Jeugd: Unuvar keert terug, kraker voor O15

BvdPloeg, 16-11-2018 om 17:05, 5018 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Door interlandverplichtingen komende week geen Ajax O19, maar de jeugdvolgers kunnen hun hart ophalen met vier leuke andere duels. Drie ervan vinden plaats op De Toekomst, Ajax O15 gaan op bezoek in Arnhem.

Ajax O17 begon het seizoen spetterend met louter zeges, goed voetbal en veel goals. De laatste wedstrijden zit het voor het eerst een beetje tegen. De goals tegen FC Volendam en PSV (tweemaal 0-0) bleven ondanks een overwicht uit en vorig weekend speelde de ploeg bijna een helft lang met tien man na een rode kaart voor slaan voor buitenspeler Dillon Hoogewerf. Bovendien viel spelmaker Naci Unuvar geblesseerd uit. De wedstrijd werd desondanks knap met 1-2 gewonnen.

Midweeks ging Ajax op bezoek bij Excelsior en werkte het misschien wel de minste wedstrijd van het jaar af. De 0-1 zege was ook echt alles wat er over te zeggen viel. Excelsior was dreigend en had misschien wel iets meer verdiend, Ajax bracht te weinig. Dat moet anders als zaterdag nummer drie AZ O17 de tegenstander is. Unuvar keert terug in de basis, nadat hij de wedstrijd in Rotterdam moest missen. Hoogewerf is nog geschorst, mandekker Neraysho Kasanwirjo nog geblesseerd.

Ajax O16 heeft het de laatste weken druk met een dubbel programma en dat is de komende dagen niet anders. De ploeg van Cedric van der Gun speelt twee keer op De Toekomst tegen ADO Den Haag (zaterdag) en Feyenoord (dinsdag). Na het 3-3 gelijke spel tegen FC Utrecht en de 1-2 nederlaag tegen Vitesse zal de ploeg veerkracht moeten tonen. ADO is de nummer laatst en in dat opzicht een mooie generale richting de mini-klassieker. De vorige krachtmeting met Feyenoord werd in Rotterdam met 0-3 gewonnen.

Van der Gun zal vooral benieuwd zijn of Ajax O16 weer eens een hele wedstrijd dominant kan zijn. Tegen Utrecht begon het te laat met voetballen, tegen Vitesse was het na een prima eerste helft juist na rust heel slordig. De selectie wordt na een blessuregolfje in ieder geval weer breder. Linksback Diferdio Misidjan maakte reeds zijn rentree na een revalidatie van maanden en ook aanvaller Kik Braspenning is na een schorsing alweer twee duels van de partij geweest. Spits Jay Enem ontbreekt normaal gesproken nog wel, net als verdediger Eja Dakriet. 

Ajax O15 speelt een kraker in Arnhem tegen koploper Vitesse. Hoewel de thuiswedstrijd tegen de Arnhemmers met 4-2 werd gewonnen, is een nieuwe driepunter geen garantie. In de laatste drie wedstrijden werd er twee keer verloren van AZ (0-2) en PSV (3-1). Vorige week werd er juist weer vertrouwen getankt met een 6-0 zege tegen ADO Den Haag.

Spits Julian Rijkhoff speelde in het duel met de Hagenezen een belangrijke rol. Als hij wordt gevonden, komt Ajax wat makkelijker aan het voetballen. Wooter kiest bovendien de laatste weken vaak voor bijna dezelfde namen, met één of twee wijzigingen daargelaten. Rapfaël Sarfo en Amourricho van Axel-Dongen zorgen voor dreiging op de flanken, Nassef Chourak en Gabriël Misehouy speelden tegen ADO weer op het middenveld en achterin zet captain Julian Brandes de lijnen uit. Kwaliteit genoeg, aan de spelers en de trainer om zaterdag te leveren tegen de koploper.

Programma jeugd Ajax:

17-11-2018, 10.00 uur: Ajax O16 – ADO Den Haag O16
17-11-2018, 12.00 uur: Vitesse O15 – Ajax O15
17-11-2018, 14.30 uur: Ajax O17 – AZ O17

20-11-2018, 16.00 uur: Ajax O16 - Feyenoord O16

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RayJordaan
Onder 17 live morgen?
0 0
Sunstridr
Ja onder 17 is live morgen
Volgens mij zou dit link moeten werken: https://www.youtube.com/watch?v=2VDhhU3wIoo
1 0
RayJordaan
Topper!
0 0