Onana en Ajax-defensie dichtbij clubrecord

SJvanveen, 04-11-2018 om 08:33, 16290 views, Ajax |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Nog één thuiswedstrijd de nul houden en André Onana gaat definitief de geschiedenisboeken van Ajax in. Nog nooit eerder hield een goalie in Amsterdamse dienst negen thuiswedstrijden op rij de nul, de Kameroener staat nu (samen met Kostas Lamprou) op acht duels, zo meldt Ajax digitaal.

Zaterdag won Ajax met 2-0 van Willem II en daardoor reeg Onana opnieuw een ploeg aan de clean sheet-kar. Al acht duels op rij incasseerde Ajax geen tegentreffer in een thuiswedstrijd. De laatste wedstrijd waarin de Amsterdammers überhaupt een goal moesten incasseren dateert van 2 oktober, toen Mats Hummels de bal tegen de touwen kopte in München. 

Houdt Onana de nul in de volgende thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, is hij de eerste goalie die negen thuisduels op rij niet hoeft te vissen. Dat is ook te danken aan Lamprou, die in het bekerduel met Go Ahead Eagles de nul hield. Hoe het komt dat Ajax zo goed verdedigt en weinig kansen noch goals tegen krijgt, legde Daley Blind onlangs uit

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAHOOLIGAN
maar heel snel het contract van Onana openbreken en verlengen voor onbepaalde tijd!!!!
0 0
PJSM
Pruts club, pruts stadion.......das Feyenoord........whahah.....losers daar.
0 0
unis
haha wat een grap... kan mij het schelen, ga lekker scoren als een idioot... Kan mij die 0 nou schelen in de beker of competitie!
1 -2
Ozymandias
In het seizoen onder Bosz scoorde Ajax 79 keer en kreeg het 23 tegendoelpunten. Als het Ajax lukt om zo door te gaan als nu zijn ze op weg naar een seizoen waarin ze 93 keer scoren en 12 tegendoelpunten krijgen. Ajax scoort gemiddeld dus (veel) vaker en krijgt gemiddeld (veel) minder doelpunten tegen. Ajax is op weg naar een positief doelsaldo van 81. Zelfs het Ajax van het seizoen 94/95 had "maar" een positief doelsaldo van 78! De kans is groot dat deze gemiddelden alleen maar beter worden namate het team beter op elkaar ingespeeld raakt. En toch 2/3 van AzijnShowtime maar zeiken over Ten Hag omdat hij af en toe domme dingen zegt in de media en ander onzinnige argumenten om maar iets negatiefs te kunnen vinden...
7 -1
VinylFrank
Er zitten heel veel mennekes hier die denken dat ze het hebben uitgevonden en alles weten.
2 -1
Kuningast
Ik heb toch veel liever Bosz als je het niet erg vindt.
1 -4
Ozymandias
Nee, dat vind ik niet erg. Iedereen heeft z'n eigen voorkeuren. Ik vind Ten Hag tactisch sterker dan Bosz maar was net zo blij met Bosz als hoofdtrainer als nu met Ten Hag.
0 0
Minsc
Dit is veel te simpel, Ozy. Feiten zijn feiten, daar doet ons doelgemiddelde niets aan af. Een verkeerde opstelling tegen PSV kan je de titel kosten, dat je in andere wedstrijden de nul houdt betekent niet dat we dan die wedstrijd tegen PSV maar moeten vergeten.
Bovendien leggen we de lat, zoals het hoort bij een topclub, hoog, goed spelen met een sterk elftal is de norm; negatieve zaken zullen daardoor altijd meer de aandacht lijken te krijgen.
0 -1
Bensco
een doelgemiddelde is toch ook de feit? ik vind de hele Bosz vs Ten Hag discussie een beetje zinloos. Ik hield ook van Bosz zijn spel maar Bosz had ernstige tekortkomingen in zijn organisatie en management skills. Ten Hag heeft het organisatorisch beter voor elkaar en qua speelstijl een goede balans in verdedigen en aanvallen gevonden. Dat hij 5 punten achterstaat is ongelukkig maar Bosz stond rond deze tijd op dezelfde positie. Bovendien heeft TH CL voetbal veilig gesteld en dat kon Bosz ook niet. Al moet er wel bij gezegd worden dat Erik zijn selectie veel sneller voor elkaar had dan Peter.
3 -1
Libero
Bosz had na elf ronden zelfs al vier punten minder dan ten Hag nu. De uiteindelijke doodsteek die in dat punt minder dan Fey resulteerde was PSV uit en die hebben we nu al gehad.
Dat TH zijn selectie veel eerder op orde had klopt wel, maar er was natuurlijk wel een zeer vroege start van het Europese seizoen en hij had te maken met spelers die vlak ervoor nog op het WK gespeeld hadden.
1 0
Bensco
zijn ook factoren die meespelen natuurlijk. Het blijft ook lastig vergelijken natuurlijk omdat TH een betere selectie heeft en al een half seizoen achter de rug had met een selectie die grotendeels overeind is gebleven. Ik had Bosz qua speelstijl liever gezien maar Ten Hag scoort over de breedte gewoon beter in mijn ogen en zal voor Ajax meer geschikt zijn om de volgende stap te bewerkstelligen. Ik heb Ten Hag ook meer het gevoel dat hij wil mee bouwen aan een groter Ajax ipv Ajax als een springplank te gebruiken zoals Bosz deed.
1 0
Ozymandias
Natuurlijk heeft Ten Hag fouten gemaakt (dat deden Michels, Van Gaal, Bosz, etc. ook wel eens) en daar kan je natuurlijk kritiek op hebben. Ik heb na de wedstrijd tegen PSV ook kritiek gehad op de hubris van Ten Hag die dacht dat Ajax met twee middenvelders centraal achterin PSV voetballend hun wil op konden leggen. Al heb ik liever dat een Ajax trainer de fout maakt door te aanvallend te denken (zoals Ten Hag tegen PSV deed) dan door te verdedigend te denken. Maar een fout is een fout en dit was een GROTE fout.

Dat neemt niet weg dat Ajax en Ten Hag bezig zijn met iets wat voor deze eeuw uniek is en het gezeik op Ten Hag is dus absurd. Het gaat er niet om dat Ajax fans de lat hoog leggen. Het gaat erom dat veel AzijnShowtime leden totaal zijn doorgeslagen in hun negativiteit. Dat was onder Bosz zo en dat is nu onder Ten Hag hetzelfde. Door deze negativiteit hebben mensen hun ogen gesloten voor het feit dat Ajax aan een prachtig seizoen bezig is. De enige mensen die dat niet lijken te zien zitten hier op AS.
2 -1
Libero
In totaal zestien van de 22 wedstrijden een clean sheet, daar zal de huishoudster vast blij mee zijn.
1 0
T.reckveugel
De term clean sheet alleen al.
Vroeger was Ajax bezig met over de 100 heen komen. Er is ergens echt iets mis gegaan.
Waarom gas terug nemen na 27 minuten? Ik snap wel dat de CL er aan komt, wissel Tadic, Ziyech na de 2-0 en ga voor de 6 of 8-0
2 -8
Lazell
Ten Hag probeert het allebei. Zo veel mogelijk scoren en zo min mogelijk tegen krijgen. Hoe minder tegengoals je krijgt, hoe minder goals je hoeft te maken voor een overwinning, hoe vaker je wint, het is geen hogere wiskunde. Als Ten Hag nou alleen maar verdedigend ingestelde spelers opstelde, had je een punt. Maar hij speelt gewoon met Schone en Frenkie als controleurs en Mazraoui en Blind als verdedigers.
0 0
Libero
Vroegah had je kuilen, geen drempels. Tijden veranderen en 100 goals wordt steeds meer een zeldzaamheid. En ja, was zeer ergerlijk gisteren, maar het was ook zo dat zij na de 2-0 het voor gezien hielden en aan damage control gingen doen. En ja, had alsnog 5-0 moeten worden.
Maar qua doelpunten gaat het al met al best aardig: 30 uit 11 waarmee je richting de 93 goals gaat.
3 0
KingRijkaardII
Gelukt
0 0
FlyingDutchMan
Moet haalbaar zijn!
1 0