bij Betis tussen de één en twee miljoen euro (werd bekend toen die Deense club maar 20% van zijn salaris overnam en Betis een groot deel door bleef betalen). Bij Ajax has hij ook wel een miljoen per seizoen verdient.
2 -1
Ozymandias
Woeps, Ik misrekende me. Hij verdiende iets meer dan 2 miljoen per seizoen.
2 -1
Gerard36
verhaal klopt wel, in die tijd stond hij in Sevilla trots op foto's met opa en oma.
3 -1
Raoul14
Goed verhaal en begrijpelijke keuze.
4 0
AFCAMM
Goede keuze! Mooi dat zijn oma het heeft meegemaakt.
4 0