Neres: 'Vertrek pas als ik er 100% klaar voor ben'

David Neres heeft in een interview met het Braziliaanse UOL aangegeven voorlopig nog niet klaar te zijn bij Ajax. De behendige aanvaller kon afgelopen zomer een toptransfer maken, maar wilde zelf graag in Amsterdam blijven spelen.

Neres vertelt dat hij twee aanbiedingen heeft afgeslagen. 'Die kwamen van AS Roma en Borussia Dortmund', zegt de Braziliaan. 'Ik denk dat ik hier bij Ajax nog veel te leren heb en ik wil hier titels winnen. Het was gewoon nog niet het juiste moment. Ik sprak erover met mijn familie en mijn zaakwaarnemers. Wanneer ik de stap maak, wil ik dat ik de voor de volle honderd procent voorbereid ben.'

Met Ajax speelt Neres dit seizoen in de Champions League en buiten het feit dat de Amsterdammers het erg goed doen in het miljardenbal kijkt de buitenspeler ook zijn ogen uit. 'Het is een droom die is uitgekomen. Het is bijzonder, omdat we spelen tegen de beste teams van Europa. Het technische niveau is veel hoger! En de fans "voelen" de wedstrijd veel meer, er is veel meer sfeer.'

Een Ajax-sjaal met de naam van je favoriete speler? Mooi cadeau voor kerst of Sinterklaas? Kijk snel hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
t wordt zo wel meer van hetzelfde, of hij t nu hier of in brazilie zegt maakt geen verschil.
0 0
Freddy Al
Ik ben blij dat Neres gebleven is en dat geldt zeker ook voor Ziyech,voorzichtig aan begin ik te geloven in een beperkte uitstroom als het dit seizoen zo blijft gaan.
Een speler zal juist door tegen zware tegenstanders te spelen niet alleen beter worden maar ook een beter beeld krijgen van zijn eigen niveau en tekortkomingen om bij de absolute top te geraken.

Hopelijk kan Ajax weer zelf die springplank naar de top worden en komen spelers niet te snel meer in de verleiding om voor een tussenstap te kiezen, dat zou haalbaar en wenselijk zijn.
0 0
ajax4ever01
We zien dit seizoen te weinig mooie individuele technische hoogstandjes waar je als supporter naar het stadion komt
0 -1
Illegaal
Dat komt omdat hij niet op zijn beste positie staat, dat weet je toch ook wel of niet?
2 0
Ozymandias
Ten Hag heeft zelf meerder keren aangegeven dat Neres op rechts duidelijk het beste is. Alleen kiest hij voor Ziyech op rechts en ik kan dat goed begrijpen. Wanneer Ziyech op het middenveld staat verliest hij te vaak op een gevaarlijke plaats of een gevaarlijk moment de bal. Op rechtsbuiten komt hij daardoor beter tot zijn recht. Ik zou wel graag zien dat Ten Hag meer rouleerd met Tadic, Ziyech en Neres zodat ze allen twee van elke drie wedstrijden als vleugelspeler in de basis kunnen starten. De derde wedstrijd kunnen ze dan op een andere positie spelen (op '10' of in de spits) of een keertje rust krijgen.
2 -1
afcas
misschien moet hij ziyech dan eens vertellen beter te gaan voetballen? als jij als middenvelder te vaak de bal verliest moet je gewoon beter presteren in plaats van te zeggen dat het bij je spel past. in het begin van het seizoen ging het overigens veel beter wat dat betreft wat mij nog teleurgestelder in hem maakt, want hij kan het dus wel...
1 -1
Ozymandias
Ziyech is nu 25 jaar oud en zal niet zo snel meer veranderen als speler. Waarom zou je hem niet gewoon op een positie zetten waar hij beter tot zijn recht komt zoals Ten Hag heeft gedaan door hem op rechtsbuiten te zetten?
0 0
AlexIbarra
Het zou me niet verbazen als het wel meevalt met de voorspelde 'leegloop' komende zomer.
Veel jongens liggen langdurig vast en hebben recent verlengd, zolang het gat met Pisv niet te groot wordt spelen we 2x per week een belangrijke pot en de sfeer in de groep lijkt goed.

We gaan steeds meer betalen, spelen 'positief' voetbal voor 50.000 man en het team ontwikkelt zich nog steeds onder TH. Ook de ziekenboeg stroomt leeg, met Dolberg, Cerny, Sinkgraven, Veltman en Bandé erbij hebben we nog meer mogelijkheden.

Het lijkt me sterk dat de top-8 clubs Allemaal een speler bij ons komen halen deze zomer.
En wie zou er momenteel nou echt dromen van een transfer naar Everton, Schalke of Zenit?
Marcie wordt er ook niet bepaald soepeler op.

Nico, Neres, Onana, Dolberg en ook Hakim lijken me jongens die écht een vooruitgang willen, dus sportief, financieel en met uitzicht op een basisplaats. Objectief gezien kunnen ze bovendien ook bij Ajax nog constanter, slimmer en beter worden.

Geen haast om te vertrekken dus lijkt me.
4 -1
amstardammer020
Hij moet zonder bal meer brengen, zeker tegen zwaardere tegenstanders. Als hij aanvallend tegenvalt, is t net of je met een man minder speelt. Ik weet niet wat t beleid omtrent groeihormonen is bij afca met de hele jeugd academie, maar sommige spelers hebben meer nodig dan een goed fitness programma, kijk maar naar messi in t verleden.
0 0
ajax4ever01
donny doet het in jouw ogen beter?
0 0
ETM
Leuk om te lezen, nog jaaaaren graag.
2 0
stopperspil
Beter vanaf rechts
0 0
Ajax2018
Dat zelfs een Ajax minded website als AjaxShowtime AS Roma een ‘toptransfer’ noemt ten opzichte van Ajax.. onbegrijpbelijk.. wat is daar beter dan? Groter stadion? Meer meespelen op de prijzen? Mooiere historie? Meer proffesionaliteit? Wereldspelers? Beter in de CL? Hou toch op man Mischien betalen ze IETS meet maar vraag me af of een gemiddelde speler bij roma meer verdiend dan een tadic of Ziyech en hoeveel meer is dat dan.. paar ton? Nou wat een toptransfer
0 0
Ajax27
Wat is daar beter aan? Ieder jaar CL, in de competitie tegen Juve, Inter, Napoli, Lazio, Milan, dat zijn al 10 betere wedstrijden per jaar dan in de eredivisie. Rome, 1 van de meest prachtige steden van Europa, fijner klimaat, beter salaris, moet ik nog ff doorgaan?
0 0
Stroeve
Betere tegenstanders in de eigen competitie.
AC Milan, Inter, Juve, Napoli, derby tegen Lazio. Prachtig toch? En wonen in Rome lijkt me, net als Amsterdam, toch echt niet verkeerd.
0 0
Ferd
In dat geval is Empoli dus ook een toptransfer, want die spelen tegen AC Milan, Inter, Juve, Napoli, Lazio maar ook nog eens tegen AS Roma. Dus nog meer betere tegenstanders in eigen competitie.

Oftewel, flauwekul.
1 0
afcas
dan is het hooguit een mooie transfer. een toptransfer is het pas wanneer de club zelf ook een super verbetering is. as roma valt daar niet onder naar mijn mening.
2 0
ELMagico
Nou, dat gaat met zijn huidige vorm lang duren.
0 -6
PetrusKeizer
ElZagico
0 0
ajax4ever01
De supporters moeten door middel van een statement in het stadion duidelijk gaan maken dat Neres op rechts hoort te staan. Blijkbaar is het Ten Hag niet doorgedrongen dat Neres op rechts het best tot zijn recht komt en daar zijn beste wedstrijden heeft gespeeld.
2 -5
ETM
Daar heeft Ten Hag t gewoon over gehad hoor. Hij maakt alleen een andere afweging.
Overigens zie ik ook potentie in Neres op links, 10 en zelfs op 9. Het enige waar ik veel moeite mee heb is een Neres op de bank.
3 0
ELMagico
Nobody cares. Zolang Ajax wint hoor je niemand zeuren; dat is treurig!
0 -4
ajax4ever01
eens
0 0
Cello
Treurig???. Dat Ajax wint of dat niemand zeurt (terwijl de resultaten goed zijn)?. Of beide?.
1 0
Dwergje48
Je mag ook blijven tot je met pensioen gaat.
3 0
Libero
Tot hij twee keer een kans mist... dan is de toorn van AS zijn deel.
0 0
Ajax27
ZET NERES WEER TERUG ALS RECHTSBUITEN!!
Echt ongelofelijk dat Ten Hag hem na een prachtig seizoen als rechtsbuiten nu meer en meer als 10 of als linksbuiten neerzet. De statistieken zeggen genoeg... gewoon jammer! Terwijl het zo gemakkelijk is om Ziyech gewoon in een vrije rol als 10 te laten spelen.
6 -2
Ajax4ever86
Maar echt he. Is soms net alsof ten Hag het wiel weer opnieuw wil uitvinden. En dan ook nog eigenwijs blijven vasthouden daaraan. Zo vermoeiend. Gebruik spelers gewoon op de plek waar ze t best renderen ipv bepaalde spelers geforceerd in de basis waardoor spelers als Blind (hoort gewoon CVM te spelen), Neres (Rechtsbuiten, zonder discussie), Ziyech (is gewoon een 10) nu niet op hun beste positie staan. En ja, dat betekent dat Schöne en van de Beek niet in de basis staan. Want dat gekloot met de Jong als verdediger slaat werkelijk nergens op. Die kan toch voor geen meter verdedigen tegen echte spitsen. Moet je ook niet van hem verwachten, want is gewoon een pure middenvelder. Dus idd Wöber in de basis, heeft zich gewoon bewezen en heeft ervaring nodig. Is werkelijk zonder enige reden weer naar de bank gebonjourd, wederom vanwege Schöne en v/d Beek. Waarbij v/d Beek al het hele seizoen waardeloos speelt, behalve als hij als bankzitter begint.

En ja we spelen dit seizoen zeker altijd minimaal voldoende, maar er zit zoveel meer potentie in om je beste spelers op hun beste plek te laten spelen. Weet zeker dat we dan een veel beter doelsaldo hadden gehad en eerste hadden gestaan in de CL poule. Maar ja betweter ten Hag zal t wel beter weten pffff....
0 -4
Aetim
Als een bus
0 0
Aetim
Als een bus
0 0
Ajax2018
Voorlopig vind jij iig niks opnieuw uit en blijft tenhag presenteren.. doei!
0 0
ajax4lifebaby
Idd
1 0
3*stars*3
Slimme gozer.
Ten Hag ziet het meer zitten in Ziyech vanaf rechts, waardoor Neres blijft verhuizen maar Neres liet vorig seizoen zien dat hij een geweldig niveau haalt vanaf rechts.
Vond hem tegen Bayern vanaf links wel heel erg goed maar vanaf rechts, haal je meer eruit.
Of er moet weer veel meer geswitcht worden met Ziyech en Tadic, zoals in Arnhem.

Maar naast een goede voetballer, is Neres ook mentaal stabiel.
Hij komt er wel.
5 0
Cello
Het is standaard de bedoeling dat een x-aantal keer per wedstrijd de vleugelspitsen met elkaar ruilen van zijde....wat erop neer komt dat met Neres op links en Ziyech op rechts beginnend aan de wedstrijd, het ook regelmatig tijdens de wedstrijd Neres op rechts en Ziyech op links zou moeten zijn. Beide moeten dat onderling regelen.

Dat EtH Ziyech op rechts laat starten heeft alles te maken dat dat zijn beste positie is èn dat het op die positie tegelijk mogelijk is om hem een vrije rol te geven, zonder dat dat direct ten koste gaat van de organisatie binnen je elftal.
En dat Neres dan tegenwoordig vaker als '10' of als linkerspits wordt opgesteld heeft alles te maken met het feit, dat de staf het zo beter vind staan dan omgekeerd. Ook kwa balans.
Ik zelf vind dat te respecteren, maar wat ik minder vind is dat soms Neres moet wijken voor Donny. Donny is dan wel een speler met diepgang en iemand die als maar kan blijven gaan....echter in kleinere ruimtes vind ik hem minder goed dan bijv. Neres. Dat, terwijl Neres ook dreigend is met diepgang. En gewoon technisch vardiger is om zich uit kleine ruimtes te werken/redden.

Velen roepen, terecht, dat je spelers in hun kracht moet laten spelen. Dat hoort ook zo te zijn, je stelt ze op op de beste positie voor de desbetreffende speler, echter soms moet je keuzes maken als twee spelers nioet veel voor elkaar onderdoen op dezelfde positie. Ik denk dat dat het punt is voor EtH mbt Ziyech/Neres.
Want heus de staf en dus ook EtH weten heus wel dat rechtsbuiten de beste positie is voor David Neres..... maar hij moet het ook als team goed hebben staan en hij denkt dat dat zoals de wedstrijden met Ziyech op rechts en David op '10' of linksbuiten voor het team beter is. Valt wat voor te zeggen vind ik.
1 0
gi0vanni
Zie hem ook liever op rechts. En Ziyech kan ook prima op het middenveld spelen. Er is geen betere speler bij Ajax met steekballen.
0 0
De Stift
Ajax haakt dit seizoen weer aan bij de Europese subtop. Met name de wedstrijden in CL laten duidelijk zien welk niveau onze spelers hebben, hoe 'klaar' ze zijn voor een volgende stap. En eigenlijk laat alleen De Ligt zien daarvoor klaar te zijn. Die kan zo in de basis bij Barcelona, City of PSG. Ook De Jong tikt dat niveau natuurlijk aan. Hoewel hij altijd dwingend aanwezig is, lukt het hem nog niet altijd om echt zijn stempel te drukken en het spel volledig naar zijn hand te zetten. Dat maakt dat hij in de absolute top het mogelijk nog zwaar gaat krijgen.

Verder vind zitten jongens als Tagliafico, Onana en Ziyech er dicht tegenaan, net als Blind en Tadic maar bij hen hoeven we niet te vrezen voor een vertrek. Met name Ziyech zal nog dominanter moeten worden.

Jongens als Neres, Van de Beek, Mazraoui, en Dolberg worden wekelijks, dagelijks uitgedaagd om beter te worden. Zij moeten zich bij Ajax nog bewijzen. Voor hen zou vertrekken, ook komend seizoen, een ongelooflijk domme zet zijn. Op Mazraoui is geen van hen zeker van een basisplaats en zij moeten duidelijk nog stappen zetten. Dat kan mooi dit en volgend seizoen. Als dan Ziyech, De Jong en De Ligt vertrekken, is het aan hen om de ploeg te dragen.
0 -1
Bky
Raar, ik zweer toch gelezen te hebben in de Telegraaf dat Neres boos was toen hij niet mocht vertrekken naar Dortmund.
2 -2
Adam24
HUH?! Wat vreemd, helemaal niets voor de Telegraaf om lukraak iets te verzinnen en het vervolgens met grote chocoladeletters in de krant te drukken.
6 -1
niquedegraaff
Na 9/11 neem ik alles in de media met een korrel zout.
4 0
FlyingDutchMan
Heb je een complottheorie?
0 0
AdK
Dat heb je ook gelezen. Maar welk “nieuws” is tegenwoordig nog de waarheid?
1 0
ajax4ever01
ja maar je moet niet alles geloven wat die bloedzuigers van de Telegraaf schrijven he
1 0
glob
Je moet niet alles geloven wat je leest. Er wordt een hoop onzin gepubliceerd.
0 0
BVeenstra
Klaarblijkelijk niet waar. In VI gaf hij eerder deze week ook al aan dat hij bij Ajax wilde blijven in de zomer: https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/116833/neres-in-zomer-geen-moment-aan-transfer-gedacht
1 0