'Heracles voorkomt verbod op kunstgras'

BVeenstra, 08-11-2018 om 09:05, 10303 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Het lijkt erop dat er vanaf 2021 geen officieel verbod gaat komen op kunstgras in de Eredivisie. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdagochtend. Vooral Heracles Almelo lijkt dit plan te dwarsbomen, zo valt te lezen.

Het oorspronkelijke plan was als volgt: alleen clubs die op natuurgras spelen, kunnen vanaf 2021 rekenen op een deel van de inkomsten uit Europees voetbal. Clubs die op kunstgras spelen krijgen niets. De Eredivisie CV hoopte komende week een akkoord te bereiken met alle Eredivisieclubs, maar een formeel, algeheel kunstgrasverbod wordt nu gedwarsboomd.

'Dit tot grote teleurstelling van een meerderheid van de clubs', schrijf het Algemeen Dagblad. 'Volgens verschillende direct betrokkenen speelt Heracles daarin een belangrijke rol. Dat weigerde mee te buigen, ondanks het concrete voorstel van de topclubs om kleinere clubs financieel te compenseren.'

In 2003 was Heracles Almelo die als eerste profclub kunstgras aanlegde. De club heeft binnen het cluboverleg gedreigd met juridische stappen, desnoods tot het sporttribunaal CAS aan toe. Rob Toussaint, directeur van de Almelose club, wil de berichten bevestigen noch ontkennen. 'Ik wil onze standpunten best toelichten, maar dat doe ik pas als het hele proces is afgerond.’

Geen zestien clubs

Wel lijkt zeker dat de Eredivisie blijft bestaan uit achttien clubs. 'Een competitie met zestien clubs en uitgebreide play-offs bleek al snel niet haalbaar', schrijft het AD. Bovendien blijven de vier belofteteams van Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ gewoon actief in de Keuken Kampioen Divisie. 'Een aantal dat niet zal worden uitgebreid. Tevens krijgen clubs een hogere opleidingsvergoeding voor (jeugd)spelers die binnen Nederland worden getransfereerd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bjorn
Dan wordt het tijd dat Heracles naar de tweede divisie verkast.
0 0
Pierre Heno
Nou...lijkt me simpel...geen club meer naar Heracles om daar te spelen. Hebben alle clubs dezelfde 3 punten minder dus geen competitievervalsing en pakt Heracles zo winst in alle thuiswedstrijden= 48 punten. Maar geen hond die daar nog naar komt kijken. Moet je zien hoe snel ze daar een natuurgras of hybride veld gaan plaatsen. En van het Europese geld gaat helemaal nooit meer wat naar Heracles.
0 0
mickey2602
Waar is de KNVB mee bezig??? Eerst de supporters van ADO laten bepalen dat er bij wedstrijden tussen ADO en AJax geen uitsupporters mogen komen en nu dit? De KNVB moet hier ingrijpen.
0 0
Libero
Ik begrijp de bezwaren van Heracles. Kunstgras weg = hoofdsponsor weg.
Maar de rest laat zich door een enkel dreigementje meteen ontmoedigen?
Dit is dus waarom Nederland als voetballand faalt. Niet genoeg ballen!
1 0
Pierre Heno
Mooie allitteraties in je post ook trouwens Libero. Beetje echte humor kan geen kwaad op AS. Tenx man.
0 0
AjaxPassion
Niet helemaal waar, want Nederland doet het al steengoed als je naar het aantal inwoners kijkt ;). De reden dat Nederland momenteel niet beter kan is omdat we de grens van wat er kan hebben bereikt.
0 0
Libero
Portugal en België doen het stukken beter, dus dat inwonersargument gaat niet op. Heeft gewoon met het niveau van de competitie te maken. En dat er zes clubs op kunstgras spel schrikt buitenlands talent af.
1 0
Oliveira
Als Heracles hier moeite mee heeft gaan ze toch lekker in de Keuken league spelen. Je kunt als club niet verwachten dat de HELE competitie moet worden aangepast op jou. Dit is zo fucking achterlijk dat de meerderheid buigt voor een provincie clubje. Voor Heracles 10 andere!
0 0
KKoossiiee
Ik hoop dat de eredivisie nog lang blijft bestaan.
Maar welke redenen zou Ajax nog hebben om in de eredivisie te blijven?
Geen uit fans naar Utrecht, den Haag en Feyenoord.
Gejank dat Ajax meer geld verdiend, zonder te willen inzien dat ze miljoenen in de jeugd pompen.
Clubs die op kunstgras blijven spelen.
Combi regelingen en overspannen provincie clubs als Ajax komt spelen voor "hun" thuis wedstrijd van het jaar.
Stadions als die van Excelsior etc.
Spelers die Ajax afbranden, maar zodra Ajax op de stoep staat snel tekenen.
Wellicht moet de eredivisie eens volwassen worden en alle bovenstaande onzin normaliseren.
Trek die provinciale emotie eruit ........
De eredivisie doet er alles aan om Ajax weg te drijven.
2 0
AjaxPassion
Hahaha, goede openingszin, met mooi vervolg xD:P
0 0
Aeter
Heracles wat een kutclub is dat toch. Al sinds ze de eredivisie bereikt hebben, houden ze zichzelf kunstmatig in de eredivisie door die nepmat. Zelfs de hele club wordt gesponsord erdoor. Gewoon iedereen overstappen op gras dan liggen die kneuzen zo weer uit de eredivisie.
1 -1
Lagasj
Nu komt de echte zwakte van de KNVB naar buiten.
1 0
Youri08
Ik begrijp iets niet. Als Heracles op kunstgras wil blijven spelen, dan is dat toch geen probleem? Dan delen ze dus niet mee uit de pot van Ajax en PSV. Er zijn vast nog meer dingen waarmee je de anderen kunt bevoordelen waardoor je Heracles gaat uitsluiten/ dwingen. Geen spelers meer aan uitlenen, koop ieder jaar hun beste spelers weg en verhuur ze aan hun directe concurrenten.
0 0
AJAXAFC1
Hercales eruit knikkeren dan
2 0
NouriVandeBeek
Stuur ook alsjeblieft geen geld naar de andere Eredivisieclubs. Ik kan geen enkele visie ontdekken of beleid waar ze extra geld aan kunnen besteden.
0 0
AjaxPassion
Excelsior, VVV, PEC en Heracles doen het anders toch al jaren wel meer dan prima met de geringe middelen die ze hebben...
0 0
niquedegraaff
KNVB moet volledig kunstgras verbieden. Geen (hybride) gras? Geen licensie. . Klaar is kees.
0 0
AlexIbarra
Wat is dat toch in Nederland?

Als Twente dik fraudeert mogen ze in de ED blijven vanwege hun belang voor de regio.
Maar 15 km verderop in dezelfde regio zit nog een club die kennelijk ook al zo veel te bieden heeft aan het NL voetbal dat vooruitgang en gerechtigheid ervoor moeten wijken.

6 of 7 ploegen met kunstgras, 3 die geen uitsupporters toelaten.
We spelen dus ruim de helft van onze uitwedstrijden onder niet-optimale omstandigheden.
Voetbal is een miljardenindustrie waarin NL wil meespelen, maar we kunnen het niet opbrengen om in ruil daarvoor een aantal grasvelden te onderhouden?

2021 is een heel ruime termijn en wij betalen zelfs mee voor andere clubs.
Maar nee hoor, ouwe jongens krentenbrood. Treurig zooitje.
9 0
Danos
De topclubs hoeven maar 1 ding te zeggen , op het moment dat het plan niet doorgaat dan gaan de topclubs te samen of los hun eigen televisie rechten vermarkten en niet meer collectief.
Net als dat er geen solidariteit bijdrage mee gaat zijn vanuit europese gelden.

Suc6 dan maar voor de andere clubs, dit gaat ze gewoon teveel kosten.
0 0
AjaxPassion
Allemaal gestuntel in de marge, hiermee ga je niet aanhaken bij de Europese (sub)top. Ajax moet keuzes maken, willen ze in de mickey mouse competitie blijven spelen of willen ze doorgroeien?

Als Ajax en PSV (en wellicht Feyenoord) écht een stap willen zetten moet er een BeNeleague komen of een Europese competitie waar ze aan deel mogen nemen. Of dat nu de Super League is, een league daaronder of een competitie zoals de Atlantic leauge.
0 0
Youri08
Dan krijg je hetzelfde probleem als wat nu de topclubs in Europa willen en waar Ajax het slachtoffer van is.

Als Ajax en PSV uit de eredivisie stappen, stort deze volledig ineen, zowel kwalitatief als financieel. Geen zender heeft dan nog interesse om het uit te zenden, sponsor contracten bij clubs worden veel minder waard, dus de geldbron droogt op. En Ajax en PSV zelf komen dan in de 1e (wellicht 2e) divisie van Europa terecht. Het grote geld en dus de kwaliteit gaat naar de eredivisie met Barca, Real, Bayern, City, Manu etc.. Ik weet niet of het gunstig is om deze weg te bewandelen. Lastig.
0 0
AjaxPassion
Landelijke competities blijven b.t.w. altijd gedeeltelijk in trek, dat komt omdat dit komt door de regionale verbinding die mensen met bepaalde clubs voelen. De NL competitie wordt nu 'groot' gehouden doordat Ajax en PSV er nog in spelen, maar daardoor wordt de potentie van deze 2 clubs helaas niet benut.

Dus zoals ik al zei. Ajax moet een keuze maken, wat vinden ze belangrijker? Om de mickey mouse competitie overeind te houden, of om internationale ambities waar te gaan maken. Heel veel supporters zijn nu ook al voor Ajax om die 2e reden, dus voor een club als Ajax zou het logisch zijn om internationaal te gaan.
0 0
Youri08
Ik vraag me af of je in een Europese competitie meer geld op gaat halen omdat je daar 2e of wellicht 3e garnituur bent. Ik vraag me ook af of je er bij gebaat bent dat het betaald voetbal nog verder af zal glijden, of dat zijn weerslag zal hebben op je opleiding en JA. Ik ben geen tegenstander van Europees of iig over de grens denken maar ik denk dat er behoorlijk wat negatieve gevolgen zullen zijn. Dat er nog meer een piramide qua kwaliteit en financiën komt. Ik zie dan toch meer in iets regionaler zodat we wel tot de elite behoren, zoals bijvoorbeeld de Bundesliga en de eredivisie samenvoegen, ik noem maar wat.
0 0
AjaxPassion
Ligt eraan hoeveel teams erin komen en of Ajax in de 1e of 2e competitie belandt inderdaad. Dat Ajax in een derde zou belanden, als die er überhaupt zou komen is niet echt realistisch (momenteel).
Dat Ajax meer geld gaat vangen dan nu, lijkt me logisch. Nu heb je bijv. Al een stuk of 8 competities die groter en rijker zijn dan de ED, dus sowieso gaat die 2e competitie Ajax meer inkomsten geven.
In een ideale wereld zouden al die Europese competities evenveel televisiegeld krijgen, want dat houdt de competities het eerlijkste, maar ik vrees inderdaad dat het niet zo werkt in de realiteit.

Je hebt een goed punt met dat het zijn weerslag zal hebben op het opleiden van talenten en negatieve gevolgen. Daar moet nog iets op bedacht worden ;)

Je laatste idee vind ik ook meer dan prima, maar dat gaat een Duitsland in zijn eentje nooit doen, want de markt van Duitsland levert veel meer op en om dan de kleine markt van NL erbij te voegen, dat gaat niks opleveren voor hen, dus dat gaan ze ook nooit doen. Als Spanje en Engeland erbij komen, dan wordt het weer veel interessanter (of zeg maar bijna een must) voor Duitsland

Als je zoiets doet, moet je het goed doen. Maar er zijn zoveel verschillende belangen en er zitten zoveel machtsspelletjes achter, dat is wat zoiets belemmert. En bij meeste stemmen gelden en uberhaupt de wet van de grote getallen legt NL het in zijn eentje altijd af tegen de bijv. Duitsland, maar dus ook de kleine landen tegen de Top 4 van Europa.
0 0
Youri08
Ik weet niet of Ajax meer gaat vangen in een Europese competitie. Die 8 competities vangen nu inderdaad (veel) meer geld maar zijn ook afhankelijk van hun topploegen. Als dat wegvalt klappen die waarschijnlijk ook een stuk in maar dat is even niet boeiend nu. Je gaat als Ajax zijnde ontzettend veel meer verdienen als je bij de elite van Europa mag spelen maar ik vraag me serieus af hoeveel geld er te genereren is als je 1 of 2 divisies daaronder zit. Als we reëel zijn behoren we niet tot de top 16 van Europa en spelen we niet eens structureel in de CL. Van het jaar doen we het goed en spelen we redelijk zeker bij de laatste 16 in de CL maar dat is meer uitzondering dan regel. Dus laten we er vanuit gaan dat we dan in de 1e divisie van Europa spelen. Wordt dat qua tv gelden en marketing een vetpot? Is die divisie interessant voor tv stations en sponsors?

Wat denk ik belangrijk, maar lastig te bewerkstelligen, is dat de grote clubs minder mogelijkheden moeten krijgen om geld te smijten. Dat fairplay gedoe moet veel uitgebreider met betere vergoedingen voor de opleiders, minder contractspelers voor een selectie, salarispost een maximaal % van de begroting en weet ik het wat meer. Anders zal de kloof in een Europese competitie helemaal astronomisch worden. De elite kunnen dan miljarden verdelen onder elkaar terwijl dat nu nog wordt verdeeld onder de andere teams van een competitie. Het contract van de PL wordt een fractie waard van wat er nu betaald wordt als ManU, City en Liverpool eruit stappen. Dus een Tottenham krijgt dan geen 100 miljoen per jaar meer maar een fractie daarvan.

Samenvoegen met een andere competitie is inderdaad heel moeilijk aangezien wij nu eenmaal de kleine vis zijn die met de groten wil meezwemmen.

Maar als we kritisch naar onszelf kijken? Is het heden ten dage nog wel mogelijk om zoveel BVO's in stand te houden in onze kleine landje met geringe inkomsten?
0 0
AjaxPassion
Ook wel weer een goed punt. Je zou de Europese competities ook in regio's zoals Duitsland Benelux of in noord/zuid Europa o.i.d. in kunnen delen zodat er 2 of meerdere gelijkwaardige competities gaan ontstaan met een eindronde zoals in Amerika. Het is inderdaad niet verstandig om die Europese competities boven elkaar te plaatsen...

Buiten dat, als je voetbal boeiend wil houden dan heb je helemaal niks aan een gesloten competitie van 16 teams, want dan gaat het hele element van spanning eraf. Ook is er nu sprake van 3 competities per club (CL, Landstitel en Beker) en 6 prijzen (2x supercup en 1x wereldbeker) die een club max kan winnen. Als je een elite competitie gaat opzetten, dan kunnen er nog maar 1 of 2 competities verkocht worden en dat is dus weer niet interessant voor die elite, want minder geld en minder prijsopdrijving door minder concurrentie. Ik denk eigenlijk ook dat die Super League ook gewoon bangmakerij is. Het voetbal moet eigenlijk juist weer eerlijker.

Al bij al denk ik dus niet dat 1 super league ooit mogelijk is, want dat maakt het voetbal kapot op termijn. Er moeten dus meerdere gelijkwaardige Europese competities komen (4 gelijkwaardige competities van 16 bijvoorbeeld, met een promotie/degradatie regeling daaronder).

Fairplay is idd ook een goede en daar moet ook zeker wat mee gaan gebeuren, maarja die elite hè... Dat blijft lastig idd.

Om zoveel BVO's in stand te houden, dat gaat vanzelf blijken, maar dat wordt natuurlijk heel lastig als de grote vissen uit de competities worden gevist. En als die weer omvallen, dan wordt het draagvlak voor de sport voetbal ook weer kleiner. Dus daar heb je eigenlijk alweer een hele goede reden aangedragen waarom het allemaal zo ingewikkeld in elkaar zit ; )
0 0
AjaxPassion
Ligt eraan of er een eerlijke verdeling komt van televisie- en winstgelden en of er een (of meerdere) open of gesloten competities komen. D.w.z. met promotie en degradatie regelingen. Dan biedt dat voor elke club weer perspectief.

Op dit moment beschermen de clubs met geld zich op een manier dat al het geld bij hun blijft. Het maakt dus niks uit of zij goed of slecht beleid voeren, want ze komen toch wel weer bovendrijven door het geld. Dat verziekt de competitie en de grondbeginselen waarvoor sport bedoelt is.

Dat is overigens overal zo, zowel in Europa als in Spanje als in Nederland. In Engeland is de verdeling van TV-gelden nog het meest eerlijk. Daardoor wordt een competitie veel leuker en minder voorspelbaar en zal goed beleid ook lonen.

Nu zijn de CL en de NL competitie eigenlijk alleen interessant voor de Elite clubs en dat moet veranderen.
0 0
D4nny
Zet nou idd minimaal die BeNeliga op. Het gaat nu weer even oef met Ajax qua spel maar wil je dit blijven verbeteren dan is de eredivisie niet genoeg voor Ajax.
0 0
AjaxPassion
Juist.

Net een artikel van AD en Rob Janssen tegengekomen. In 1999 waren ze schijnbaar héél dichtbij. Jammer dat dat niet is doorgegaan, maar er spelen ook zoveel belangen in mee...

Hier het artikel:
https://www.ad.nl/sport/plan-atlantic-league-is-een-kansloze-missie~acb1ff12/
0 0
Youri08
Harry van Raay was daar toen druk mee
0 0
AjaxPassion
Onder andere ja. Staat ook in het artikel. Harry van Raaij kwam er meen ik al mee ergens in 1997. Goede visionair wat dat betreft...
0 0
Youri08
Vorig jaar nog eens een docu over hem gezien. Interessante man.
0 0
AjaxPassion
Waar ging de docu over als ik vragen mag? Het bekijken waard?
0 0
chrisjuhhh
Juridische stappen Heracles ahum dan kan je als club ook juridische verantwoordelijkheid neer leggen ivm bewezen blessures spelers, als Heracles als enige over blijft met Kunstgras en de rest wel gewoon gras nemen .
2 0
Dexy
Schijtclub. Ik had al nooit wat met dat zooitje daar, heb die Jan Smit altijd maar een heel eng en arrogant mannetje gevonden. Des te onbegrijpelijker dat hij nu een hoge functie bekleedt in Zeist.

Van mij mogen ze in Almelo degraderen.
2 0
Ajaxio
Voor ploegen met kunstgras geen plaats in Eredivisie. Laat Heracles maar kiezen... lekker rommelen in de KeukenKampioen divisie.. of een grasmatje aanleggen.
2 0
amthree
Pleur lekker op met dat heracles! Wat hebben hun betekent voor het nederlands voetbal? Niks!! Oprotten!
2 0
Inhartennieren
Oprotten !
2 0
Bobbaasje
Dan moet Heracles maar degraderen. Laat Sparta maar terug keren in de Eredivisie.
2 0
Mokum_32
onbegrijpelijk dat de status van het nederlandse voetbam wordt gegijzeld door een grijze middenmoter.
1 0
Joseph
Dan maar een nieuwe competitie opzetten met België, dit soort onzin maakt het Nederlandse voetbal belachelijk.
0 0
Rdk1983
Gewoon niet meer toelaten in Eredivisie.
1 0
WesleySonck
Was te verwachten, een van de grootste producenten van kunststoffen en kunstgras, Ten Cate, zit in Almelo en is sponsor van Heracles. Lijkt me niet dat de KNVB haar oren moet hangen naar dit bedrijf, dus gewoon doorzetten dit plan.
3 0
chrisjuhhh
als iedereen stopt met kunstgras zal de sponsoring snel ophouden dan , want dan generen ze heel weinig winst tot geen winst .
0 0
trodat4030
80 procent (nog een heel voorzichtige schatting) vd amateurclubs heeft minstens 1 plastic veld. Daar ligt de winst voor Ten Cate, niet de eredivisieclubs/KKD clubs. Dus dan moeten al die amateurclubs ook het rubber/kurk gaan weren, dat krijg je nooit voor elkaar..
0 0
Ajaxadept
Heette de voormalig voorzitter van Heracles niet Jan Smit en is deze nu inmiddels niet de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB sectie betaald voetbal! Deze man was altijd al een fanatiek voorstander van kunstgras. Dit soort mannen binnen de KNVB halen blijf je met gedateerde standpunten t.a.v. kunstgras zitten. Voetballen op kunstgras voor de eredivisie dient simpel verboden te worden. Naast het veroorzaken van (onnodige) blessures is het vaak ook nog een (bijkomende) reden dat spelers vanuit het buitenland niet in Nederland willen spelen.
1 0
PJK54
Misschien wel optie om het aan het CAS voor te leggen als die dat nepgras ook afkeuren sta ja als grasclubs nog sterker, is de uitspraak in het voordeel van het nepgras kun je evengoed nog de geldkraan dichtdraaien.
0 0
Jaridebeste
En Nederland weer ten voeten uit. Dit is echt belangrijk voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. Laat die KNVB dan eens actie ondernemen. Het kan toch niet zo zijn dat één zo'n flutclub dit gaat bepalen??
1 0
PeterVKV
Heracles dreigt met juridische stappen?
Ajax dreigt uit de competitie te stappen!
1 0
Amsteraaij
En uiteindelijk verandert er dus weer helemaal niets. lekker man al dat polderen..
2 0
Joop50
Moet je zien hoe snel Heracles degradeert wanneer zij op echt gras gaan spelen. Het kunstgras heeft ze veel thuis voordeel gegeven
2 0
appeltje
Volgens mij heb ze de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen ons. Op echt gras.
0 0
Libero
Ze hebben hybride voetballers.
0 0
AsensioWillemsen
Waarom krijgen ze hier überhaupt vrije keuze in
1 0
Leprechaun
Oplossing is dan toch duidelijk? Heracles terugzetten naar de eerste divisie. Simpel.

Oh nee, daar steekt Jan Smit natuurlijk een stokje voor vanuit Zeist.
1 0
Causio
Het gaat hier om de toekomst van het hele Nederlandse voetbal, en we gaan niets doen omdat een kleine club niet wil meedoen? Zo Nederlands!
4 0
Labrador
Dan moet de KNVB er vol overheen. Klaar.
0 0
PeterVKV
daar zit die Smit van Heracles met zijn grafkop.
2 0
Labrador
daar wil niemand overheen
4 0
Rsv
Smerig clubje dus
1 0
Kuningast
Als er 1 tegen is en 17 voor dan kan het toch gewoon doorgaan? Democratie enzo.
5 0
RusselWestbrook
Is er niet ergens een regeltje die ze kunnen gebruiken om Heracles de proflicentie af te pakken?
1 0
NotForSale
Heracles in Keuken Kampioen divisie dan maar
5 0
Eastwood
Ligt er een mooi plan om alle Eredivisieclubs weer op echt gras te laten spelen, liggen die gereformeerden weer dwars.
0 0
Labrador
Onze standpunten? Flikker op man. Het gaat niet om Heracles maar om alle eredivisieclubs. Er is geen enkele speler die liever op rubber speelt. Het is 17 tegen 1. KNVB, grijp gewoon in
3 0
3sterrenAjax1
belachelijk. zsm uit de competitie zetten. eis stellen dat clubs normaal gras moeten hebben om in de eredivisie te mogen spelen.
0 0
3*stars*3
Wow, wat denken ze in Almelo wel niet.
1 clubje kan dus koppig blijven vasthouden en zo roet in het eten gooien, terwijl de topclubs mee willen werken om de kleintjes te financieren?
Die Jan Smit bekleed nu een positie binnen de KNVB maar moet snel ff zijn vrienden in het oosten wakker schudden.
6 0
Dexy
Onvoorstelbaar en onbegrijpelijk dat zo'n vuil mannetje als Smit een hoge functie bekleedt bij onze nationale voetbalbond. Dat geeft toch wel te denken.
0 0
Barra
Enorm zonde dit, want zo begin je ook sterk te denken wat een club als Heracles zonder echte jeugdopleiding en met kunstgras nu eigenlijk toevoegt. De aversie tegen zo'n club zal ook toenemen, bij mij iig wel als het bestuur geen enkele concessie wil doen.
2 0
Biornha
Alles wordt democratisch besloten.. maar dit kan gedwarsboomd worden door 1 team? Waar gaat het mis vraag ik me dan af. Gewoon als ploegen in Nederland afspreken niks aan Heracles te verkopen, en dit plan door te zetten voor degene die willen (daar mag Heracles niks aan doen lijkt me toch) Dan zijn ze ook binnen 2 jaar of gedegradeerd of stappen ze over naar gras. Jammer vond het altijd wel een leuke ploeg maar tsja ik ben toch een grotere voorstander van gras.
0 0
RedFeather
Een verbod is niet nodig
Gewoon het plan doorzetten. Zodra gras financieel lucratiever is zullen veel kunstgrasclubs gras gaan leggen. En als Heracles koppig wil zijn knikkeren ze vanzelf de ED uit.
Ik ken de regels niet, maar wellicht kun je op zo'n moment met de clubs die wel in de ED zitten wel een verbod formeel maken.
0 0
f*ck010
Dus na honderd jaar overleg is er besloten om precies niks te veranderen?
7 0
Ajaxvooraltijd
Mijn god na tig jaar gebeurt er dus weer helemaal niks. De echt gras clubs moeten gewoon een eigen competitie beginnen. Laat die kunstgrasclubs dan maar lekker de pestpleures krijgen.
7 0
marrene
Ongelooflijk dat zoiets mogelijk is. Vind het sowieso al ridicuul dat er geld gaat naar clubs die willen overstappen op natuurgras. Dan benadeel je alle clubs die nu al op natuurgras spelen. En waarom zou AJAX daaraan moeten betalen? Zeg dan dat alle clubs een bepaald percentage (voor elke club hetzelfde %) van het TV geld afstaan. Dan betalen de grote clubs ook evenredig veel meer. Deel dat bedrag door 18 clubs en iedereen krijgt een bijdrage. De clubs met veel TV geld betalen meer dan ze krijgen, de clubs met weinig TV geld krijgen meer dan ze inleggen.
Het liefst heb ik dat ze gewoon zeggen dat een club zonder natuurgras niet mag meedoen aan de competitie. Dan ben je geen club die het verdient betaald voetbal te spelen.
6 0