Van der Vaart: 'Ben een beetje zoals Stam'

FinnDekker, 06-11-2018 om 07:25, 7841 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na zijn keuze om definitief te stoppen met zijn voetbalcarrière is Rafael van der Vaart rustig aan het nadenken over een volgend avontuur in de voetballerij: het trainerschap. De oud-voetballer geeft aan geen haast te hebben, mede gezien het feit dat terug de schoolbanken ingaan niet hoog op zijn verlanglijst staat.

'Wat voor trainer ik zou zijn? Daar heb ik echt nog geen idee van. Ik moet eerst maar eens ontdekken of ik het leuk vind, of het bij me past. Ik heb veel bagage meegekregen in het topvoetbal, maar er valt nog genoeg te leren', aldus de voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en de Spurs.

De cursus van de KNVB wordt een grote uitdaging, stelt Van der Vaart tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik ben een beetje zoals Jaap Stam, vrees ik, die was ook niet zo van de theorie en de examens. De schoolbanken zijn nooit mijn favoriete plek geweest, maar we zien het wel.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingRijkaardII
Ik vind Rafael echt een topgozer, maar in het trainersvak heeft hij niks te zoeken! Een beetje hoofdtrainer heeft enig intellect nodig, dit ontbreekt toch enigzins bij Rafa. Wellicht dat hij wat kan betekenen als positietrainer.
1 -2
ram
Ik weet niet of het gaat om intellect. Zo dom is Raffie vast niet.

Maar door zijn analysenwerk krijg ik niet het idee dat er een hoofdtrainer in hem schuilt. Hij heeft totaal geen interesse in het verdedigende aspect en lijkt ook tactisch niet heel erg onderlegt of geïnteresseerd.

Ik zie geen trainer in hem. Misschien eens techniektrainer ofzo maar meer niet.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Vd Vaart een geweldige techniektrainer voor de jeugdopleiding zal zijn. Net zoals Bergkamp dat was. Alleen moeten ze zich niet te veel met andere dingen bemoeien. Met talenten aan hun techniek werken. Dat is voor een technicus als Vd Vaart toch de mooiste rol die er is (behalve zelf voetballen)?
1 0
masterrr
Hij zou een goede assistent-trainer kunnen zijn, betwijfel het of hij de drive heeft om een goede hoofdtrainer te worden
1 0
Hwb
Hij heeft anders nog een hoop te leren. Als analist zei hij dat je op standaardsituaties niet kunt trainen. Dan heb je in topvoetbal niets te zoeken.
1 -2
ram
Heeft ie dat gezegd..? Bizar...

Als er iets juist wél te trainen is, is dat het. Je kunt zelfs met een stel amateurs gevaar stichten uit standaardsituaties tegen de absolute wereldtop, puur door dingen in te studeren.
0 0