PSV schiet record Ajax en Olsen uit de boeken

Trainer Mark van Bommel heeft door de ruime overwinning van PSV op De Graafschap Ajax en voormalig trainer Morten Olsen van een record beroofd. De Eindhovenaren wonnen zaterdagavond voor de twaalfde keer dit seizoen en hadden daar een gelijk aantal wedstrijden voor nodig. Nooit eerder wist een Nederlandse ploeg hetzelfde te presteren met een nieuwe trainer aan het roer.

Het oude record stond op naam van Ajax. Met toenmalig trainer Morten Olsen in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Ajax, verloren de Amsterdammers in het seizoen 1997/1998 slechts twee keer en werden er liefst 89 punten verzameld, een recordaantal in de Eredivisie. Pas in de twaalfde wedstrijd van dat seizoen morste Ajax voor het eerst punten. Lange tijd was deze prestatie dus goed voor een record, maar het PSV van Mark van Bommel schoot dat record zaterdagavond uit de boeken, door de eerste twaalf competitieduels onder leiding van de nieuwe trainer winnend af te sluiten.

Door de overwinning van de Eindhovenaren bedraagt het gat tussen Ajax en koploper PSV op dit moment acht punten. Ajax komt zondagmiddag echter nog in actie tegen Excelsior en kan de achterstand zodoende weer verkleinen tot vijf punten.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mathobo
Ajax treft nog Excelsior uit (13), NAC Breda uit (18), ADO Den Haag thuis (14), PEC Zwolle uit (15), De Graafschap thuis (17) en FC Utrecht uit (7).

Psv treft nog SC Heerenveen thuis (9), Feyenoord uit (3), Excelsior thuis (13), Heracles Almelo uit (4) en AZ thuis (8)

Kortom, psv heeft een stuk moeilijker programma dan Ajax.

Dus geen paniek, in de winterstop staan we gewoon bovenaan
1 0
Inhartennieren
Als we zelf alles winnen worden simpelweg kampioen.
Maar daar zit bij ons juist het probleem.
Je hoeft helemaal niet naar de lampen te kijken.
Wij verkloten het altijd zelf.
1 -1
Harrie Nak
Denk dat ons klote doelsaldo ons nog wel eens kan gaan nekken.
0 -1
3*stars*3
Jammer dat zo’n klote team het doet.
Als het nou het PSV onder Guus was, kon je nog zeggen dat er veel kwaliteit rondliep maar dit PSV is echt zwaar overschat maar tegenstand in NL is ook erg belabberd en als ze goed tegenstand krijgen, weten ze toch op een wonderbaarlijke manier te ontsnappen.

Wat een kloteclub en laten we maar hopen op een goed begin en een kut einde voor hun.
0 0
DirkvanDam
speler van Groningen voorbeeld... kon dumfries onderuit halen om counter eruit te halen maar hij hield in. daardoor won psv. schoffel hem eronderuit en Groningen pakt een punt...
1 0
Maik
Leuk man. Zo'n aimabel figuur als Van Bommel gun je dat.
1 -2
Adam24
Leuk ook hoe Henk de Jong weer even een dolletje met hem maakt. Ook Van Bommel al tijdens de wedstrijd, nadat hij waarschijnlijk weer zijn arm om een 4e official had gelegd om te vertellen dat de ingooi echt voor PSV is hoor. Wat een leuke mensen. Wachten op de tegenslagen om te zien hoe leuk Markie nu echt is.
5 0
AFCAsphere
Heb het al in deze thread benoemd, maar PSV moet dit seizoen nog twee keer tegen Feyenoord, twee keer tegen Heracles, twee keer tegen AZ, twee keer tegen hun angstgegner Heerenveen, uit naar Vitesse, en moeten nog een keer naar de Johan Cruijff Arena. Als je er daadwerkelijk van uit gaat dat ze even zonder puntenverlies kampioen gaan worden, dan vind ik dat behoorlijk naïef. Ik bedoel... de Eredivisie is zeer matig, maar zo slecht is het ook weer niet.
3 0
3*stars*3
Volgens mij ook Willem II uit en dat is het em eigenlijk wel.
Waar Ajax en eerder Fey, op een slechte dag punten morsen, hoeft PSV niet eens goed te spelen om de punten te halen.
Sterker nog, ze hebben er gewoon schijt aan.
Dat is het grootste probleem met dat schijtclubje, als concurrent.
0 0
jaribombari
Maar Ajax moet ook nog wedstrijden voetballen hè?
0 0
geendagsvlieg
Vorig seizoen won PSV 2x van Feyenoord, 2x van Heracles, 2x van AZ en 2x van Vitesse.

Er zullen er weinige zijn die denken dat PSV alles gaat winnen, cruciaal wordt die wedstrijd in speelronde 27. Anders mag PSV minimaal 2x meer dan Ajax puntverlies leiden.
0 0
Juichtoon
Wanneer PSV speelt sec doet niet zoveel te zake, wel tegen wie en op welk moment, als combinatie. Zo speelt PSV voor het eerst in 10 jaar vaker uit dan wij na een europees duel. Dit leidt wel tot meer narrow escapes maar nog niet tot puntenverlies.
Zo speelt PSV binnenkort uit tegen Fnoord na een europees duel. Ik kijk er naar uit.
0 0
geendagsvlieg
Doe je weinig aan. Tenzij je meer uitwedstrijden zonder Ajax supporters wil?

Vandaag, Excelsior uit. De laatste keer dat Ajax die wedstrijd op een zaterdag speelde was in 1972. Voor PSV is dat wel gewoon een zaterdagavond wedstrijd.
0 -1
Juichtoon
Dit jaar is het toch gelukt. Dus waarom andere jaren niet. Je bent me veel te fatalistisch. Je kunt zaken gewoon regelen mits je er maar wils- en denkkracht in stopt.
Knvb laat PSV nu tegen Excelsior op vrijdag ipv zaterdag spelen. Nu is 3 dagen rust al niet meer genoeg. PSV regelt dit voor zichzelf. Maar wij hebben hier tot aan dit seizoen lijkt het totaal geen aandacht voor. Dan moet je niet gek opkijken dat wij steeds uit tegen Heerenveen spelen na een europees duel en PSV steeds thuis tegen Emmen. En dat kost je aan het einde van de rit gewoon 2-3 punten. En dat terwijl de verschillen heel klein zijn.
0 0
geendagsvlieg
PSV thuis tegen Excelsior zit in pas de eerste speelronde van dit seizoen die niet na midweekse wedstrijden valt. PSV moet daarna op de dinsdag CL spelen, Ajax op de woensdag.

Dit seizoen speelde Ajax op de zaterdagavond uit bij Heerenveen.

PSV speelde pas voor het eerst sinds 2013 en voor de 2x in 10 seizoenen voorronde CL. Dat heeft grote invloed op het programma.

Voorronde CL betekent bij het maken van het competitieprogramma dat er rekening gehouden moet worden met een mogelijke wedstrijd op dinsdag, woensdag of donderdag.

Ajax en Feyenoord hebben veel meer risicoduels die alleen op de zondagmiddag gespeeld mogen worden. Tel daarbij op dat beiden de voorkeur hebben voor thuis op de zondag en PSV op de zaterdag. En dat is afgesproken met FOX dat alleen op de dag van de klassiekers alle drie in actie mogen komen.

Wat er in resulteert dat PSV 15 van de 17 wedstrijden in de 1e seizoenshelft op de zaterdagavond speelt.
0 0
Radikaal
Toch zou ik ons seizoen tot dusver niet willen ruilen met het seizoen van PSV.
5 -1
AFCAsphere
Me neither. Ben veel meer trots op onze Europese prestaties dan op een '36 uit 12' record in één van zwakste competities die Noord-Europa kent.
1 0
Rentokill
PSV heeft een makkelijker programma gehad. Daarnaast zijn ze traditioneel zwakker in de 2e seizoenshelft.
0 -1
geendagsvlieg
De voorgaande 5 seizoenen is Ajax nooit meer dan 2 punten ingelopen op PSV in de 2e seizoenshelft.
0 0
Rentokill
Klopt niet.
0 0
RSM
Ajax doet mee in Europa. PSV niet. Dan maar tweede worden in de eredivisie maar liever niet. De beker winnen.
1 -2
Antafca
waarom is dit nieuws
0 -1
Babayaka
Wanneer heeft psv voor het laatst later en uit gespeeld?
En Ajax eerder en thuis?
Het zijn details maar toch.
0 -4
31xAjax
Oh dus als je eerder en/of thuis speelt is er geen druk om te winnen??

Dus daarom staat PSV bovenaan....
1 0
Caparzo
Verkeerde rubriek meneer Zwagerman..
0 0
Freddy Al
Oh.
0 0
Fredschuit1
En dat met het schijtvoetbal. Bizar.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Perspectief van de tijd toen en nu niet onbelangrijk.
0 0
ETM
Ik zie ook wel dat het gat ongebruikelijk groot is. Maar zoveel had het niet gescheeld of PSV had wel al enkele keren punten verloren. Ook het huidige PSV (geldt ook voor Ajax) kan gewoon punten verspelen. Ik begrijp dat mensen er een hard hoofd in beginnen te krijgen, maar in feite volgt PSV een normaal patroon. Dan weer een moeizame overwinning en dan weer een walkover. Dat het nog geen 1 keer puntverlies leed is gewoon heel bijzonder en het is zeer onwaarschijnlijk dat PSV het hele seizoen zo door gaat. De offday van Ajax, want zo mag je het noemen, in Eindhoven is wel het meest relevante resultaat tot nog toe. Dat is eigenlijk 6punten. Dit moet in de Arena worden geneutraliseerd. Dan praat je over 2punten verschil en dat is echt weinig. Ik weet PSV lijkt ongenaakbaar, juist ook omdat het de moeizame wedstrijden ook doorstond, maar ik blijf het toch graag rationeel benaderen. De reden dat het moeilijk is geduldig te blijven is het verloop van de voorgaande 2 seizoenen. Toen kon het niet steeds goed blijven gaan voor Feyenoord, maar ging het dat plots wel, wat gewoon een sprookje was van Leicester-proporties. En vervolgens had je een seizoen waarin zowel Ajax als PSV overwegend zeer matig waren, maar ook toen bleven de punten voor PSV aanwaaien. Deze voorgeschiedenis maakt de huidige achtervolging loodzwaar. Ik snak naar puntverlies PSV als naar een glas koud water in de woestijn. Maar laten we toch nuchter blijven. Dit PSV is geen wervelende machine die alles en iedereen oprolt. Slechts 1 maal, ja 1 maal puntverlies en de druk staat weer vol op de ketel. Het seizoen is wel degelijk nog lang.
3 -1
Joodhannus73
Je kan er nog 2 A4-tjes aan wijden, maar ze hebben gewoon de punten. En wij niet. Hoe kut en 'onterecht' ook. Maar het zegt ook veel. Met Tadic en Blind voor het eerst in decennia een verandering. En positief wat mij betreft. Dan nog het mazzeltje Ziyech (wat geen wijsheid is). Dus we gaan de goede kant op (eindelijk), maar we zijn er nog lang niet. Dan moeten we minimaal de helft van se 180 miljoen die we op de bank hebben staan investeren in spelers. Met drie spelers van 30 miljoen doen we, plus het toptalent van deze lichting, gewoon mee om de prijzen. Maar we durven niet groots te investeren. Dat is hét grote probleem van Ajax. We hebben een visionair aan het roer nodig en geen Van der Sar. Die mag lintjes doorknippen, maar moet zich niet bezig houden met het beleid. We worden afgetroefd door een provincie lub en dat moet ons zwaar aan het denken zetten. En nog zie ik het niet. De Ligt voor 60 weg. Dan begrijp je het gewoon niet. Minimaal 120 vragen. Dat is de afkoopsom van een nietszeggende 18-jarige van Benfica Felix... Onze huid veel duurder verkopen!
4 -2
AFCAsphere
Ik zie de Ligt ook liever voor €140 miljoen vertrekken dan voor €60 miljoen, maar je moet er wel rekening mee houden dat Benfica zeer goed constant presteert de laatste jaren (in zowel de nationale competitie, als in de CL en EL) en dat de Portugese competitie ook hoger staat aangeschreven dan de Eredivisie. Sowieso worden spelers van Benfica vaak voor veel geld verkocht, dus clubs weten dat ze veel geld moeten neerleggen.
0 0
AFC Ajax
Heb al een aantal dagen het gevoel om de een of andere reden dat we gaan gelijkspelen morgen, maarja zou niet moeten kunnen.
hoop uiteraard op ruime overwinning, wat niet meer als normaal zou zijn.
1 0
Ewald
Ja een misstap zou idd eens best kunnen. Ben er heilig van overtuigd dat we de beste selectie hebben, maar gewoon niet gerust op dat het altojd maar goed gaat gaan. Keertje penaly tegen of zo ietsen je hebt een kut wedstrijd op je bord. Zou zo fijn zijn als PSV een keertje gelijk speeld.
0 0
Dexy
Eigenlijk is het gewoon een regelrechte aanfluiting, de huidige Eredivisie. De kloof tussen Ajax en PSV enerzijds en de rest van de teams anderzijds is zo bizar groot. Op deze manier gaan we echt naar het Schotse model toe, waarbij er 2 teams allesoverheersend zijn.

Er is op deze manier geen zak aan, geen enkele vorm van tegenstand voor beide ploegen. En dus komt het aan op uitglijders en de twee onderlinge duels.
5 -1
Babayaka
Bayern is 13x op rij kampioen geworden geloof ik.
Daar hoor je niemand over.
Spanje en England zijn het ook altijd dezefde.
Maar ja het gras aan de overkant is greener..
1 0
Schwalbino
Het verschil is idd erg groot. Kan ook weer snel anders worden. PSV zit in een goede flow in de competitie. Daar ligt ook hun focus. Bij Ajax is dat toch het presteren in de CL.
2 -1
ajaxfan83
psv heeft tot nu toe in de eredivisie 1 top club gehad en die hadden toen een offday.
wij helaas.
de rest is allemaal rechter rijtje .
en sommige clubs uit het rechter rijtje is amateur niveau en daar hebben ze het de laatste tijd erg moeilijk mee als het klopt wat ik lees.
ik hoop iig dat dat ongedierte uit 010 winnen van die graf lampen over een tijdje
2 -1
D4nny
Moet altijd een beetje lachen om dingen als “dat ongedierte” en “de lampen”. Echt een teken dat het aardig leeg is daarboven in je hoofd.
0 -1
KlasseLasse
de rest wint psv ook hoor maak je maar niet al te blij
2 -4
goajaxgo
Kots.
0 0
Frank1978
Niet onbelangrijk detail: in de tijd van Olsen was de competitie nog van een veel hoger niveau. Dit record zegt mij weinig. Bovendien wonnen we onder Olsen de dubbel, Psv werd met 5-0 verslagen in de bekerfinale en Europees kwamen we ook een heel eind. En dit "geweldige" Psv?
5 -2
ppierce34
Staat 12 uit 12 en wij lopen er al 5 jaar nationaal voor lul bij....
4 -3
FlyingDutchMan
Toch heb ik genoten van de voorbereiding, heerlijk die voorrondes!
4 -1
nuff-said
Wanneer gaan wij eens een keer eerder spelen dan psv? Dit is elke jaar zo
1 0
jollie18
24 november wij eerst tegen NAC om half 7 PSV kwart voor 9 tegen Heerenveen
5 0
Babayaka
Uit of thuis?Ajax uit zeker enpisvee thuis.
0 -1
swing
lampies gaan eraan , sowieso in de 2de seizoenshelft, mark my words.
1 0
AFCA1510
zeggen we dat niet ieder kampioensjaae van PSV? de 2de seizoenshelft spelen ze alleen nog eredivisie, zou er niet zo zeker van zijn.
2 -3
AFCAsphere
Calm down pessimisto, niet doorslaan. Ze moeten nog twee keer tegen Feyenoord, twee keer tegen AZ, twee keer tegen Heracles, uit naar Vitesse, twee keer tegen hun angstgegner Heerenveen, en ze spelen nog een keer tegen ons in de Johan Cruijff Arena.
0 0
AFCA1510
Aah je hebt het over AZ, dat team dat 1x in de 30 jaar een punt weet te pakken tegen een top 3 club, toch?
0 0
Concrete
Vlgs mij hebben ze AZ al een keer gehad
0 0
AFCAsphere
Nope. Eerste keer moeten ze thuis, op 22 december. Op 12 mei gaan ze naar Alkmaar.
0 0
Labrador
Leuk maar ze hebben tot aan de winter alleen maar gunstige wedstrijden gehad. De " lastige" clubs thuis en Ajax thuis. Dat is vaak al anders dan Utrecht,Vitesse,Heerenveen,Ajax en AZ uit. Net zoals dat voor ons Psv uit altijd lastig is.
4 0
jollie18
De start van 2019 mag er ook zijn. Ze beginnen met makkelijk tegenstanders
0 0
FlyingDutchMan
Hoeveel mazzel kan je hebben, het houdt spoedig op kleren lampies..
2 0
ST
Dit is geen Ajax nieuws maar Pisvee nieuws.
6 0