De Ligt: 'Heb mijn prikkel wel gehad, haha'

BartVeenstra, 17-11-2018 om 09:10, 5295 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt is blij met wedstrijden tegen ploegen van het kaliber Frankrijk. De verdediger van Ajax merkte dat hij tot het uiterste moest gaan, zowel fysiek als mentaal. 'Dit soort wedstrijden zijn goed om te spelen. Je merkt aan alles dat het niveau hoger is', zegt hij in gesprek met Veronica Inside.

'Dit zijn wedstrijden waarin je je kunt meten met de top. Een paar dingen gingen goed, maar er zijn ook veel dingen die nog beter kunnen', zegt De Ligt, die een keertje niet tegen de spits van NAC Breda of Willem II speelde, maar tegen Kylian Mbappé. 'Vandaag heb ik mijn prikkel wel gehad, haha. Mbappé is een geweldig speler, maar je gaat de wedstrijd niet in met angst. Het is een mens, met bijzondere kwaliteiten.'

De Ligt hoopt zich nu te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League met Ajax, de achterstand op PSV te verkleinen in de Eredivisie en in de Nations League eerste te worden met het Nederlands elftal. 'Wij willen voor de eerste plek gaan. We gaan naar Duitsland om drie punten te halen. Daarvoor moeten we een wedstrijd als vandaag op de mat leggen', aldus De Ligt, die de vraag krijgt wat hij ervan vindt om een Hollands feestje te vieren bij een gedegradeerd Duitsland. 'Dat is wel heel mooi ja, haha. Dat is genieten.'

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Dat is nu woorden in zijn mond leggen; hij geeft duidelijk aan dat het belangrijker is om die eerste plaats te halen en het degraderen van Duitsland een bijkomstigheid is.
Vervelend eigenlijk, zeker gegeven de ophef die hieruit veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld Bild.
Ook Ajax kan hier last van krijgen tegen Bayern, in plaats van de terechte realiteitszin te ondersteunen die spelers uitspreken gaat de pers de zaak nodeloos in het onreine trekken door uitspraken zelf te doen en ze te laten bevestigen.
Heel dom; denk maar aan de relatief onschuldige uitspraken van Schone die dan weer PSV op scherp zetten tegen ons nadat e.e.a. buiten de context om in de media verscheen.
0 0
Marcao
Ik denk dat na gisteren alle scouts herbevestig hebben gekregen dag De Ligt en De Jong buitencategorie zijn. Laat MC, Barca, Bayer en Juve maar tegen elkaar opbieden. Samenval gauw > 120 mio waard. Maar hopelijk gaan ze dit seizoen eerst nog prijzen pakken met Ajax!
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
120 miljoen per speler neem ik aan?
0 0
grannig mokum1
Dat is echt heel veel voor een verdediger 120mln
0 0
RSM
Goed gedaan jongen! Er komen leuke tijden aan.
0 0
Joseph
Af en toe een prikkel, niks mis mee. Kan volgend jaar ook nog ;)
1 0
Youri08
Wat een jongensboek
0 0