Kristensen: 'Zie dit niet als een kans'

JesseTH, 11-11-2018 om 22:30, 18751 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rasmus Kristensen is blij met de minuten die hij zondag heeft kunnen maken tijdens de 1-7 zege op Excelsior. Toch zag de rechtsback de minuten die hij kreeg van Erik ten Hag niet als een echte kans voor hem.

'Nous speelde een lange periode heel erg goed en vandaag was hij, zoals meer spelers in de eerste helft, iets minder', begint hij te vertellen tegenover Ajax Life. 'Hij heeft veel wedstrijden gespeeld dus ik denk dat het eerder een fysieke reactie is. Ik zie deze wissel niet als een kans, maar elke speelminuut die ik krijg is een minuut om mezelf te bewijzen.'

Buiten de wedstrijden is het aan de Deen om zich in het eerste elftal te knokken. 'I am working my ass off. Vooral het verbeteren in verdedigend opzicht is moeilijk als je weinig speelt. Ik wil natuurlijk in een bepaald ritme komen. Ik wil leren wat Matthijs doet. Hoe Hakim de bal wil hebben en dat geldt ook voor de andere spelers. We trainen daar wel op, maar een training is geen wedstrijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Wordt zeker beter. Maar nog steeds een erg twijfelachtige techniek voor in het positiespel. En dat is wat je wilt, je tegenstander door middel van positiespel helemaal gek spelen. Buiten dat, is elke minuut die je krijgt natuurlijk er eentje om jezelf te laten zien en het de trainer lastig te maken. Je stelt jezelf op, heb ik altijd geleerd.
0 0
Freddy Al
Tegen Excelsior deed hij het heel aardig, nu zal hij het ook tegen grotere tegenstanders moeten laten zien en dat aan Ten Hag bewijzen door zich te ontwikkelen op trainingen.
Ik vind hem in de opbouw nog twijfelachtig en puur verdedigend geen dikke voldoende, toch zie ik wel inzet en passie bij hem waardoor hij zeker beter kan worden.
Hij is uiteindelijk nog maar 21 dus is er nog een wereld te winnen, op dit moment zie ik wel potentie in hem maar te weinig om een vaste plaats te veroveren.
0 0
ETM
Valt imo nog weinig 'sluitends' over te zeggen. Tot nog toe lijkt hij voetballend mee te komen, maar niet veel toe te voegen, en is het meest positieve gegeven dat hij regelmatig een goede voorzet heeft.
Verder oogt hij in de 1vs1 kwetsbaar, waarover hij zelf zegt dat hij zich wdb moet aanpassen omdat hij opgroeide in een ander systeem.
Door zn gestalte, motoriek, en ook wel werkers-uitstraling zal hij 2x zoveel goed moeten doen om het vertrouwen van supporters te winnen. Dat is ook duidelijk.
Ten Hag heeft iig graag backs die kunnen overlappen en voorgeven. Wdb past hij ogenschijnlijk goed in het profiel. Voorlopig functioneert hij als back-up en kan je niet zeggen dat hij dat slecht heeft gedaan. Maar hij geeft ook nog geen reden om te denken dat hij straks a la Tagliafico een sterkhouder wordt. Het is saai, maar mijn conclusie is dat we hem nog wat tijd moeten geven.
3 -1
DeKenner
Ik gun hem het beste, maar het ziet er niet rooskleurig voor hem uit. Op dit moment komt hij tekort voor Ajax 1. Na de winterstop heeft hij er met Veltman bovendien nog een extra concurrent bij. En Veltman kan goed ook nog een seizoen langer blijven.. hij gaat simpelweg niet voldoende minuten krijgen om zich te ontwikkelen tot een basisspeler voor Ajax 1. En tegen die tijd staat er ook vast weer een ander talent uit de opleiding klaar voor op RB. Ik zie het als een gevalletje Cassiera. Gegokt en verloren. Die zitten er helaas ook af en toe tussen.
0 0
NouridolbergNeres34
Kan er geen reet van, enigste pluspunt is een redelijke voorzet en daar is echt alles mee gezegd. 5,5 miljoen voor deze jongen is waanzin, op de amateurvelden lopen betere rechtsbacks rond.
2 -14
BrandjeXL
Wat een assist al niet doet bij de meningen op AS. Deze jongen kan niet eens fatssoenlijk lopen en werd vandaag ook weer meerdere keren voorbij gelopen alsof hij er niet stond en dan die draaicirkel van hem.... een hijskraan heeft een minder grote.
3 -15
FlyingDutchMan
Lekkere invalbeurt Deense pik!
11 -2
ajaxminimax
Begint steeds beter te worden. Je moet niet vergeten dat hij vorig seizoen voor het eerst in een vreemd land kwam, hoger niveau bovendien kwam hij ook in een slecht draaiend elftal
12 -4
lf87
En in een systeem waar hij totaal niet bekend mee was.
9 -1
ST
Goede vent! Prima back. Mazraoui is wat verfijnder. Prima stand-in. Veltman kan het vergeten dit seizoen.
10 -3
Ajax#1900
Ben ook blij om hem er bij te hebben. Misschien volgend seizoen Nous naar het middenveld samen met Blind, en dan de 10 een vrije rol geven. Het blok Blind Nous is verdedigend erg sterk en ook voetballend prima.
5 -3
Sterspeler
Ik zou lekker Tadic op 10 zetten en Dolberg ervoor. Of andersom. Het is wel heerlijk hoe gevarieerd we kunnen spelen dit seizoen en mogelijk ook komend seizoen.
0 0
Ozymandias
Ik begin er steeds meer in te geloven dat Kristensen nog bij Ajax kan slagen. Het zou me nu niet meer zo verbazen als Mazraoui volgend seizoen op rechtshalf (in een systeem met een '10') terecht komt en Kristensen dan als rechtsback in de basis komt. Kristensen heeft een groot loopvermogen en zijn voorzetten zijn geweldig. Hij lijkt ook een stuk lichtvoetiger dan in de tweede helft van het vorige seizoen.

Hij moet niet op eigen helft aan de bal komen maar niet elke back hoeft als een "inverted back" te kunnen spelen. Als een back niet (net zoals de "inverted backs" onder Guadiola) veelvuldig in de half-spaces komen te spelen horen ze sowieso zo weinig mogelijk op eigen helft aan de bal te komen. Als Kristensen de bal op de helft van de tegenstander in de loop mee krijgt heeft Ajax er met zijn voorzet een wapen bij.
6 -4
afcas
ik hoop eerlijk gezegd juist dat ten hag volgend seizoen overgaat naar een systeem met een 6 aangezien ik juist denk dat je met nico en nous 2 spelers hebt die uitstekend als inverted backs kunnen spelen en je zo voorin nog meer man hebt staan. zo heb je ook altijd een middenvelder die de 16 in kan duiken en 1 die er juist buiten blijft waardoor je meer afspeelmogelijkheden hebt.
0 0
Ozymandias
Het maakt mij persoonlijk niet zo veel uit of Ajax met een '6' of '10' speelt. Guardiola speelt meestal met een '6' maar Klopp, Pochettino en Favre (dit seizoen) spelen meestal met een '10'. Allen laten hun ploegen volgens de basisprincipes van de Ajax School spelen en al hun ploegen spelen (vaker wel dan niet) attractief voetbal. Persoonlijk kijk ik het liefst naar het spel van Klopp. Dat is iets directer dan dat van Guardiola en daardoor (in mijn ogen) wat spannender. Bij Guardiola krijgt ik soms een beetje genoeg van dat gebrei. Al begrijp niet natuurlijk dat er een gedachte achter dat gebrei zit en is het prachtig om te zien hoe zijn ploegen de rust bewaren en uiteindelijk altijd een opening afdwingen.
0 0
Sterspeler
Dat zou geen gekke gedachte zijn met het vertrek van Ziyech en de Jong in het achterhoofd. Nous moet nog wel iets scherper worden, maar hij is nog jong. Veltman zou als backup kunnen fungeren mits die verlengt. Vertonghen en Magallan erbij en dan heb je een middenveld met Blind (Schone), Tadic (Labyad), Nous/Donny.
1 -1
Ozymandias
Dan moet Kristensen zich natuurlijk wel goed blijven ontwikkelen. Ik acht de kans nog steeds groter dat hij het niet gaat redden dan dat hij het wel zal redden. Maar voor dit seizoen had ik Kristensen eigenlijk al afgeschreven dus het gaat de goede kant op.
0 0
BrandjeXL
Jij denkt volgens mij door er wat termen in te gooien die niet iedereen kent dat je dan wijs overkomt maar je komt pas wijs over als je met een uitleg komt die iedereen snapt. Dus heel simpel zodat iedereen het snapt: Kristensen heeft een aardige voorzet maar kan er verder helemaal niks van.
3 -7
31xAjax
Hier komt ie dan in Jip en Janneke taal: Hij is vrij traag, staat zwaar op zijn benen, is niet erg wendbaar, verdedigend kwetsbaar tegen een echte linksbuiten en zijn voorzetten zijn alleen redelijk tot goed als hij voldoende tijd heeft de bal te controleren.

Je zou kunnen concluderen dat hij wellicht niet het vereiste niveau heeft....
1 -3
Ozymandias
Wat een kinderachtige opmerking BrandjeXL...

Welke term kent dan niet iedereen? Je doelt toch niet op "inverted backs"? Dat is een veel gebruikte term voor de moderne back van het type Alaba, Roberto, Kimmich, etc. Backs die naar binnen knijpen om in de opbouw in de half-spaces te spelen als een soort opbouwende middenvelders. Dat jij de term misschien niet kent betekent niet dat het geen veel gebruikte termen zijn waarmee ik "wijs wil overkomen".

Kristensen heeft dit seizoen weinig gespeeld maar in de wedstrijden die hij speelde haalde hij altijd een dikke voldoende. Natuurlijk heeft hij nog veel te leren maar hij staat nu veel lichter op z'n benen en zijn motoriek was de grote reden waarom ik dacht dat hij het niet zou redden. Verdedigen kan je leren (dat hebben mannen als Bogarde en Reiziger in het verleden ook moeten leren en Alaba, Roberto en Kimmich meer recentelijk ook).
5 -2
Stone020island
Wat zijn inverted backs en half spaces? Je hebt altijd goeie analyses maar kan dit effe niet volgen hahhah.
0 0
Ozymandias
Inverted back zijn backs die in de opbouw het veld niet breed houden door op de flank te blijven maar naar binnenknijpen om in de half-spaces te komen staan (het type back wat Guardiola hanteert). De half-spaces zijn de ruimtes links en rechts van het centrum tussen het centrum en de flanken. De ruimte waar de halven meestal in spelen. Inverted back bespelen ook de flanken maar alleen in de aanval. In de opbouw staan ze waar bij Ajax nu Schöne en De Jong in de opbouw staan.
0 0
31xAjax
dat zijn allemaal termen die mensen gebruiken om interessant te doen en het voetbal moeilijker te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Als er dan mensen vragen wat het betekent gaan ze een hoop onzin uitbraken. Ik heb zelf bij een BVO gespeeld en ben er nog werkzaam maar kan je vertellen dat voetbal geen hogere wiskunde is en dat voetballers altijd moe worden van dit soort professors....
0 -2
afcas
en jij weet dat trainers hun spelers op tactisch en intellectueel vlak vrijwel nooit serieus nemen?
0 0
31xAjax
Schrijf ik dat ergens?
0 0
Stone020island
Ja klopt ik heb nooit bii een bvo gezeten maar wel op redelijk hoog amateur niveau en al die trainers die denken dat ze t hebben uitgevonden altiid hahah
0 -1
31xAjax
inverted backs en wingbacks, alsof er een nieuw soort mens is gekweekt. Net zoals half spaces en tussen de linies, dat zijn ruimtes op het veld die er vroeger niet waren en nu pas zijn ontdekt.....

Lachwekkend gewoon.....
0 -1
Ozymandias
Hou toch op man. Kijk naar een wedstrijd met Engels commentaar en je zult deze termen regelmatig horen langskomen. Een inverted back is gewoon een type back net zoals een wingback een type back is. Als ik wingback schrijft is dat toch ook geen “interresant doen”?
0 0
31xAjax
Jij bevestigd hiermee mijn vorige post.
0 0
Ozymandias
Je bent een goed voorbeeld van Hoe bekrompen Nederland is geworden. Omdat inverted back in Nederland niet Vaal wordt gebruikt is het “interresant doen” terwijl is Duitsland, Spanje en Engeland een veelgebruikte term is. Hetzelfde geld voor half-space. Kijk eens verder dan je neus lang is. In andere landen hebben ze ook nuttige dingen over voetbal te zeggen. Inverted back is hier in Engeland een term die tegenwoordig vaker wordt gebruikt dan fullback. Maar volgens ene 31xAjax is het gebruik van deze standaard term “interresant doen”...
0 0
afcas
inverted backs zijn backs die in het begin van de opbouw naar binnen trekken zodat er meer afspeelmogelijkheden zijn. om dat verdee uit te leggen moet ik eerst ook even de term "half spaces" uitleggen. zoals je weet is een veld opgedeeld in 2 speelhelften. coaches delen het veld echter ook zelf in met onzichtbare lijnen om tactieken te bedenken. zo wordt in de algemeenheid het veld van zijlijn tot zijlijn verdeelt in 5 stroken van dezelfde breedte. de half spaces zijn hierbij de stroken tussen de middelste en de buitenste stroken in. in principe komen inverted backs dan in die stroke te staan ten hoogte van de verdedigende middenvelder. dit kun je eigenlijk alleen doen met 1 verdedigende middenvelder omdat spelers elkaar anders in de weg lopen. op deze manier staan de backs en de cvm altijd schuin voor de centrale verdedigers waardoor ze makkelijker aanspeelbaar zijn en er driehoekjes ontstaan om je makkelijker onder druk uit te spelen. ook hebben de creatieve middenvelders meer vrijheid om hun ding te doen omdat je meee mensen centraal achter de bal hebt. later in de aanval trekken deze backs dan buitenom bij de buitenspelers of blijven ze aan de binnenkant in de half space staan afhankelijk van de situatie. ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb kunnen maken voor je.
0 0
M.Olsen
Dit klinkt naar mijn mening mooier dan het is. Wat er namelijk gebeurd is dat je nu de as van het veld te veel gaat belasten. Als de backs niet overlappen is er ook niemand die het veld breed houdt. De buitenspelers zijn daar ook het typen niet voor.

Ook kom je in de situatie dat wanneer de CM’s niet aanspeelbaar zijn je automatisch via backs in de as moet opbouwen. Dan ben je makkelijk te verdedigen en de lul als de tegenstander zelf een snelle buitenspeler of overlappende vleugelspeler heeft.

Ook sta je trouwens bij iedere tegenaanval in de 1 tegen 1. Lijkt mij ook niet wenselijk? (Geen rugdekking of dubbele druk meer mogelijk)

1 0
Ozymandias
Inverted back staan alleen in de half-spaces in de opbouw. In de aanval bespelen ze de flank. Je moet maar naar City kijken. Walker en Mendy spelen daar als inverted backs in de opbouw en wingbacks in de aanval.

Wanneer in de opbouw de rechtsback in de rechtehalf-space staat houdt de rechtsbuiten het veld breed. De ‘6’ staan dan in de linkerhalf-space. Daardoor zorgt Guardiola dus dat het middenveld altijd met meer man is bezet dan door de tegenstander.
0 0
afcas
in dit systeem bij ajax gaat het ook niet werken nee. hiervoor moet je met 1 verdedigende en 2 aanvallende middenvelders spelen. daardoor creeer je dus die driehoekjes waardoor er minder verticaal en horizontaal gespeeld hoeft te worden wat makkelijker te verdedigen is. de buitenspelers moeten het op dat moment (balbezit centrale verdedigers, backs of cvm) breed houden zodat er ruimte ontstaat voor de aanvallende middenvelders of om ingespeeld te worden. wanneer de bal dan bij de buitenspelers of de aanvallende middenvelders is kan de buitenspeler kiezen om diep te gaan of naar binnen te komen en afhankelijk hiervan gaat de back buitenom of blijft hij in de halfspace. of hij kruipt erachter om de vleugelspeler te ondersteunen als die diep gaat. en over het verdedigende, de vleugels van de tegenstander kunnen niet aan de zijlijn blijven als de backs naar binnen trekken. die moeten mee waardoor dus ook die passingslijn naar de buitenspelers ontstaat voor de centrale verdedigers. op het moment dat het spel richting een flank verplaatst wordt is het taak voor de back aan de andere flank om in de gaten te houden wat zijn buitenspeler doet, maar als het kan blijft die ook in de half space want de kans dat je een bal centraal op het veld verovert is groter en belangrijker. vanuit het centrum kun je de bal namelijk 2 richtingen op verplaatsen waardoor je minder voorspelbaar en dus gevaarlijker bent. maar hierdoor is de backpositie naar mijn mening zeker in dit systeem de moeilijkste positie om te bespelen. je moet goed zijn zonder bal, je moet goed zijn aan de bal, je moet een enorme longinhoud hebben om telkens naar voren en terug te kunnen gaan, snelheid is in principe ook een vereiste en omdat je verdediger bent moet je natuurlijk ook kunnen verdedigen. en daarom is er in het veld ook een enorme discipline nodig bij elke speler. dat zie je ook wel terug in de teams van guardiola.
0 0
M.Olsen
Dit klinkt naar mijn mening mooier dan het is. Wat er namelijk gebeurd is dat je nu de as van het veld te veel gaat belasten. Als de backs niet overlappen is er ook niemand die het veld breed houdt. De buitenspelers zijn daar ook het typen niet voor.

Ook kom je in de situatie dat wanneer de CM’s niet aanspeelbaar zijn je automatisch via backs in de as moet opbouwen. Dan ben je makkelijk te verdedigen en de lul als de tegenstander zelf een snelle buitenspeler of overlappende vleugelspeler heeft.

Ook sta je trouwens bij iedere tegenaanval in de 1 tegen 1. Lijkt mij ook niet wenselijk? (Geen rugdekking of dubbele druk meer mogelijk)

0 0
Sterspeler
Oogt overigens ook fitter. Verdienste van hemzelf en ETH.
1 -1
sjaakahz94
Valt mij op dat deze jongen 3 dingen voor heeft itt Nous. 1. heeft een ontzettende drive om mee naar voren te gaan als back. 2. is zeer kopsterk (verdedigend) dit is heel belangrijk aangezien tegenstanders tegen Ajax vaak de lange bal hanteren. en 3. zijn voorzet is echt uitstekend, altijd scherp en zowel laag als hoog met een goede vaart. Wanneer hij meevoetballend nog slimmer word, heb je meer aan hem dan aan Nous.
6 -4