De Ligt: 'Zenuwachtiger tegen Emmen en Fortuna'

BartVeenstra, 19-11-2018 om 08:20, 11746 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt heeft er naar eigen zeggen geen moeite mee om zich volledig te kunnen concentreren tijdens een duel met Frankrijk. Tegen mindere tegenstanders, zoals Excelsior vorige week zondag, gaat het lastiger, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. In die wedstrijden is hij dan ook zenuwachtiger.

'Als je zo'n geweldige tegenstander (Frankrijk, red.) voor je kiezen krijgt, ben je optimaal geconcentreerd. Maar dat had ik ook tegen Excelsior moeten zijn', aldus De Ligt, die in Rotterdam met een fout een tegentreffer inleidde. 'Bij die 1-3 probeerde ik daar een schouderduw te geven en werd ik afgetroefd, terwijl ik die bal tegen Frankrijk de tribune in had geschoten.'

Vervolgens doet De Ligt een opvallende uitspraak. 'Voor duels met FC Emmen en Fortuna Sittard ben ik zenuwachtiger dan voor wedstrijden tegen goede ploegen. Misschien omdat ik tegen de op papier mindere teams geen fout mag maken. In Oranje natuurlijk liever ook niet, maar dat is een hoger niveau en dan zou het in principe nog kunnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jo1
Goede speler, maar blaast iets te hoog van de toren. kan nog altijd een vormdip krijgen. 2 fouten bij Barca en je bent wissel of je nu voor 80 miljoen bent gehaald ofniet
0 0
Ronaldinho020
Toen ik dit las pleurde ik direct van mn stoel, wauw.
0 0
Chesterson93
Hou deze energie vast over De Ligt in de zomer.
0 0
jo1
Hij is jong, hij is er nog niet. Helaas is Ajax een klein clubje in Europa.
We zullen altijd goede spelers heel snel verliezen
0 0
M.Olsen
Toont aan dat hij dus nog niet klaar is voor de volgende stap. Eerst leren omgaan met mindere tegenstanders. In LaLiga heb je ook mindere teams. 1 foutje daar en je bent wissel. Je kan niet iedere dag CL spelen.
0 -2
Siemmie
Ik vind dat De Ligt juist prima kan omgaan met kleinere tegenstanders. Tegen Excelsior was hij dan wel nonchalant bij de tegengoal, maar in alle andere wedstrijden in de Eredivisie is hij vaak een van de weinige bij Ajax die wel gewoon scherp is en het nonchalansme niet toe laat.
0 0
Chesterson93
HAHAHAHAHAHAHAHA mafklapper.
0 0
M.Olsen
Goed argument!
0 0
Ronaldinho020
Nee jouw “1 foutje en je bent wissel” argument is van een hoog niveau. Wie zegt dat, dat als je 1 foutje maakt dat je wissel staat? Dan had pique al jaren op de bank gezeten, denk je niet?
0 0
ETM
Zal dan wel zo zijn. Hij zegt t immers zelf. Maar rationeel is het apart. Er staan veel meer gespannen ogen op hem in zo'n topwedstrijd. De vraag of hij zich staande houden kan tegen Christiano Ronaldo is veel brandener dan tegen Rob Groenendijk. Gaat t fout tegen Fortuna dan denkt men 'ach motivatie probleempje'. Gaat t fout tegen Frankrijk dan denkt men 'ach hij is er nog niet klaar voor'. Zou misschien niet zo moeten zijn, maar zo werken 'verwachtingen' wel.

Aan mijn minnaar: dus u denkt dat De Ligt minder op een weegschaal wordt gehouden tegen Frankrijk dan tegen Excelsior? Dat de Ligt dat niveau aan kan dat geloofd iedereen toch wel?

Maar goed De Ligt zegt minder druk te voelen in een topwedstrijd en dat geloof ik dan heus...
0 -1
SilverHaze
Nee het is juist omgekeerd, dat legt hij zelf uit. Ik kan me niet voorstellen dat er een linksback op de wereld rondloopt die kritisch beoordeeld is op zijn optreden tegen Messi. Wanneer je twee ballen van hem afpakt kun je al stellen dat je lekker in de wedstrijd zit. Er is dan gewoon geen druk, alleen ambitie.
0 0
ETM
Dat zou iig eerlijk zijn, maar De Ligt's ster is al ver gerezen. Volgens mij wordt hij nu vooral internationaal gewogen. Voor topclubs telt t denk ik al niet meer hoe hij t tegen Excelsior deed.
Het is waar dat weinig mensen iemand zullen downraten als hij verslagen wordt door Messi, maar daar noem je ook wel iemand hoor..
Ik snap wel dat t voor de Ligt zelf zo werkt, dat gaf ik al aan. Ik denk gewoon dat er veel meer metende ogen op hem gericht zijn tegen de top. Als hij ineens week in week uit de mist in gaat in de eredivisie dan wordt t een ander verhaal. Dan kan hij idd beter moeilijk hebben tegen Frankrijk.
0 0
Sampaoli
Oranje is tegen grote landen als Duitsland en Frankrijk in principe underdog. Die positie is heel anders voetballen, zeker mentaal voelt dat een stuk prettiger. Ajax is verplicht (zeker nu we vijf punten achterlopen op PSV) elke wedstrijd weer te winnen en daar komt ook nog eens bij dat de spelers naast winnen ook nog eens het publiek optimaal moeten vermaken. Begrijpelijke uitspraak van De Ligt dus.
4 0