Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Emanuelson: 'Ten Hag heeft Duitse invloeden'

NielsOpdam, 06-11-2018 om 07:30, 7857 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Urby Emanuelson is lovend over Ajax-trainer Erik ten Hag. De oud-Ajacied, die bij FC Utrecht samenwerkte met de oefenmeester, vindt dat Ten Hag Duitse invloeden heeft. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

'Zijn ervaringen bij FC Bayern München maken van Erik ten Hag een andere trainer dan de coaches die ik ooit heb gehad', begint Emanuelson. Veel ervaring in Europa heeft Ten Hag echter niet. 'Dan is het natuurlijk wel prettig om mensen als Bruins-Slot, Schreuder, Winter en Witschge om je heen te hebben, die precies weten wat er Europees wordt gevraagd. Daarnaast weten ze hoe de mensen willen dat er bij Ajax wordt gespeeld. Die extra’s zijn pluspunten voor de trainer.'

De oud-Ajacied haalt een wedstrijd aan van FC Utrecht, die zij speelden tegen Ajax en met 1-2 wonnen. 'Voor Ajax-uit – op zondag – zijn we vanaf maandag op het trainingsveld en in besprekingen alleen maar met het strijdplan bezig geweest dat hij had bedacht om Ajax te verslaan. Ik denk dat het optimaal klaarstomen van zijn elftal een van zijn sterkste punten is.'

Emanuelson heeft veel vertrouwen in een goede afloop voor de Amsterdammers. 'Ajax is een elftal met veel kwaliteit én vertrouwen. Als je bij FC Bayern München kunt gelijkspelen, kun je ook bij Benfica winnen. Daar geloof ik wel in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik denk niet zozeer dat dit de invloed van Duitsland was maar de invloed van Guardiola. Die staat erom bekent dat hij als een bezetenen wedstrijden van zijn tegenstanders bekijkt om zwakke punten in hun spel te vinden en de trainingen gebruiken om zijn spelers daar op voor te bereiden. Ten Hag is niet een soort natuurtalent en een geboren toptrainer. Hij kijkt goed om zich heen naar de trainers waar hij respect voor heeft (Guardiola, Klopp, Pochettino, etc.) en neemt daar bepaalde aspecten van over. Qua speelstijl lijkt de visie van Ten Hag bijvoorbeeld veel meer op die van Klopp en Pochettinodan die van Guardiola.

Zeker de rol die de '10' onder Ten Hag heeft is eigenlijk een copy van de rol die de '10' onder Klopp en Pochettino heeft. Wat een totaal andere rol is dan de klassieke '10' van de jaren '90. Eentje waarbij de '10' juist vaak aan de kant (links of rechts) van het veld is waar de bal niet is. Als de bal aan de rechterkant is staat de '10' vaak in de linkerhalf-space en visa versa. Daardoor lijkt het al snel alsof een '10' verstoppertje aan het spelen is maar dat klopt niet. De '10' heeft als hij in de linkerhalf-space staat juist ruimte getrokken in de rechterhalf-space waar iemand dan in kan dribbelen of zonder de bal een loopactie de diepte in kan maken.
2 -2
3*stars*3
Valt wel op dat erg veel (ex)spelers en collega’s, positief zijn over ten Hag.
Zegt ook genoeg dat FCU 2 jaar geleden beste seizoen ooit draaide en volgens mij werd hij zelfs uitgeroepen tot beste eredivisie coach.

Hij doet zeker nog niet alles goed maar als je ziet hoe Ajax er in juli al voor stond, zich na jaren weer wist te kwalificeren via voorrondes en hoe het team meeste duels heeft gespeeld.
Petje af.
6 -1
Ferd
In zijn accent ook.
1 -6
4xEC1
Echt orgineel.
1 -1