'Gek van vreugde toen ik het nieuws kreeg'

BartVeenstra, 02-11-2018 om 12:35, 8997 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Nico Tagliafico kwam een droom uit toen hij op veertienjarige leeftijd bij Banfield mocht komen voetballen. De Ajacied vertelt in gesprek met ELF Voetbal Magazine over hoe hij zijn jeugdige jaren doorkwam.

Voordat Tagliafico bij Banfield ging spelen, speelde hij met zijn broers op de betonnen veldjes in Rafael Calzada, een voorstadje van Buenos Aires. Daar speelden de wijken uit de stad tegen elkaar. Op die manier werd Tagliafico uiteindelijk gescout door CA Banfield. 'Veertien was ik. Ik werd gek van vreugde toen ik het nieuws te horen kreeg. Een van mijn broers speelde in een ouder jeugdteam. Mijn zus werkte er op de media-afdeling. Daar zit ze nog steeds.'

In 2011 debuteerde Tagliafico op achttienjarige leeftijd voor het eerste elftal van CA Banfield. Een seizoen later breekt hij definitief door en speelt hij in totaal 33 duels. Aan het einde van het seizoen ontstonden er echter problemen met de voorzitter (Carlos Portell), waarna de contractonderhandelingen vastliepen. 'Ik werd gestald bij Murcia. Met die Spaanse club heeft Banfield een samenwerkingsverband.'

Na een goed seizoen in Spanje - Tagliafico vond de Segunda Division voetbaltechnisch een openbaring - keerde hij sterker terug. 'Als voetballer en als mens', zegt Tagliafico. Hij kwam weer aan spelen toe bij CA Banfield en de club promoveerde naar de Primera Division. Ook op het hoogste niveau wist Tagliafico te imponeren, hetgeen hem interesse opleverde. 'Ik zag mezelf wel bij Boca Juniors of River Plate spelen, de twee grootste clubs van Argentinië. Maar die kans diende zich niet aan. Toen stond Independiente ineens op de stoep', aldus de linksback, die een transfer maakte. Sinds januari 2017 is hij Ajacied.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Heeft zich binnen 1 jaar stormachtig ontwikkeld en zelf geschopt tot basisklant en reserve aanvoerder van een groot voetballand.
Dat hij eerst een WK heeft gespeeld en nu ook CL, helpt natuurlijk ook mee in zijn ontwikkeling.
1 0
Ajaxvooraltijd
Het belangrijkste gedeelte over toen hij door Ajax werd gescout heeft de interviewer maar overgeslagen?
1 0
DarkDefender
Het stuk eindigt een beetje abrupt inderdaad. Zonde, ik had ook wel iets meer willen lezen over het scouten door Ajax.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Iedereen behouden aub, svp, smeekbede...
0 0
Sampaoli
Wat is Tagliafico toch een baas. Hopelijk blijft hij nog een jaartje na dit seizoen.
2 0
Aeter
Bij hem heb ik wel het vertrouwen dat hij niet meteen weggaat. Volgens mij heeft hij het ook veelste veel naar zijn zin hier om ergens anders heen te gaan.
0 0
Bjorn
Sinds januari 2018 is hij Ajacied. Tekst zegt 2017. ;-)
1 0
MickS
Hij heeft dus al eens in Europa gespeeld. Wist ik niet. Ik dacht dat hij bij Ajax voor het eerst aan de andere kant van de grote plas was.

Ik ben erg blij met hem. Zijn instelling en wat hij op het veld brengt is echt heerlijk. Hopelijk blijft hij na dit seizoen nog een jaartje, maar ben bang dat het ijdele hoop is.
0 0
Red Devil
Goeie gozer is dit.
Ik hoop dat hij behouden blijft voor Ajax deze zomer maar dat zal lastig worden.
0 0