Sierhuis: 'Val in en probeer te laten zien wat ik kan'

BVeenstra, 10-11-2018 om 10:55, 5311 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Kaj Sierhuis is blij dat hij vrijdagavond namens Jong Ajax van waarde kon zijn. De spits kwam bij een 1-0 voorsprong het veld in in het duel met NEC en zorgde met een heerlijke treffer voor de 2-0. Uiteindelijk liep het elftal van trainer Michael Reiziger uit naar een 4-0 overwinning.

Met een verwoestende uithaal wist Sierhuis raak te schieten. In gesprek met FOX Sports bespreekt hij zijn doelpunt. 'Ik legde hem klaar, nam hem op de wreef en hij vloog er goed in', zegt Sierhuis. 'Ik heb power in mijn benen en als je hem dan op de juiste manier raakt, gaat 'ie er vaak wel in. Ik stond net in het veld en het was een van mijn eerste balcontacten. Iemand maakte een loopactie, waardoor ik het gevoel had dat ik ook een seconde extra had.'

Voor Sierhuis zijn de laatste weken wat moeilijker dan de eerste weken van het seizoen. Danilo Pereira heeft de laatste tijd een basisplaats, terwijl Sierhuis het moet doen met een plek op de bank en enkele invalbeurten. 'Ik val in en probeer alles te laten zien wat ik kan. Mijn steentje bij te dragen. Ik ben het wel gewend, het is niets nieuws', zegt Sierhuis, die vorig seizoen vaak Mateo Cassierra voor zich moest dulden.

Blij met het resultaat is Sierhuis wel. 'Tegen een goede ploeg hebben we een uitstekend resultaat geboekt. Dat is een verschil met de afgelopen wedstrijden. Toen lieten we goed spel zien, maar waren het mindere resultaten. Nu spelen we 'oké' voetbal, maar boeken we wel een goed resultaat. Dat is het verschil.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bremovic
verhuren in de winter
1 -1
Pupa
Sierhuis heeft er zichtbaar de pest in en terecht. Nadat hij zijn contract heeft verlengd negeren Ten Hag & Reiziger hem compleet. Ongetwijfeld zal zijn restverdediging de oorzaak zijn (of een ander lulverhaal), deze jongen wordt vermoord. Meest efficiënte spits sinds jaren, zo triest!
6 -6
Sampaoli
We moeten ook kritisch zijn op onze jeugdspelers. Sierhuis, Bijleveld, Johnsen, De Wit, Nunnely, Bakboord, Kemper, Ter Heide etc. zijn echt niet het niveau wat wij nastreven. Van dit rijtje zal er heus wel 1 of 2 het redden, maar Ajax moet tijdig doorselecteren en vervangers scouten.
3 -2
Ozymandias
Sierhuis is kwalitatief gewoon een stuk minder goed dan Danilo. In bijna elk aspect is Danilo beter en de Braziliaan voegt veel meer toe aan het spel van Jong Ajax. Sierhuis is alleen bruikbaar als hij in of rondom de zestien aan de bal komt en die direct op doel kan schieten of koppen.
1 -3
Duif63
Hier ben ik het toch niet mee eens. Sierhuis is geen van Basten of Bergkamp en zal dat ook nooit worden maar hij heeft meer specifieke kwaliteiten als Danilo. Inderdaad, vooralsnog vooral in de 16. Zoals KJH en Bas Doet. Danilo vind ik een vrij kleurloze speler. Vlees nog vis. Zoals Cassierra. Beiden niet goed genoeg voor Ajax 1.
0 -2