Man achter transfer Bandé verdacht van omkoping

BVeenstra, 21-11-2018 om 08:00, 7420 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een van de mensen achter de transfer van Hassane Bandé van KV Mechelen naar Ajax, Evert Maeschalck, wordt in België verdacht van omkoping, zo schrijft Voetbal International. De Burkinees wordt begeleid door Afrikaanse makelaars, maar bij de transfer wilde de Belgische club er een ervaren man als Maeschalck bij.

Het leverde een grote deal op, want na 873 speelminuten bij KV Mechelen werd een grote deal met Ajax afgesloten: 8,25 miljoen euro. Het is de hoogste uitgaande transfer van KV Mechelen ooit.

In België zijn zeven voetbalmakelaars aangemerkt als verdachte in de dossiers van Operatie Propere Handen. Twee van omkoping betichte zaakwaarnemers, waaronder Maeschalck, zijn ook actief in Nederland. De Belg is op dit moment vrij zonder voorwaarden. Dat uitgerekend Maeschalck geldt als verdachte, leverde verwonderde reacties op in België, zo valt te lezen. Zelfs bij de meest kritische journalisten, omdat hij 'in het wereldje' juist als een van de weinigen bekendstaat als integer.

Ajax laat tegenover Voetbal International weten dat het verhaal rond Maeschalck bekend is bij de club. De Amsterdamse club laat weten dat ze geen zaken met hem konden doen als de KNVB hem toentertijd niet had geregistreerd. 'Daarnaast hebben wij ook een intern beleid: Ajax doet alleen zaken met mensen die wij op basis van zelf vergaarde informatie betrouwbaar achten. Daarmee doelen we niet alleen op intermediairs, maar ook andere zakelijke partijen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
De grote vraag wat gaat Bandé doen als hij fit is. Is hij een gigantje of een miskleun?
2 -1
Ajaxvooraltijd
Laten we die propere handen aan bande leggen.
3 -3
Babangida83
4 Zeiksnorren en 1 grapjas. Geef mij maar die grapjas
3 0
Ferd
laat Ajaxvooraltijd wegblijven van slechte grappen
3 0
Bensco
slecht, echt allerjezus slecht
3 0
kampioen0809
Doe maar niet dit soort woordgrapjes.
3 -5
Ajaxvooraltijd
Dat bepaal ik zelf wel.
5 -4
Gooseman
Daar ben ik ook bang voor.
0 0
jo1
wanneer is die gast eigenlijk fit, wist al niet meer dat we die hadden haha
3 -3
jollie18
begin volgend jaar
1 0