Ziyech: 'Plek zal altijd aan hem herinnerd worden'

BVeenstra, 02-11-2018 om 11:00, 16475 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Hakim Ziyech mag op dit moment dan goed in zijn vel zitten, maar de Ajacied heeft in zijn leven al heel wat tegenslagen te verwerken gekregen. Zo verloor hij zijn vader toen hij tien jaar oud was en daarnaast is ook het leed rond Abdelhak Nouri voor hem nog altijd zwaar.

Ziyech vertelt in een interview met FOX Sports dat zijn vader gek was op voetbal en altijd bij zijn zoon kwam kijken. Het verdriet toen zijn vader overleed, was dan ook groot. 'Het maakt je ook wel sterk. Als kind is dat het ergste wat je kunt overkomen. Ja, ik laat hierdoor wel wat dingen eerder langs mij heen glijden', zegt de spelmaker van Ajax.

In de zomer van 2017 werd zijn goede vriend en teamgenoot Nouri getroffen door hartritmestoornissen, waar hij ernstige en blijvende hersenschade aan overhield. Een lege plek in de kleedkamer naast het stoeltje van Ziyech was een van de gevolgen. 'Dat was in het begin heel moeilijk. Daarna probeer je het een plek te geven, maar je wordt er nog altijd aan herinnerd', aldus Ziyech, die met zijn teamgenoten overeenkwam om de plek leeg te laten. 'Dan heb je hem natuurlijk altijd bij je. Die plek zal altijd aan hem herinnerd worden. Ik ben wel een paar keer bij hem langs geweest. De laatste periode wat minder, omdat we nu heel druk zijn. En inderdaad, het is ook heel zwaar om daar te komen.'

Ook in het shirt van Ajax maakte Ziyech negativiteit mee. Zo werd hij vorig seizoen regelmatig uitgefloten door zijn eigen fans. 'Vergeven kan, maar vergeten nooit', zegt Ziyech daarover. 'Natuurlijk is het leuk als het positief is en minder leuk als het negatief is. Ik hecht er niet zoveel waarde aan. Met de mensen met wie ik omga en de mensen om mij heen...daar hecht ik waarde aan. Ik hecht geen waarde aan wat de rest van mij vindt. De publieke opinie is vandaag zo en morgen weer anders. Wat kun je dan in sommige situaties nog serieus nemen?'

Menig Ajacied zal het zijn opgevallen dat Ziyech een telefoongebaar maakt wanneer hij scoort. In het begin dachten mensen dat het ging om een belletje met zijn zaakwaarnemer. 'Ik vond het wel grappig dat dat er van werd gemaakt. Er worden wel vaker dingen gezegd, terwijl mensen niet weten waarover het gaat. Het is iets wat van een vriend is. Hij heeft er een soort hype van gecreëerd. Na elke goal bel ik hem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaHool
Ben echt een Ziyech fan, maar vorig jaar was bagger en moet ie blij zijn dat ie uitgefloten is! Plukt ie nu namelijk de vruchten van!
0 0
Youri08
Wel confronterend die lege plek zo naast je. Denk dat de meesten van ons wel zo'n lege plek hebben en weten hoe zwaar die last is. En je vader verliezen op 10 jarige leeftijd drukt ook een enorme stempel op je verdere leven.

Goed om te zien dat het plezier terug is en dat hij waardering krijgt. Ik geloof trouwens niet dat uitfluiten of toejuichen niets met hem doet. Dat is een act. Tekent wel zijn persoonlijkheid dat hij niet kost wat het kost weg wilde maar gewoon nog een seizoentje bleef.
1 0
AFCAMM
Mooi interview van Hans.
1 -1
Kaatje
Vond en vind het een geweldige speler. Vorig en dit jaar. De liefde voor zijn ouders, voor zijn dierbare vrienden. En ik geloof ook wel voor Ajax, anders speel je niet zoals je nu speelt en kun je vrolijkheid en geluk niet acteren. En die mindere of misschien soms nukkige reacties.... ach, die hebben we allemaal. En ja, hij verdient te zijner tijd zeker een mooi afscheid.
5 -1
Redrum
Blijft toch bizar dat Ziyech nog steeds bij ons speelt en dat hij ook nog eens goed in zijn vel zit en goed voetbalt. Wie had dat verwacht na alles wat er vorig seizoen gebeurd is? Als het zo door gaat dan kan het zomaar eens gebeuren dat Ziyech Ajax via de voordeur verlaat met een mooi afscheid in de Arena.
9 -1
chrisjuhhh
met 100 wedstrijden dus welkom in de club van 100 !!
1 -1
3*stars*3
Wel jammer dat Ziyech nooit aangeeft dat het een deel van de fans waren.
Zaten genoeg fans bij die achter hem stonden en tegen dat groepje.

Maar gelukkig gaat het nu lekker met Ajax en Ziyech.
5 -2
BrandjeXL
Het is sowieso al schandalig dat hij überhaupt werd uitgefloten dus ik snap je punt niet.
0 0
Jari_held
Zoals wij er ook altijd bij moeten zeggen dat wij slechts een beperkte groep finnen rete irritant vinden en niet alle finnen, had hij ook kunnen zeggen dat hij een klein deel van de fans vervelend vond ipv alle
0 0
Rentokill
Neehoor dat hoeft Ziyech helemaal niet aan te geven. In dit stuk staat ook niet 'een deel van zn eigen fans' maar gewoon: "Hij werd regelmatig door zn eigen fans uitgefloten". Niet mooier maken dan het is.
1 -3
3*stars*3
?Wel begrijpend lezen, aub...
Mijn punt is, dat niet alle fans hem gingen uitfluiten maar zo kwam het vorig seizoen wel over als je hem hoorde en gebaren zag maken.
Was een deel van die fans die het op hem hadden gemunt.
Kan mij een pot herinneren waar een deel begon met;’Ziyech rot op’ en dat rest van de fans daar duidelijk niet mee eens waren en gingen fluiten en Ziyech juist gingen toezingen.
Wat nou niet mooier maken dan het is?...
2 -2
Rentokill
Jouw punt is duidelijk. Ik ben het alleen niet met je eens dat Ziyech iets zou moeten aangeven. Pas als een interviewer vraagt hoe hij het vond om door het hele stadion uitgefloten te worden zou ik het snappen dat hij dat nuanceert. Niet mooier maken dan het is.
1 -3