'Danilo speelt nu bij Jong, Kaj staat daar wissel'

BVeenstra, 02-11-2018 om 13:55, 9037 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tijdens de persconferentie toegegeven dat Danilo Pereira, zoals Ajax Showtime vorige week al aangaf, op dit moment een streepje voor heeft op Kaj Sierhuis. Beide spitsen concurreren in Amsterdam om de positie van derde spits, waarbij de Braziliaan nu de voorkeur krijgt boven het jeugdproduct.

'Op het moment is dat zo', bevestigt Ten Hag de situatie. 'Het is een momentopname. Concurrentie zit overal. Dat is niet gebaseerd op opportunisme. Er is een heel proces aan vooraf gegaan. Danilo speelt op dit moment bij Jong, Kaj staat daar wissel. Dit kan over twee weken wel weer anders zijn. Het zit inderdaad nu dichtbij elkaar, ja.'

Tegen Go Ahead Eagles zat Danilo op de bank, terwijl Sierhuis niet bij de selectie zat. Jong Ajax speelt vrijdagavond op bezoek bij SC Cambuur en het is dan ook de verwachting dat in die wedstrijd Danilo in de basis zal starten. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tyzinho
Zou het voor Ajax niet juist fijn dat er killer in de punt van de aanval staat en met daaromheen veel creativiteit. Volgens mij zou een type als Sierhuis/Huntelaar bij Ajax minimaal 20 goals moeten kunnen maken. En nog een vraag voor iemand, waarom zijn Sierhuis en andere spitsen in de Ajax jeugd wel in staat om 20 goals te maken, ondanks hun beperkte voetballende vermogen, maar in het 1e niet, terwijl Ajax, zeker dit seizoen veel beter is dan de rest?
0 0
trodat4030
Puur weerstand. Vergis je niet, bij een club als Ajax haalt 70-80 procent die in de A1/O19 speelt het betaalde voetbal, maar dat geld niet voor vele andere clubs. In de jeugd zijn die dan goed genoeg om bij de beste 11 van hun club in hun leeftijdscategorie te horen, maar worden in Jong (Groningen, W2, whatever) gewoon geloosd voor spelers die het bij Ajax niet redden. Vele van die spelers halen nooit betaald voetbal. Ergo, de weerstand is in de breedte veel groter bij de senioren dan bij de jeugd. Ga maar na, je hoort bij de beste 11 van de A1 van je club, in een competitie van (pakweg) 14 clubs. Dan hoor je bij de beste 154 spelers van 17 en 18 jaar. In de eredivisie en KKD moet je bij de beste (pakweg) 250 spelers zitten van 18 tot 35 jaar.. Incl vele buitenlanders.
1 0
tyzinho
Tnx voor je reactie, idd dat jeugd verhaal is een goed punt. De weerstand voor een beperkte spits is dan vele malen minder als die tegen jongens speelt die vaak het profvoetbal niet eens halen.
0 0
Dexy
1) Ik denk dat Ajax eerder gebaat is bij een spits met meer meevoetballende kwaliteiten, want dat heb je echt nodig als je - zoals Ajax - dominant wil voetballen. Je komt dan in hele kleine ruimtes te spelen en dan heb je niets meer aan het fysieke voordeel van een 'killer' à la Huntelaar of Sierhuis. Ja, alleen als je echt boomlang en/of kopsterk bent (Luuk de Jong of Olivier Giroud), maar dat zijn maar weinig spitsen. Gevolg is dat je als Ajax zijnde meer hebt aan bewegelijk type zoals Dolberg of Danilo. Die kunnen én veel beter voetballen, maar zijn door hun bewegelijkheid ook bijzonder nuttig om de defensie van de tegenstander uit elkaar te trekken.

2) Dat heeft vooral te maken met het weerstandsverschil tussen de Eerste Divisie en de Eredivisie. In de Eerste Divisie is het relatief veel makkelijker om doelpunten te maken, omdat de verdedigers slechter zijn en de keepers zwakker zijn dan in de Eredivisie. Het zegt alles dat een matige spits als Tom Boere er 25 in kan schieten gedurende een seizoen, wat toch echt een hele povere spits is. Maar ook Novakovich en Lieder, beide ook heel middelmatig, scoorden vorig jaar rond de 20 goals. In de Eredivisie moet je toch wel iets meer kunnen om (veel) doelpunten te maken.
1 0
tyzinho
Tnx voor je reactie. Denk dat types als Huntelaar en Sierhuis ook meer iets voor andere competities zijn. In de Italiaanse en Duitse competentie liepen altijd spelers die een hele wedstrijd konden wachten op dat ene moment om gelijk te scoren. Icardi is nog 1 vd weinige die je een wedstrijd lang niet hoeft te zien maar vervolgens wel de 1 0 binnen tikt. Het Ajax spelletje vraagt toch best veel van een spits idd.
0 0
HZMKK
Vind Sierhuis een fantastische afmaker ala Huntelaar maar kan gewoon niet mee in het spel van dit Ajax.
5 0
Dexy
Danilo is wel het soort nummer 9 dat in principe gemaakt is voor het spel van Ajax. Bewegelijk, bovengemiddeld voetenwerk (goede dribbel en passing vergeleken met andere spitsen) en veel diepgang en snelheid op de eerste meters. Een echte meevoetballende spits. Hij doet mij qua stijl een klein beetje denken aan Aguero in zijn jongere jaren.

Sierhuis is wel een echte goalgetter, maar wel veel statischer en aan de bal een stuk beperkter dan Danilo. Fysiek is hij uiteraard wel verder zeker qua kopkracht, maar daar heb je niet zoveel aan als je zoals Ajax bijna iedere wedstrijd tegen een compacte tegenstander speelt. Dan moet je juist een spits hebben die door middel van beweging en dribbels gaten kan trekken en verdedigers van de tegenpartij kan weglokken. Dat is niet waar Sierhuis in uitblinkt.
4 0
Ozymandias
Fysiek is Sierhuis misschien sterker dan Danilo maar hij houdt zeker niet makkelijker een bal bij zich als hij in fysieke duels onder druk wordt gezet. De vraag is dus of Sierhuis wel een daadwerkelijk voordeel behaalt uit zijn fysieke voordeel. Als Sierhuis niet direct op doel kan schieten of koppen raakt hij meestal de bal snel kwijt.
3 0
Dexy
Dat klopt. Uiteindelijk gaat het om de balbehandeling onder druk, en die is bij Danilo een stuk beter dan bij Sierhuis.
2 0
Duif63
Sierhuis is intern geslachtofferd na de 1-1 tegen Heracles toen hij in de basis stond. Onterecht want het hele elftal speelde bagger die dag. Maar het lijkt erop dat hij bij TH geen goed meer kan doen.
0 -10
RaynoFischer
Ten Hag bepaalt niet de opstelling van jong Ajax.
Danilo speelt en terecht is gewoon een groter talent en op dit moment beter
Lullig voor Sierhuis, heeft wel de gunfactor...
Danilo lijkt me ook een leuke gast hoor btw. ;)
4 0
gi0vanni
Als Danilo het ook goed gaat doen dan hebben ze met Sierhuis en Cassierra volgend jaar denk ik al minimaal een 3e spits en misschien een 2e.
5 -1
Dexy
Denk dat Cassierra normaliter einde oefening is. Het enige wat hem nog kan redden is dat hij heel snel aan de lopende band begint te scoren bij Groningen, anders denk ik dat zijn avontuur bij Ajax erop zit na dit seizoen.
6 -1
Adios
Denk dat Danilo ook ervoor kan zorgen dat Neres een jaartje langer wil blijven, ben benieuwd of hij zich staande kan houden op het hoogste niveau!
4 -1
gi0vanni
Als Neres hem een beetje helpt en hij genoeg inzet heeft komt hij misschien wel. Dit jaar eens kijken naar het nivea want naast inzet komen er natuurlijk talent en prestaties bij kijken.
0 0