Kreek: 'Die kans had Rosario bij Ajax niet snel gekregen'

BVeenstra, 07-11-2018 om 13:50, 8840 views, Voetbal International |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Michel Kreek is blij om te zien dat Pablo Rosario het nu goed doet bij PSV. De middenvelder (21), die juli 2010 en juli 2014 bij Ajax in de jeugdopleiding speelde, kwam na zijn vertrek bij Ajax te spelen bij Almere City, waar Kreek destijds hoofdjeugdopleiding was.

'Uiteindelijk heeft Michel Kreek mijn carrière gered’, zei Rosario een aantal weken geleden. Kreek blijft in gesprek met Voetbal International bescheiden als hij hoort over de opmerking. 'Haha, dat is natuurlijk hartstikke mooi als Pablo dat zegt. Maar het is te veel eer voor mij, Pablo heeft het natuurlijk zelf gedaan, het is zijn verdienste. Ik heb hem als hoofd opleiding een kans gegeven en PSV heeft een mooie traditie met goede middenvelders.'

Kreek legt uit waarom Rosario weg moest bij Ajax. De middenvelder kampte namelijk lange tijd met een liesblessure. 'En Pablo werd er ook niet echt gezien als hét toptalent’, zegt Kreek, die erop wijst dat Rosario in een geweldige lichting zat met spelers als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Noussair Mazraoui. 'Bij Ajax krijgen de toptalenten veel speeltijd en meer aandacht. Dat kreeg Pablo toch minder, maar daardoor ontwikkelde hij zich ook minder snel. De stap naar Almere City is daardoor heel goed geweest voor hem. Hij kreeg direct veel speeltijd en daardoor ging hij met grote sprongen vooruit. Die kans had hij bij Ajax denk ik niet zo snel gekregen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stibba020
Vind het anders maar een vrij matige speler.
0 0
Patrick78
Riedewald (of Bazoer) 2.0....misschien Jairo is beter dan Rosario.
0 0
Biornha
De jongen doet het goed in de eredivisie.. dat zegt genoeg in mijn ogen, heel PSV heeft nog niet veel laten zien in de CL. Maar PSV wordt zo gehypt op dit moment dat hij maar in het NL is mogen komen.
1 0
AjaxGLM
Had het domweg niet gered bij Ajax en behoorde absoluut niet tot de uitblinkers. Kijkend naar het huidige Ajax, zijn De Jong, Vdbeek, Schone, Blind, Ziyecy, Tadic allen betere spelers voor op het middenveld dan Rosario. Vind Rosario het redelijk doen, maar man man wat wordt die samen met de rest van PSV gehypet zeg. Leuk speler die een balletje kan overpassen, maar mist de handelingssnelheid die nodig is om te spelen op het Ajax Middenveld.

Blijf erbij dat er uberhaupt geen speler buiten bergwijn is van PSV, die bij Ajax in de basis zou spelen. Lozano is een goeie voetballer, maar is een echte countervoetballer, zonder actie en pass in de kleine ruimte. Moet ook absoluut geen transfer maken naar bijvoorbeeld Barcelona, maar eerder naar een Liverpool, waar ze op de omschakeling spelen. Bergwijn daarentegen heeft een dribbel, schot, technisch sterk en ziet de ruimte voor de steekpass.
1 0
Redrum
Precies, het type voetbal dat psv speelt is zoveel anders dan dat Ajax doet. Heel veel simpele dertien in een dozijn voetballers die bereid zijn zichzelf weg te cijferen voor de gevaarlijkste spelers van het elftal. Zo'n Rosario is daar prima geschikt voor, terwijl hij bij Ajax op het bankje zou zitten. En de Lozano hype is mij al heel lang een doorn in het oog. Het is geen goeie voetballer, het is een gevaarlijke voetballer. Hij is klein en razendsnel en daarnaast is hij heel erg goed in één ding: op snelheid tegen een uitgestoken been of arm op rennen om dan vervolgens een drama-act op te voeren op de grond. Ik heb ook niet het idee dat psv de hele zomer erg druk is geweest met geinteresseerde topclubs afwimpelen. De topclubs zien echt wel wat voor een beperkte speler het is. Vind hem zelfs redelijk lomp aan de bal eigenlijk.
1 0
AjaxGLM
Inderdaad, en als de clubs waren gekomen dan was broodvoetballer Lozano gewoon gegaan hoor. PSV had hem daarnaast bij een goed bod ook gewoon weggedaan, gezien de rare constructies die ze hebben met betrekking tot hem.
0 0
Redrum
Precies. Ik moet nog maar zien dat ze volgende zomer wel in de rij staan met zakken geld. Verwacht het eerlijk gezegd niet hoor. Psv gaat denk ik niet heel erg rijk worden van hem, zeker niet gezien die constructie.
1 0
Amsterdam Loyals
Beperkte voetballer
1 0
Web
Ik vind dat hij groter word gemaakt dan hij is.
Hij is best beperkt.
In de controle bij PSV doet hij het aardig, maar bij Ajax had hij nooit on de basis, zeker niet in dit team
4 0
Adios
Verfrissend om te horen dat ze het niet aan Ajax vonden liggen, maar aan de concurrentie. Vind het een prima speler voor de eredivisie, maar niet van het kaliber Frenkie, Donny. Meer van het niveau Eiting. Dan had hij met Carel moeten strijden om die paar minuten die hij nu maakt. Voor het Nederlands voetbal zou het goed zijn als meer eredivisie clubs de spelers die het bij Ajax net niet gaan worden overnemen.
0 0