Williams en Giggs boos op 'onsportieve' Dolberg

BartVeenstra, 17-11-2018 om 13:10, 27634 views, Bournemouth Echo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wales-verdediger Ashley Williams is niet blij met Ajax-spits Kasper Dolberg. De Deense aanvaller viel een kwartier voor tijd in en vlak na zijn invalbeurt deelde hij een duw uit aan Wales-speler Ethan Ampadu, die tegen de reclameborden vloog.

'Ik denk dat Ampadu hier "vermoord" werd. Je kunt niet zomaar iemand zo tegen de reclameborden beuken', aldus Williams tegenover de Bournemouth Echo. Het voorval zorgde voor woede bij Wales-manager Ryan Giggs. De oefenmeester sprak na afloop schande over de beuk van Dolberg. 'Die jongen is net achttien, brak zijn been op zijn zeventiende. Ik snap dat het geen kinderen meer zijn en dat er overtredingen worden gemaakt, maar deze overtreding was heel vies. Daarom reageerde ik zo boos.'

Ook Ampadu reageerde enkele minuten later in het veld door een flinke beuk uit te delen aan Dolberg. Een opstootje in het veld was het gevolg. Bondscoach Åge Hareide verdedigde Dolberg na afloop van de wedstrijd. 'Hij doet nog geen vlieg kwaad.' De oefenmeester vindt daarnaast dat de reclameborden te dicht op het veld staan.

Reactie Dolberg

Dolberg zelf vindt dat er te veel ophef wordt gemaakt. 'Ik kom een seconde te laat, daarna krijg ik een elleboog van hem. Dat is dan gerechtvaardigd, dat kun je dan zeggen. Verder heb ik er niets over te zeggen', aldus de spits tegenover TV2 Sport. De wedstrijd eindigde overigens in een 1-2 zege voor Denemarken.

Het moment bekijken? Dat kan via deze link: het moment is te zien vanaf 1:25.

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Hoe kan je nou in de wedstrijd al gematst zijn door geen rood te krijgen voor een overduidelijke elleboog zonder bal in de buurt, en dan na de wedstrijd tóch nog doorzeiken?

Ik zou vooral heel erg m'n smoel dichthouden en de reclameborden voortaan misschien een half metertje verder vh veld plaatsen. Maar Wales is net zo treurig als Feyenoord.
0 0
ambtenaar
Ga zaalvoetballen dan, niet verwacht van mannen uit Wales
2 0
433metdepuntnaarlinks
Klasse reactie van Dolberg, hij deelt uit (of dat nu goed of slecht is) en hij ligt ook niet te piepen als hij moet incasseren. Overigens vond ik het wel 'gemeen' van Dolberg want hij haalde door toen hij al zag dat hij de bal allang niet meer kon raken, hij had dus wel in kunnen houden. Maar dat is gewoon geel, klaar. Die elleboog als revanche is veel erger, dus klasse dat Dolberg zo reageert.
4 0
Redrum
Giggs can go suck a bag of dicks.
5 -2
AFCA0492
nou nou wat een schandalige duw inderdaad...... hou toch op man. stelde geen reet voor. die elleboog van empadu was 10x erger.
1 0
Ajaxvooraltijd
Goed zo Kasper. Even laten zien wie de baas is.
4 0
trodat4030
Wtf, moet je nu al rekening houden met iemand ma blessureverleden voordat je een overtreding maakt of niet? Dolberg heeft in 16/17 een hersenschudding gehad. Mag die Welsche mafdaai ook wel ff rekening mee houden dan.. Wat een slap gelul..
6 0
Leon_ajax
Onstuimige actie van Dolberg, maar zo'n drama was het ook weer niet.
2 0
AFCA1510
Heerlijke beuk en zich daarna niet laten provoceren. Sta je toch voor lul als tegenstander.
3 0
PetrusKeizer
ja dat is t helemaal. hij vertrok geen spier, goed ventje hoor!
0 0
Schwalbino
Die elleboog was diep rood. Dat was geen duel om een bal. Actie Dolberg was te laat en ook niet echt handig. Gele kaart is goed.
4 0
Damsterdam
Aldus Ashley Williams die een jaar geleden als speler van Everton een speler van Lyon bijna het publiek insmeet over de reclameborden.
10 -1
Sanalologo
Valt toch reuze mee? het is niet zo dat dolberg nog even extra kracht zet om hem de reclameborden in te werpen.. De wraak actie daarin tegen is imo gewoon rood. Gewoon express een elleboog geven.
1 0
TimAFCA
Ik kan me nog herinneren dat die Williams de keeper van Lyon (Lopes) de reclameborden induwde vorig seizoen. Dus wat komt deze hypocriete lul huilen dan?
9 -1
Chesterson93
Hahaha
1 0
Chesterson93
Hahaha
0 0
Ajax4life94
Zegt een Welshman die alleen maar fysiek speelt... moet die verdediger maar aan de kant gaan. pussy !!-.-"
3 -1
Budapest
Mooi, die jongen krijgt wat pit! Hoort er bij, lekker bezig.
0 0
appeltje
Hahaha, niet verwacht van Dolberg.
0 0
Middenweg401
Matig uitgevoerde moordaanslag dan.
7 0
ram
Hahaha
0 0
Fairsquare
Nou, heb het gezien. Hij was gewoon te laat. En ja, dat reclamebord staat een halve meter buiten het veld. Ik vond de reactie van het 'slachtoffer' veel erger, dat was gewoon bewust.
1 0
glob
Prima, bijt maar van je af.
1 0