Agent Sinkgraven: 'Het gaat goed met Daley'

SJvanveen, 11-11-2018 om 09:27, 13072 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin Olde Riekerink, zaakwaarnemer van Daley Sinkgraven, meldt dat het steeds beter gaat met Ajacied Daley Sinkgraven. De linksback annex middenvelder is al maanden geblesseerd en speelde nog geen minuut dit seizoen, maar gestaag is een rentree in zicht. 

Door knieklachten en terugslagen heeft Sinkgraven al een tijd geen stempel kunnen drukken op Ajax. Ondertussen haalden de Amsterdammers Nicolas Tagliafico in huis als vervanger en de Argentijn is inmiddels onomstreden. Sinkgraven was bij de fans bijna vergeten, maar voor coach Erik ten Hag nog niet, zo zei hij weken terug. De coach zei dat geduld gepredikt is, maar het steeds beter gaat met het voormalig talent van SC Heerenveen.

Die woorden kan Olde Riekerink, die dichtbij Sinkgraven staat, beamen. 'Hij is lang geblesseerd geweest, heeft terugslagen gehad. Maar nu gaat het goed met Daley', laat hij weten in gesprek met de NOS. 'Zijn trainingsactiviteiten worden uitgebreid en zijn prioriteit is om volledig met de groep mee te trainen. Daley hoopt binnen afzienbare tijd weer fit te zijn.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Branie
Wat een gruwelijke keuzes heeft Ten Hag straks. Cerny fit, Daley fit, Veldman straks ook terug. Dolberg net terug en wordt per week beter. Niveau op de trainingen moet impressive zijn. CL playoffs waardig.
0 -1
Freddy Al
Vreemd genoeg zou het wel eens kunnen zijn dat Daley alsnog zijn rol gaat krijgen bij Ajax,als hij in de tweede seizoenshelft rustig gebracht wordt zou het voor ons wel eens een welkome aanwinst blijken te zijn .
Met name in een vrije rol a la Ziyech zou ik hem wel eens willen zien, ik blijf hoop houden.
0 0
Gerrr
Daley deed het naar behoren .

Hopelijk is het nu afgelopen met zijn blessures en als Ajax zijnde zou ik hem een contractverlenging aanbieden.
Als hij blessurevrij blijft gaat hij ons niet teleurstellen.
3 0
Freddy Al
Goed idee!
0 0
Ozymandias
Een fitte Sinkgraven lijkt mij de best mogelijke opvolger van De Jong (als die na dit seizoen vertrekt). Op linksback heeft Sinkgraven de felheid ontwikkeld die hij als linkshalf (of wat de positie waar De Jong nu staat ook heet) nodig heeft. Hij heeft altijd al een hoge handelingssnelheid gehad en draait makkelijk open. Qua passing zit het ook zeker wel goed met Sinkgraven. Het enige punt is of hij fit kan blijven.
4 -2
Freddy Al
Precies! Als die jongen de juiste schwung krijgt zie ik hem als een kandidaat om Frenkie op te volgen,intelligente zeer balvaardige speler ,daarnaast een erg sympathieke gozer.
1 0
VliegendeKeep
Goeie speler. Hij heeft nog dik half seizoen om op niveau te komen. Volgend seizoen de voorbereiding vlammen. Dan hebben we een goeie aan hem denk ik. Er gaan er zat weg denk ik.
2 0
AFCAMM
Lastig om hem in te passen in dit elftal en dus ook voor hem om zich terug te knokken, maar het is heel fijn om Daley als backup te hebben. Hij is ook pas 23 en talent heeft ‘ie wel, maar helaas -zoals enkele andere ogenschijnlijk talentvolle spelers- op jonge leeftijd al zwaar geblesseerd... ik hoop dat het nog goed komt met hem.
0 0
Kuningast
Van Sinkgraven mogen we niet veel meer verwachten. Als hij uberhaupt weer fit wordt is het lastig om weer een goed niveau te halen omdat hij al zo lang geblesseerd is...
2 -1
SpursAjax
Ik denk dat als hij weer een beetje op niveau komt een hele goeie cvm zou zijn. Verdedigend goed en vind altijd de voetballende oplossing.
0 0
Adam24
Denk dat hij klaar is bij Ajax. Geen idee wanneer hij wedstrijdritme moet opbouwen, want denk niet dat hij in de basis komt. Hopelijk kunnen ze hem na de winterstop verhuren voor een half jaar en in de zomer verkopen. Ik zou wel 12 eredivisieclubs kunnen noemen waar hij morgen in de basis staat. Zou mooi zijn om hem bijvoorbeeld aan PEC te verhuren.
0 -4
Bky
Je weet dat je mag wisselen tijdens wedstrijden he. Op die manier kan hij zijn minuten pakken, kun je Tagliafco ook wat meer rust geven.
1 0
Erik1966
Arme knul. Ik hoop dat hij zn niveau weer gaat halen.
1 -1
MSwertz92
Iedereen is gecharmeerd van de Donny van de Beek in de tijd van Jong Ajax. Maar we kunnen toch wel zien dat deze Donny aan de bal zeer slecht is en alleen maar bezig is met zich zelf ?
5 -3
Saanchez
Benieuwd waar Ten Hag Sinkgraven het liefst zou zien spelen als hij basis zou staan. Ikzelf ben erg gecharmeerd van Sinkie als linksback, ik denk dat hij het daar erg goed deed voor iemand met weinig ervaring op die positie en ik zie in hem wel de vervanger van Nico mocht die vertrekken over een tijdje. Gezien we altijd moeite hebben gehad met een adequate linksback vinden zou het fijn zijn als we een goede optie al binnenshuis hebben voor wanneer onze Argentijnse strijder ons zou verlaten.
1 -1
BlueDuke
Potentiele vervanger van frenkie de jong volgend jaar?
2 -1
Ozymandias
Als hij fit kan blijven en verder kan bouwen op het niveau wat hij voor zijn blessure had lijkt Sinkgraven mij daar zeker geschikt voor. Natuurlijk is hij niet zo goed als De Jong maar Ajax zal sowieso niet iemand kunnen kopen die dat wel is. Als Ten Hag van plan is om met een '10' te blijven spelen lijkt Sinkgraven mij zeker geschikt voor de linkshalf positie. Op rechtshalf kan Vd Beek op termijn de positie van Schöne overnemen. Op '10' moet er dan wel iemand worden aangetrokken die goed is in de kleine ruimte want momenteel mist Ajax zo'n speler.
1 -1
gwn_rj
misschien kijken ze daarom naar doan.. zie zelf graag odegaard alsnog komen..
1 -1
geDaante
Mee eens, alleen zou iedere speler bij Ajax natuurlijk flink bovengemiddeld in de kleine ruimte moeten zijn, alleen dan kan je tot dwingend, aanvallend en kort combinerend teamspelers komen op een hoog niveau.

Dat is natuurlijk wel relatief aan de positie, maar Ajax verdedigers moeten ook relatief goed kunnen voetballen, in ieder geval snel handelen en technisch zijn.

Van de Beek op 10 is natuurlijk een dwaze keuze van Ten Hag. Ziyech op zijn ideale en ‘veilige’ positie op rechtsbuiten zetten, wil hij wel héél erg graag. Het gaat ten koste van meerdere, andere posities. Neres wordt er nu vaak buiten gehouden, Van de Beek op 10. Twee slechte zaken.

Kies gewoon uit:

—————-Dolberg—————-
Neres———Tadic———Ziyech

Of

—————Dolberg—————-
Ziyech——-Tadic———Neres

Tadic heeft het minste loopvermogen en is het traagst qua snelheid. Met twee controleurs erachter kan dat, kan hij zijn energie meer in aanvallen steken, hoeft zo niet de back steeds achterna. Heeft ook veruit het beste schot voor randje 16. Is technisch en redelijk creatief, kan met zijn fysiek ook wel de bal afschermen indien nodig, heeft oog voor de steekpass.

Plus je hebt je beste aanvallend ingestelde vietballers er allemaal in staan. Voor Van de Beek is onder Ten Hag eigenlijk nog niet echt plaats, daar Van de Beek echt een half is in de punt naar achter, wat sowieso een veel beter systeem is als je wil voetballen. Hij moet concurreren met Schöne, maar die zie ik niet zo snel uit de basis verdwijnen.
1 -1
Ozymandias
Bijna alle spelers van Ajax zijn bovengemiddeld goed in de kleine ruimte. Ik heb het over iemand die daarin echt excelleert.
0 0
geDaante
Maar niet 'flink' bovengemiddeld ;). Dat kan en moet nog beter, eigenlijk vooral door daarnaar op te leiden, dat gebeurt helaas niet.
0 -2
Joseph
Ten Hag speelt met 2 centrale middenvelders, kans dat Donny daar komt te spelen is onder Ten Hag erg klein. Sinkgraven zou dat best kunnen, dan zal Eiting het van Schone gaan overnemen, daar is Hag wel over te spreken.
Eigenlijk is er voor Donny gewoon geen plek onder Ten Hag, ik kan me niet voorstellen dat hij blijft als hij op 10 moet blijven spelen. Voor hem en Ajax is dat niet goed.
0 -1
Ozymandias
Ik dacht dat de middenvelders die in de half-spaces opgesteld staan "halven" worden genoemd. Schöne en De Jong staan in de half-spaces opgesteld en daarom noem ik ze halven (of er nog een '6' of een '10' staan).
0 0
Ajaxtrouw
Vd Beek is hele andere voetballer dan Schone
0 0
Ozymandias
Dus? Hij hoeft die positie toch niet op dezelfde manier in te vullen?
0 0
KlasseLasse
ik ben helemaal geen fan van, van de beek
3 -2
L1tman3n
Vd Beek moet niet als 10 gebruikt worden, maar box to box spelen. Ik zie veel liever ziyech op 10, neres op rechts en afwisselend (afhankelijk van wat de wedstrijd vraagt) Donny of Blind op de positie van schone.
Donny en neres zijn beiden geen 10.
4 -1