O17 gelijk tegen AZ, O16 verslaat ADO

BartVeenstra, 17-11-2018 om 16:15, 10603 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 17 november. Ajax O16 won op Sportpark De Toekomst van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Later op de middag speelde Ajax O17 in eigen huis gelijk tegen AZ O17. Ajax O15 won ruim op bezoek bij Vitesse O15.

FT | Ajax O16 - ADO Den Haag O16 (1-0)

Ajax O16 heeft zaterdagochtend een minimale zege (1-0) geboekt op ADO Den Haag. De eindstand was al na ruim een kwartier spelen bepaald door een doelpunt van Divaio Bobson.

De Amsterdamse talenten begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel kreeg Alan Karahasanovic een goede kans om de score te openen. Even later was het alsnog raak voor de Ajacieden. Na een prima aanval over links was Bobson het eindstation. Ajax kreeg vervolgens kans na kans, maar Youri Baas en Karahasanovic konden het net niet vinden. Bovendien werd er nog een Amsterdamse treffer afgekeurd. Ook ADO liet zich voor rust een keer zien, maar keeper Dani van den Heuvel redde van dichtbij.

Na rust gebeurde er weinig meer. ADO was eenmaal dreigend, Ajax liet zich nauwelijks zien. Het duel eindigde dan ook in een 1-0 zege voor Ajax: een leuke eerste helft, maar de tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Opstelling Ajax O16:

Van den Heuvel; Oostwoud, Yah, Dirksen, El Morabet; Quaedvlieg (Markelo 67'), Campagne (Misidjan 41'), Baas; Bobson (Achemlal 51'), Braspenning, Karahasanovic (Reuvers 53').

Doelpunten:

1-0 Divaio Bobson (18')

FT | Ajax O17 - AZ O17 (1-1)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag punten verspeeld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Na een wedstrijd waarin Ajax de beste kansen had, sloegen de Alkmaarders in de slotfase toe.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. Solomon Bonnah verspeelde de bal, maar Ajax-goalie Calvin Raatsie wist vervolgens knap redding te brengen. Niet veel later schoot Naci Ünüvar, na een voorzet van Jaymillio Pinas, over. Ajax werd vervolgens sterker en via een doelpunt van Devyne Rensch kwamen de Amsterdamse talenten verdiend op voorsprong. Na een heuse scrimmage voor het AZ-doel belandde de bal uiteindelijk bij Rensch en hij zette zijn ploeg op voorsprong. Ajax hield hierna het betere van het spel en ook na de rust creëerden de Amsterdammers mogelijkheden. Hossein Zamani produceerde een schotje en Ünüvar schoot een vrije trap over. Rensch was hierna ook nog dicht bij zijn tweede treffer, want uit een goede hoekschop kopte hij op de lat. In de slotfase raakte Pinas ook nog de paal, maar scoren deed Ajax niet meer. Een minuut voor tijd kwam AZ vervolgens uit een vrije trap op gelijke hoogte en niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling Ajax O17:

Raatsie; Bonnah, Rensch, Aksit, Salah-Eddine; De Waal (Beelen 56'), Warmerdam, Regeer; Zamani (Pynadath 62'), Pinas, Unuvar (Dirksen 78').

Doelpunten:

1-0 Devyne Rensch (9')
1-1 AZ (79')

Overig duel:

FT | Vitesse O15 - Ajax O15 (2-4)

Opstelling Ajax O15:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

1-0 Naygiro Sambo (1')
1-1 Julian Rijkhoff (5')
2-1 Sil Swinkels (27')
2-2 Julian Rijkhoff (28')
2-3 Julian Rijkhoff (36')
2-4 Raphaël Sarfo (66')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaishRedan
Wat is er met die Zamani aan de hand? Lijkt wel een soort Eros Maddy. Niet qua speler, Zamani is natuurlijk veel getalenteerder, maar qua ontwikkeling.
0 0
AFCAdam
Slordige wedstrijd met een paar geweldige momenten van Unuvar in de 2e helft.

Ik zie hem liever op 10, maar hangend op links vult hij ook goed in.
2 0
jeugdvolger
Liep van de week nog op krukken, dus vandaar op 11?

Maar die korte dribbels door de as... Hoop dat Unuvar aansterkt en doorontwikkeld, dan heb je goud in handen straks in het 1e.
1 0
RayJordaan
Windje hielp niet mee maar een matige pot, niemand die echt kon uitblinken. Pynadath had wel een paar leuke acties toen hij mocht invallen.
1 0
FlyingDutchMan
Geweldige type speler, mag van mij altijd als één van de eersten op papier!
1 0
RayJordaan
Ja echt een heerlijke baltovenaar, hopelijk ontwikkeld hij zich fysiek ook nog verder.
0 0
Thymo10
Neem aan dat Ajax unuvar nu als hangende linksbuiten ziet voor de toekomst en niet als middenvelder. Mocht het nu de reden zijn om hem op linksbuiten te zetten vanwege zijn fysiek dan vind ik dat juist een slechte keuze.
0 -2
trodat4030
Appie speelde in z’n 1e seizoen in de B1 ook als linksbuiten.. Het zegt dus welgeteld 0.
2 -1
jeugdvolger
Klopt, maar volgens mij heeft Unuvar met hogere lichting in het jaar C1, B2 en nu B1 veel meer wedstrijden op middenveld gespeeld dan Nouri op zelfde leeftijd.
Denk dat dit komt omdat Unuvar qua inhoud en kracht verder is dan Nouri was op zijn 15e.

Hoe zie jij dit?
1 -1
Champy
Naci is een speciale speler, alleen is ie geen verbindende speler.
Nouri was dat wel, en zo'n speler missen we echt enorm op de Nederlandse (jeugd)velden.
1 0
afcas
aannames doen is het domste wat je kunt doen...
1 -1
Middenweg401
Een goede aanname is 1 van de belangrijkste onderdelen van voetbal.
0 0
FlyingDutchMan
Wat een wijze woorden op de zaterdagmiddag
0 0
BvdPloeg
Hij was van de week geblesseerd. Heeft dagen op krukken gelopen. Trainer wilde hem iets ontzien, daarom linksbuiten.
3 0
RayJordaan
Slordige wedstrijd
0 0
trodat4030
Opvallend, Gibson Yah als cv. Hopelijk heeft het een doel en is het niet een noodverband wegens afwezigen. Persoonlijk lijkt Gibbo me een ideale 6, mits hij die positie tussen de oren ook kan omarmen. Heeft alles in huis, snelheid, kracht, techniek, felheid. Kan een Matusiwa 2.0 worden. Een felle balafpakker die ook nog eens technisch zeer goed is. Misschien is Davids echter een beter voorbeeld.

Gibson heeft (had iig, heb hem weinig zien spelen de laatste maanden) nog wat de neiging om te ver naar voren te spelen, meer als een AM, maar als hij zich leert in te houden op bepaalde momenten, doseren, kan hij als vm echt een goede worden. Misschien daarom wel goed om hem als cv te gebruiken op t moment.

Jammer dat ik neig naar een griepje, had deze pot wel willen zien eigenlijk. Gelukkig wordt o17 straks op yt uitgezonden. Ook een leuke ploeg met veel talent.
2 0
Champy
Enkele jaren geleden toen die gasten nog in de O13 en O14 speelden, hadden we het hier al over, dat Yah een goede 6 kan worden.
Alleen vind ik dat ie zich sinds vorig seizoen niet veel verder heeft ontwikkeld.
0 0
trodat4030
Ja klopt, soms hebben die jongens ff een soort van pauze in hun ontwikkelingscurve. Campagne had dat ook een beetje de laatste jaren. Hopelijk heeft Yah (en Jenno ook natuurlijk) die achter de rug en gaat het nu, mede door de move naar cv, nu weer wat sneller omhoog. In de dop echt een heerlijke speler.
0 0
Champy
Ik denk dat Gibson incidenteel centraal gaat spelen. Lijkt me niet echt gebouwd als centrale verdediger.
Ik denk dat we niet moeten opkijken als Campagne uiteindelijk een goede 6 wordt, of mss zelfs centrale verdediger. Die jongen had volgens mij wat last gehad van een groeispurt.
0 0
trodat4030
Klopt, Jenno had idd wat last van blessures daardoor. Hij is meer een type Schone/Eiting, Yah neigt meer naar Matusiwa/Davids (en niet omdat het een donkere jongen is hoor ;)). Yah is vooral atletisch, maar nog wel wat licht. Wie weet, soms kunnen die jongens opeens machtig groeien in de breedte zodra ze vaker in de gym komen. Nu ze nog in de groei zitten, moeten ze daar nog niet teveel komen imo. De aankomende jaren zullen ons een stuk wijzer maken. Wel leuk om te monitoren, dit soort ontwikkelingen.
1 0