Onana: 'Onze fans zijn veel erger dan dit'

BartVeenstra, 08-11-2018 om 12:30, 22830 views, A Bola |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana is het niet helemaal eens met Benfica-linksback Grimaldo inzake de negativiteit van de Benfica-fans. De verdediger van de Portugese club is van mening dat de fans niet achter de ploeg staan nu het wat minder gaat.

'Ik denk dat de fans helemaal zo slecht nog niet waren voor de spelers van Benfica', zegt Onana tegenover A Bola. 'Onze fans zijn nog veel erger dan dit! Maar wij zijn de fluitconcerten wel een beetje gewend.'

Het is niet voor het eerst dat Onana kritisch is op de fans van Ajax. In augustus liet hij tegenover Ajax Life ook al weten te balen van het publiek tijdens de wedstrijden in de Eredivisie. 'In de Eredivisie is de sfeer heel anders... Dan begint het publiek vaak na twintig minuten al te morren, zeker als het even niet lukt. Dan klinkt er al snel gefluit bij een verkeerde pass of iets. Ik vind dat niet leuk.'

Rondom Europese wedstrijden kan Onana echter wel genieten van de supporters van Ajax. 'Kijk, bij Europese wedstrijden maakt het me niet uit. Dan zijn de supporters fantastisch. Als de Arena vol is, dan is de vibe in het stadion geweldig. Dan helpen de supporters ons echt.'

Kan jij niet wachten en wil je alvast kijken naar alle Ajax-cadeaus voor de feestmaanden? Ga dan naar Ajaxshop.nl.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik zie geen negatief aspect in de reactie van Onana, hij geeft aan dat Ajax publiek heel kritisch is en dat ze dat laten blijken maar dat ze tevens tijdens de CL wedstrijden de ploeg een boost geven.
Nou dat zal toch geen supporter erg vinden hoop ik?
Ik ben zelf wel een tegenstander van het uitfluiten van eigen spelers als daar elke keer een bepaalde speler mee word gekraakt; dat helpt niemand en roept ergernis op bij anderen ,daar wordt het allemaal niet beter van.
Zo'n fluitconcert als reactie op te slap spel bijvoorbeeld, is goed te begrijpen en wordt heel anders verwerkt omdat het op het collectief slaat.
0 0
Zwan
Jammer om dit te zeggen tegen Portugese media. Hou dit lekker in NL. Verder ook niet mee eens. Het Ajax-publiek zorgt júist voor de thuisoverwinningen in Europa door 90 minuten volle bak te geven. De supporters van Benfica gaven na 5 minuten al niet meer thuis. Uiteraard is het in de ED weleens anders, maar als dit al hun support tijdens CL thuis voorstelt, hoe beroerd moet het dan in de Liga NOS wel niet zijn. Viel me trouwens op dat bij Porto het stadion bijna leeg was. Bij Benfica ook veel lege plekken. Ook op dat punt doen wij Ajax-fans het veel beter.
1 -1
Babangida83
Much worse betekent niet dat hij het slecht vindt. Wel dat die Benfica-spelers niet moeten klagen.
2 -2
Dennis1964
We kunnen winnen of verliezen dat is onderdeel van het spel maar je moet altijd achter je club blijven staan.En anders lekker thuis blijven want
FLUITEN DOE JE THUIS.
2 -2
Ajaxvooraltijd
Ik denk dat hij het echt niet zo heeft bedoeld. Dat onze fans kritischer zijn is omdat bij Ajax van ouds de verwachtingen veel hoger zijn. Is gewoon een feit. Wij hadden dit soort voetbal echt geen wedstrijd lang geaccepteerd. Kruising tussen PSV en Feyenoord voetbal. Bah!
2 0
Middenweg401
Ajax is een club voor liefhebbers. Het is een compliment. Winnen alleen is niet genoeg. Het moet met Ajax voetbal. Europees is men uiteraard veel milder (liefst ook mooi, maar anders is resultaat ook goed).
1 0
Middenweg401
Die fans betalen je salaris. En kritische, veeleisende fans horen bij de cultuur van Ajax. Voetbal moet mooi en vermakelijk zijn en de lat ligt hoog. Dat maakt Ajax ook een bijzondere club. Velen komen niet uit Amsterdam en zijn in tegenstelling tot bij andere clubs (met louter regio fans) fan uit bewuste keuze: we houden van mooi voetbal. kortom.. Het is een raar fenomeen maar ook mooi. Als ik structureel een stel zwoegers wil zien, dan weet ik wel een andere grote club. Maar ik vind het tijdverspilling om zoiets aan te gluren. :) Nogmaals.. ik heb het over structureel.
Neemt niet weg dat ik niet van uitfluiten en afkraken van individuele spelers ben (ik ben helemaal geen fluiter)
Ook is het verschil tussen Europees en nationaal makkelijk te verklaren. Nationaal moet je gewoon de beste zijn. Internationaal is de norm heel anders.
0 0
Dennis1964
Ja maar maak er een feestje van als de spelers een mindere dag hebben. Ik zie zoveel supporters zitten alsof er net iemand is overleden. Blijf achter je ploeg staan dan is de kans op goed resultaat alleen maar groter.
1 -2
Noxin
Het is nu eenmaal een bepaalde cultuur binnen de fans. Ajax-fans zijn heel kritisch en accepteren geen offday. Bij een Feyenoord staan ze met z'n allen YNWA te zingen als ze net eraf zijn gegaan met 0-4. Oftewel: "Volgende keer beter." Bij Ajax accepteren de fans dat simpelweg niet. Niks volgende keer, je had het vandaag beter moeten doen.

Ik denk ook dat Ziyech vorig seizoen zo werd gezocht, omdat de fans WETEN dat hij heel goed kan voetballen. En als je het dan keer op keer niet laat zien, dan laten de fans merken dat er meer van je wordt verwacht.

Ik kan me best voorstellen dat spelers het niet leuk vinden, maar dat is de algehele cultuur bij Ajax. In Rotterdam houden ze een feestje als je 2e wordt en krijg je een standbeeld als je een keer kampioen wordt, in Amsterdam MOET je kampioen worden en dan nog met mooi en aanvallend voetbal, met vleugelspelers en veel eigen jeugd. De slogan "F-side is niet makkelijk" geldt eigenlijk voor de hele club. Alleen de beste redden het. Je zou misschien alleen kunnen zeggen dat de lat af en toe iets te hoog wordt gelegd.
5 -1
gi0vanni
Deels eens alleen over Ziyech niet. Ik ben natuurlijk niet voor uitfluiten maar ik snap ze wel. Liever zie ik opbouwende kritiek. Ziyech had VORIG seizoen namelijk minimaal drie dingen die echt beter moesten.

Een van zijn grootste specialiteiten is zijn passing maar door zijn gebrek aan concentratie verspeelde hij veel ballen die zelfs jij en ik goed kunnen geven.
Als hij een moeilijke bal geeft en die mislukt dan prima, kan gebeuren maar over 5 a 10 meter moet juist hij dat kunnen.

Zijn afstandsschoten waren van veel te ver en te vaak niet nauwkeurig.

En ook zijn vrije trappen waren vaak onder de maat. Dat rendement van de laatste twee zullen we er maar niet bij halen.

Gelukkig heeft hij dit jaar grote stappen gemaakt. Hij is heel goed dus bij hem is het een kwestie van concentratie en goed denken wat wel en geen zin heeft. Er blijft natuurlijk altijd plaats voor verbetering maar dit seizoen doet hij het geweldig. En zijn die punten van vorig jaar er nu bijna niet meer.
1 -1
Postmus
Ik kan hem geen ongelijk geven, als je al ziet hoe een overgroot deel hier tekeer gaat als Ajax één keer verliest. Net een groep driftige kleuters die structureel niet hun zin krijgen, eigenlijk een beetje om je kapot voor te schamen als je bedenkt dat deze groep zich nog scharen als "echte supporters"..
9 0
TontoKarnaggel
Misschien ligt het aan mij maar ik vind dat fluiten enzo altijd wel meevallen. Als ik andere wedstrijden kijk hoor ik bij slechte resultaten van andere clubs overal wel gemor en gefluit, zeker ook bij psv en feyenoord. Daar hoor je eigenlijk nooit iemand over maar als er bij ons misschien 100 man Ziyech uitfluiten start er gelijk iets van een soort nationale discussie.
2 0
AjaxPassion
Ongelofelijk hoe sommige het hieronder op pakken.

Je kunt deze 'kritiek' (nog zonder de context te weten) eigenlijk zelf als een compliment opvatten...
3 0
Dastaan
Nah ja als je zulke domme fouten maakt dan is het niet raar dat het publiek gaat morren. Beetje onterecht van Onana om dat te zeggen. Publiek verwacht strijd en passie iets wat vrij weinig gegeven wordt. Het is vooralsnog erg nonchalant en slordig wat Ajax vaak laat zien.
0 -5
afcas
pas op joh, je bent nog maar 2 stappen verwijderd van het feyenoordclublied met zulke teksten...
1 -1
Vazajax
Ajax supporters erger dan Benfica supporters?? kom op zeg, dat stadion zat niet eens vol gister. Maar goed, het is niet verstandig om dit te zeggen over je eigen supporters. Je doet heel veel mensen tekort die wel altijd 100% achter een club staan en elk jaar een kapitaal neerleggen om alle wedstrijden te zien. Beetje zielige NSB-reacties hier van mensen die het ''met hem eens zijn''. Een Ajacied mag best een beetje kritisch zijn.
1 -7
afcas
en dus is onana als ajacied zijnde kritisch over de supporters...
1 -1
Vazajax
En dat mag ook, het is alleen niet zo slim om dat als speler te zeggen. Als supporter betaal je een hoop geld en verwacht je mooi voetbal. Spelers krijgen een hoop betaald en horen hun werk gewoon goed te doen.
0 -2
afcas
als supporter betaal je een hoop geld om ajax te zien. net zoals je in de bioscoop voor een film betaald. of het je dan bevalt is een heel ander verhaal. en hoe jij het zegt bekijk je het als een fan, niet als een supporter...
0 0
jaripettersson
Wat kun jij een hoop open deuren intrappen zeg. Maar noem mij geen nsb'er, ben jij wel helemaal 100%? Of doe het in mijn gezicht, dan kan ik ook wat intrappen.
1 -1
Vazajax
Hahaha, als jij mij tegenover je hebt staan schijt je in je broek. Hoe oud ben je? 11?
0 0
KevinDurant
Je kan ook niet verwachten dat t publiek hetzelfde reageert bij Ajax fc emmen dan Ajax Bayern. gewoon normaal doen en je harses gebruiken andre
1 -3
GvanderK
Hij zegt het keihard zoals het is.
1 -1
KKoossiiee
Dagjes mensen en vrouwen met kinderen is wat je krijgt in de eredivisie.
Direct uitvloeisel van jarenlang uitmelken ........
0 -2
jaripettersson
Wat is er mis met meer vrouwen en kinderen in het stadion?
0 -1
Dick
Denk juist andersom....
0 0
paulis
Hij heeft gelijk en is zo onafhankelijk en eerlijk dat hij het durft uit te spreken. Ik zie dat liever dan demagoogjes a la Dirk Kuyt.

Het is toch ook walgelijk dat een deel van onze supporters als het even 20 minuten niet loopt gaan fluiten en soms zelfs specifieke spelers gaan uitfluiten. Als je het dan echt wil doen, doe het in de rust of na de wedstrijd
14 0
3*stars*3
Eens, liever zulke teksten dan dat geslijm.
Hahaha en Kuijt is toch echt een dieptepunt.
Ik ben fan van Tadic maar soms denk ik ook, leuk en aardig maar naar mijn mening wat te zoet.
2 0
jaripettersson
Helemaal gelijk over die 'supporters' met hun vingertjes in hun verwende pora. Wie denken zij dat ze zijn, de keizer van Rome? Of zijn het weer van die gasten die 'alle recht' hebben omdat ze een kaartje hebben gekocht? Die het niet pleziert als het niet loopt en dan gehoord moeten worden. Straks denken ze nog van enig belang te zijn.
2 -1
Stone020island
Hahaha kijk al die dagjesmensen is los gaan over de sfeer. Als je wil dat het stadion nog sfeervoller wil zoek elkaar dan op en begin samen iets ofzo maar van op een forumpje wat zeiken terwijl je zelf NUL initiatief neemt om iets op te bouwen hou dan aub je muil dicht
1 -6
***1900***
Top man, dat jij vanuit een forum kan zien of iemand er altijd bij is of dat het 'dagjesmensen' zijn.
0 0
EricAjax1
Het doel van een ajax-forum is om je mening te uiten onder je medesupporters en er op een volwassen manier over te discussiëren. Ik vind het stadion dit seizoen al een stuk sfeervoller dan vorig seizoen. Neemt niet weg dat er gewoon ontzettend veel zeurende mensen zitten die gewoon met een verkeerde insteek naar een wedstrijd gaan. En als ik mij daar als "dagjesmens" aan irriteer dan is dit gewoon een goede plek om erover te praten.
3 0
Erik1966
Held, zegt eerlijk hoe hij het ervaart!
1 -1
chrisjuhhh
Het is maar goed dat hij geen Nederlands leest en zeker niet op AS kijkt !
0 0
RedFeather
Hij moet hier echt mee ophouden
Clown
4 -32
Dwergje48
Ik vind het wel mooi dat ie dat gewoon zegt. Moet kunnen. Ik vind ons publiek het ene moment fantastisch en het andere moment echt niks aan.
6 0
amthree
Voel je je aangesproken? Hij heeft gewoon gelijk, die idioten met dat gefluit moedig je team dan aan in plaats van fluiten! Daardoor gaan ze echt niet beter spelen!
4 0
Rik428
Ja als iemand een mening heeft die jou niet aanstaat moet diegene ophouden, mooie boel
7 0
Koekepeer
Ik ben voor!
0 0
EricAjax1
Die verwende clowns op de tribune moeten eens kappen met dat gefluit en gezeik.
19 -4
Ajaxxxisdebeste
Is van alle tijden en bij vele clubs zo waar kwaliteit wordt verwacht. Kijk feyenoord is een uitzondering daar klappen ze nog vrolijk door als ze in de Keuken Kampioen divisie spelen. Hoewel ze nu beginnen te begrijpen dat het niet echt helpt, want de sfeer is ver te zoeken in Rotjeknor.
2 -1
EricAjax1
Vreemd argument om te zeggen dat is van alle tijden. Dus dan moet je er maar niks over zeggen want zo is het altijd al geweest? Het is gewoon gedrag wat een klein kind vertoont als het niet gaat zoals hij wil. Kritisch zijn en kwaliteit verwachten betekent niet automatisch dat je verveeld op een stoeltje moet gaan zitten met de armen over elkaar en gaan fluiten als het na 45 minuten 0-0 staat tegen een mindere club..
3 0
InOost
Hij heeft gelijk, de meeste SSC houders weten echt niet hoe je sfeer moet maken in een stadion. 'Zitten! Zitten!' wordt er maar al te snel geschreeuwd. Zeiken doen ze ook te snel.
15 -3
Mauroafca
Ik zit er elke week. Koud, druk, klote wedstrijd, maakt niet uit ik zit er altijd. Waar ik mij waanzinnig aan stoor is mensen die af en toe een kaartje kopen voor een wedstrijd en dan de fanatieke supporter gaan uithangen en zeiken omdat andere mensen rustig een wedstrijd zitten te kijken. In mijn optiek ben je een echte supporter als je er elke wedstrijd bent, niet als je je af en toe als een gek komt gedragen.
0 -5
InOost
Ik heb een aantal seizoenen een SSC gehad en ben ermee gestopt. Ik wil als supporter sfeer maken, niet stil zitten en klappen/fluiten. Zitten heeft volgens mij niks te maken met een supporter zijn.
0 0
de-Ajacied
Maar een echte supporter is wel iemand die support. En niet iemand die er elke week voor zich uitkijkt als een goudvis, ook al wordt voor zijn neus een Ajax speler de grond in getrapt.
Ga dan lekker met een dekentje over je benen voor de tv zitten en zeg die seizoenkaart op.
Die plek is zo weer gevuld
1 0
Mauroafca
Dat zeg ik ook niet. Er zit een verschil tussen je club supporten en je gedragen als een idioot.
0 -1
afcas
in mijn optiek ben je dan een fan. je support de club namelijk niet. dat is voor mij het verschil. een fan vind het leuk om te kijken, een supporter support zijn club.
1 0
Mauroafca
Goed punt. Alleen je kunt ook supporten door er altijd te zijn. Ik kan trouwens zeker geen 90 minuten braaf op mijn stoel zitten, maar er zijn zeker mensen die al jaren naast mij zitten die dat wel doen. Wie ben ik dan om te zeggen dat zij geen supporter zijn?
1 0
***1900***
Tja zou ik ook wel willen maar ik woon aan de Belgische grens. Door de afstand en mijn werktijden is het voor mij verre van haalbaar om overal bij te zijn. Voor veel mensen speelt het prive leven ook mee als je kijkt naar hoe vaak iemand aanwezig is. Maar als ik er bij ben, ben ik ook bloedfanatiek, net als dat ik dat thuis voor de buis ben. Maar dan weet ik ook weer dat ik blijkbaar geen échte supporter ben :')

En ga nou niet zeggen dat ik dan naar A'dam moet verhuizen want ik heb genoeg redenen waarom dat geen optie is.
1 0
EricAjax1
Heel arrogant om je supporterschap te laten afhangen van hoe vaak je er zit. Ik ben er misschien 4x per jaar omdat ik Groningen woon en student ben dus het geld niet heb voor een seizoenskaart + kosten voor een hele dag. Ben je dan een mindere supporter? Er zitten gewoon veel te veel verwende mensen die maar even vermaakt dienen te worden door de 11 op het veld.. dat is niet waar voetbal om draait toch? Voor veel supporters is het meer alsof ze een kaartje hebben voor een voorstelling die vermakelijk moet zijn en als het niet voldoet gaan ze zich gedragen als een kleuter
5 0
Tinus
Wat klets je nou man, je mist volledig zijn punt. Het gaat er niet om dat hij er zit omdat hij het kan betalen, maar dat hij er in voor-, tegenspoed en in weer en wind zit. Dat is het punt en daarmee toon je idd aan dat je een echte bent. Hij zegt nergens dat je geen echte bent als je af en toe gaat. Supporters die minder gaan, maar wel fanatiek zijn is ook prima. Maar laat ieder het op z’n eigen manier beleven.
Volgens mij zijn we het er wel allemaal over eens dat spelers uitfluiten niet kan. Helaas zitten dat soort oelewappers er nu eenmaal tussen.
0 -1
EricAjax1
Ik mis zijn punt niet. Jij moet even beter lezen maar blijkbaar voel je je aangesproken want je reageert nogal fel. zijn punt is overduidelijk dat je pas een echte supporter bent als je elke wedstrijd in het stadion zit en niet als je er af en toe bent en je dan als een gek gedraagt (misschien gedragen ze zich zo omdat ze niet vaak kunnen en gewoon willen springen en gek doen omdat ze eindelijk eens in het stadion kunnen zijn). Ik probeer aan te geven dat er mensen zijn die niet vaak kunnen maar daardoor niet minder fanatieke supporters zijn. maar dat ontgaat je blijkbaar? Ieder mag het op zijn of haar manier beleven en ik mag ook vinden dat je te veel mensen in het stadion hebt die zich gedragen als toeschouwers bij een toneelstuk die gaan fluiten en zeuren als het niet vermakelijk genoeg is.
2 0
Afca_126
100% gelijk gab
0 0
OpNaarNummer4
Diezelfde seizoenskaarthouders zitten er ook bij de europese wedstrijden. Waar de sfeer zo van wordt bejubeld. Grootste deel van de passe partouts zijn verkocht aan de seizoenskaarthouders namelijk. Dat is dus een non argument. Heeft met het belang van de wedstrijd te maken niet met de seizoenskaarthouders. Vind het wel een beetje makkelijk gezegd van Onana. Een goeie vibe creëer je met het publiek en het team. Zo kan Ajax het namelijk zelf ook niet opbrengen om net zo goed te spelen en met net zo veel intensiteit als in de competitie. Hoezo verwacht je dan wel dat het publiek elke wedstrijd dezelfde sfeer creeert , beetje meten met 2 maten.
2 -2
KingJames23
Nee nu ajax zich geplaatst heeft voor CL komen de ssc houders wel. En dat was in de voorronde vee minder. Toen kwamen er meer “dagjes mensen”. De sfeer is met de CL ook slechter dan in de voorronde want toen waren er supporters die ook met 0-0 zingen en niet alleen als we voor staan. Daarom vond ik de sfeer tegen Benfica ook echt tegen vallen.
3 0
OpNaarNummer4
In de voorrondes waren de meeste kaartjes ook verkocht door de scc houders. Enige verschil was toen dat je toen meerdere kaarten op 1 seizoenskaart kon kopen. Kiev bijvoorbeeld was al uitverkocht voordat de vrije verkoop begon.
0 -1
KingJames23
Die kaartjes waren niet verkocht aan ssc houders. Er waren toen meer “dagjes mensen” dan tijdens de CL en er was echt veel meer sfeer. Kijk bijv naar de wedstrijd tegen go ahead toen was de sfeer heel goed met bijna allemaal “dagjes mensen” omdat die wel sfeer willen maken. En zo hoort het op de fside te zijn.
0 0
Redrum
Verschrikkelijk dat soort figuren ja. We hebben een flinke groep fanatieke jongens die tijdens uitwedstrijden en Europese thuiswedstrijden gelukkig voor flink wat sfeer zorgen, maar de rest van het stadion mag wat mij betreft thuisblijven. Als je te beroerd bent om te gaan staan voor je club en je bek open te trekken, maar wel bereid bent te gaan fluiten als het even niet goed gaat ben je gewoon een ongelofelijke teringleier in mijn ogen. Je bent dan misschien fan van Ajax, maar je bent absoluut geen supporter van Ajax. Want het supporten van je club betekent niet op je stoeltje in de Arena met een zakje chips en een colaatje zitten toekijken. Dat er familievakken zijn vind ik prima, maar dat 80 % van het stadion uit familievakken lijkt te bestaan is mij een doorn in het oog.
6 -4
koetje
Omdat 80 % van de mensen Nu eenmaal zo is. Het stadion kan je niet met alleen mafkezen vullen. Daar zijn er te weinig van
1 -1
AjaxGLM
Dat geeft hem absoluut niet het recht om de supporters constant openlijk af te vallen. En al helemaal niet als Benfica supporters met witte doekjes wapperen, om dan te zeggen dat onze supporters nog erger zijn. Uitvak zit altijd vol en ook thuis is het percentage bij elke wedstrijd hoog. Dat de seizoekskaarthouders saai zijn ja klopt, maar de zelfde sfeer hangt bij de meeste grote clubs, zie barcelona en real madrid bijvoorbeeld. Heeft te maken met ouderen, toeristen, kinderen etc.
4 -6
InOost
Er zijn genoeg grote clubs waar er wel sfeer hangt.
0 0