Buijs houdt vertrouwen in Ajax-huurling Cassierra

BartVeenstra, 02-11-2018 om 07:20, 5605 views, Dagblad van het Noorden |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft nog altijd alle vertrouwen in de van Ajax gehuurde Mateo Cassierra. De Colombiaan kent een ongelukkig begin in Groningen. Mede dankzij blessureleed kwam hij pas tot vijf optredens in de Eredivisie en bovendien was hij nog niet trefzeker.

Vorige week kreeg Cassierra meerdere kansen om tegen PSV te scoren, maar die mogelijkheden liet hij onbenut. Toch is er vanuit de trainer volop steun voor de spits. 'We hebben hem natuurlijk niet voor niets van Ajax gehuurd', zegt Buijs in het Dagblad van het Noorden. 'Dat hij vorige week enkele mogelijkheden miste, heeft denk ik te maken met een stukje ritme. Verder is het voor een aanvaller lekker als de ban een keer wordt gebroken met een doelpunt. Dan gaat het vanzelf makkelijker. Dat is soms iets ongrijpbaars.'

De oefenmeester weet ook dat Cassierra niet echt een absolute 'killer' is. 'Hij is meer een voetballende speler, die van de drie kansen niet snel honderd procent zal raken. In die zin is hij geen type Huntelaar, maar scoren kan hij zeker. Ik verwacht ook niet anders van jongens die op die posities staan.'

Cassierra zelf liet eerder deze week weten dat hij 'de ware Cassierra' nog niet heeft laten zien. De spits geeft blessures de schuld van zijn valse start in Groningen. 'Nu ben ik eindelijk fit en gaat het beginnen voor mij', stelde hij. FC Groningen speelt vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Excelsior.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Gewoon beginnen te scoren en dan gaat alles vanzelf sneller beter worden.
0 0
PeterVKV
Hoop er het beste van, maar zijn bewegingsritme lijkt me gewoon te langzaam. Vond ik ook bij JA.
1 0
JanTa
Je bent als spits zog met de spelers die om je heen staan. Het is in en in triest als je ziet hoe Cassierra hard werkt maar amper aanvoer krijgt.
0 -1
Ozymandias
Bij Cassierra is het ook wel een probleem dat hij nog steeds niet begrijpt hoe een centrumspits zich in en rondom de zestien moet positioneren. Hij kan zeker voetballen maar wanneer hij naar de eerste paal moet gaan gaat hij naar de tweede paal, wanneer hij naar de tweede paal moet gaan gaat hij naar de eerste paal, als hij op de rand van de zestien meter moet blijven staat rent hij naar de penalty stip, etc..
0 -1
Aeter
Dat kan ie allemaal leren van Huntelaar volgend seizoen. Verder is ie prima en zou ik hem niet verkopen.
0 0
AFCAMM
Als hij nu wat ritme op gaat doen, dan gaat hij vanzelf wel scoren.
0 -1