Ten Hag: 'Zal me een zorg zijn wat er wordt gezegd'

BVeenstra, 24-11-2018 om 08:35, 7235 views, Tubantia |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt zich steeds meer op zijn gemak te voelen bij Ajax en in Amsterdam. De trainer heeft zich wel wat moeten aanpassen en bovendien moest hij wel een beetje wennen aan de typische Amsterdamse humor, zo vertelt hij in een interview met Tubantia.

'Waar ik kom, pas ik me aan. Dat verwacht ik ook van mensen die bij mij op bezoek komen. Ik verdiep me in de mensen, in de gebruiken, leer de normen en waarden van de club kennen. Dat is voor mij vanzelfsprekend', aldus Ten Hag, die merkt dat de humor in Amsterdam wat directer is. 'Een beetje leedvermaak erin, dat hebben ze graag, Ach, dat vind ik wel mooi. Het wijkt niet erg af van Oldenzaal.'

In het oosten van het land is men maar wat trots op het feit dat een Tukker trainer van Ajax is. Ten Hag vindt dat fijn om te horen, maar hij wil zelf vooral zorgen voor een winnend elftal. 'Trainer van Ajax is een van de meest uitdagende beroepen. Misschien wel de zwaarste job voor een trainer. Ik maak tegelijkertijd heel mooie dingen mee. Het enthousiasme van het publiek hier, vooral bij de grote wedstrijden, dat is gewoon fantastisch. Daar geniet ik geweldig van.'

Toch zijn er nog altijd mensen die vaak spreken over de afkomst van Ten Hag, waarbij met name zijn accent ter sprake komt. 'Ach, jullie, de media, plakken graag stempels. Ik vind het prima. Ik ben trots op mijn afkomst. Tukker, kaal, accent, paars of rood, benoem het maar. Ik ben wie ik ben en ik blijf er onverstoorbaar onder. Het zal me een zorg zijn wat er wordt gezegd', aldus Ten Hag, die in zijn eentje in Amsterdam woont. Hij mist zijn gezin dan ook het meest. 'Het is een bewuste keuze dat zij niet mee zijn verhuisd naar Amsterdam. Hun leven hoeft niet in dienst te staan van mijn leven. Voetbaltrainer is een onzeker beroep, er kan snel iets veranderen. Ik wil ze niet overal mee naar toe slepen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Ik heb wel eens tegen een vriend gezegd dat hij weliswaar een prima trainer kan zijn, maar dat Ten Hag zelf niet goed in Amsterdam past, omdat het een Tukker is en blijft. Ik ben zelf geen Tukker, maar ik kom oorspronkelijk uit een dorp uit Drenthe, dat iets ten noorden, ‘aan de andere kant’, aan de Duitse grens ligt. Het volk hier is precies zo, want zonder dat hele kleine strookje Duitsland zouden we buren van elkaar zijn. Zijn manier van praten en zijn accent zijn, net als die van ons hier, heel erg beïnvloed door het Duits. Het accent, het ritme, bepaalde woorden die in het Duits dezelfde betekenis hebben, maar in het Nederlands eigenlijk minder goed in die context passen en dus raar klinken... noem maar op. Dat is heel typerend voor deze regio. Net als dat ‘norse’ en ‘stugge’, wat hij ook een beetje heeft. Dat past allemaal niet bij Amsterdam.

Gelukkig wordt het nu bij steeds meer mensen duidelijk dat hij vanaf het begin bezig is geweest met het bedenken van een plan, door te zoeken naar bijvoorbeeld de juiste invulling van posities. Toen begon dat plan in werking te treden en werd steeds beter duidelijk wat het omhelst. Inmiddels speelt Ajax steeds beter en worden er resultaten geboekt, zijn de spelers conditioneel veel beter geworden, en houden de basis- en wisselspelers elkaar scherp. Ten Hag krijgt nu steeds meer waardering van steeds meer supporters. Niet omdat hij toch bij Amsterdam blijkt te passen, maar omdat hij zijn werk goed doet, zijn deel van het werk dat Ajax langzaamaan weer veel groter maakt dan Amsterdam.
4 0
Mikey Stormram
Ik moet echt mijn excuses maken richting Ten Hag aangezien ik eigenlijk veel te snel geoordeeld had. Weliswaar heeft het lange tijd geduurd voor dat hij het op de rit had, maar inmiddels loopt Ajax (mits de jongens 100% geven) als een tierelier. Het spel kan soms bijna net zo vermakelijk zijn als onder Bosz (waar ik groot fan van was) maar onder Ten Hag is er nog veel meer defensieve stabiliteit. Het enige waar ik bij Ten Hag soms nog sceptisch over ben is zijn wisselbeleid of dat hij soms de verkeerde spelers opstelt, bijvoorbeeld bij het Neres-verhaal. Die jongen zou bij mij altijd in de basis staan, maargoed ik sta niet dagelijks op het trainingsveld dus eigenlijk mag ik ook weer niks zeggen. Hoop dat we mooie jaren tegemoet gaan met Ten Hag!
4 0
Web
Mooi dat je dit zegt, wat heeft die man een kar stront over hem heen gehad, en nog steeds. Hij verdiend de credits.
Laat Ajax ontzettend leuk spelen met resultaat
Defensief nuances gedaan, maar dat gaat niet ten koste van het mooie voetbal.
En dan kun je altijd discuseren, moet Frenkie niet wat meer naar voren spelen?
Waarom Neres geen basis plaats?
Moet Blind naar het middenveld, en Wober daardoor in het centrum?
Het team staat heel goed, de voorste 4 mogen heel veel bewegen en van positie wisselen, de beide voetballende controleurs Schone en Frenkie geven bij balverlies gelijk druk op de bal, het loopt gewoon heel goed
1 0
Aspers73
Hier nog een, ik vond hem totaal ongeschikt voor deze functie. Hoe fout kon ik zijn, tot nu toe speelt Ajax prima! Dus niet meer te snel oordelen.
2 0
Tpes
Goed en mooi om te lezen dat je toegeeft en excuses maakt. Het zou mooi zijn als je ervan hebt geleerd en in de toekomst of het nou een speler of trainer is diegene de tijd en vertrouwen geeft te wennen aan zijn omgeving. Is voor jezelf ook prettiger.
2 0
Noroja
Ben vooral blij voor Overmars dat ten Hag de zaakjes goed voor elkaar heeft inmiddels. Het was toch op zijn bordje gekomen als ten Hag was mislukt.
M.i. is Overmars het beste wat Ajax vanaf de Fluwelen Revolutie is overkomen. Jammer van de strijd met Bergkamp anders hadden we m.i. de macht in NL al een jaar geleden gegrepen.

Maar soms moet eerst een gifbeker leeg voordat er mooie dingen gebeuren dus misschien was het wel goed dat we even geen schaaltjes pakten/

ieder nadeel heb zijn voordeel zei een grote meester ooit.
5 0
Ajax#1900
Helemaal mee eens. Overmars heeft zich prima ontwikkeld.
0 0