Dolberg grijnst: 'Just another win'

BVeenstra, 29-10-2018 om 11:25, 9630 views, Ziggo Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Kasper Dolberg ziet de zege op Feyenoord als 'just another win'. Ajax won in de eigen Johan Cruijff ArenA met 3-0 van de Rotterdamse rivaal, maar van een échte Klassieker was eigenlijk nauwelijks sprake.

Een belangrijke reden hiervoor was de rode kaart voor Feyenoorder Jeremiah St. Juste. 'Zij begonnen heel agressief. Precies zoals wij verwachtten', zegt Dolberg tegenover Ziggo Sport. 'Het is gewoon weer een overwinning. Als een wedstrijd zo verloopt, is het duidelijk dat we moesten winnen en dat hebben we gedaan. Maar ook niet meer dan dat.'

Landgenoot van Dolberg, Nicolai Jorgensen, is van mening dat de rode kaart de wedstrijd kapotmaakte. 'Misschien was het over-enthousiasme. Het is alsof je gevoel te veel meespeelt. Dat gebeurt niet met opzet, maar dan ga je er te hard in. Dan krijg je rood en dat is sneu voor Jeremiah. Maar ik neem niets kwalijk, dat kan gebeuren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruff Rhythim
"Just another win...."

Zegt genoeg he?

Die club wordt allang niet meer voor vol aangezien.....
2 0
gras
Scherp beginnen mag, moet zelfs. Agressief en hard spelen kan. Maar steeds te laat komen en je ingreep dan doorzetten, is ten eerste ontzettend dom, ten tweede onverantwoord en ten derde een blijk van onvermogen. Een sober werkteam dat zelfs niet gewoon kan werken, maar gaat lopen schoppen. En je dan gaan verschuilen achter een rode kaart als excuus dat je geen partij hebt kunnen bieden. Zo'n wanvertoning is bijna even beschamend als die 10-0 ooit.
2 0
Lazell
Idd. Ze beseffen zich niet hoe veel geluk ze hebben gehad. Als Ajax er zin in had en Kuipers gewoon meerdere rode kaarten durfde te geven (i.p.v. "wedstrijd management"), dan was 5, 6, 7 of 8-0 nieteens héél gek geweest.
0 0
iammike
Tja dit gebeurd toch elk seizoen met Feyenoord. Het zit daar zo diep en uit de afgelopen 10 jaar kan je per wedstrijd wel een paar overtredingen terughalen waar je gewoon rood voor moet geven. Nu met de var invoering wordt er iets aan gedaan. Dat ze zich daar maar een concentreren op hoe ze punten kunnen pakken i.p.v. iemand te blesseren. Ik ben voornamelijk blij dat Botteghin en co. vandaag niemand met een beenbreuk naar het AMC heeft moeten sturen.
0 0
Redrum
Ik kan me nog één wedstrijd in de Kuip herinneren van een paar jaar geleden voor de beker, volgens mij onder leiding van Pol van Boekel. Daar hebben ze 90 minuten lang alleen maar lopen schoppen en slaan naar alles in een Ajax-shirt en van Boekel vond alles prima. Uiteindelijk wonnen ze door een eigen goal van Veltman in de 93e minuut. Ik hoop dat Kuipers nu het goeie voorbeeld heeft gegeven, want Feyenoord is al veel te vaak weggekomen met dat smerige vechtvoetbal van ze.
1 0
3*stars*3
Toen speelde EL Ahamadi ook daar.
Was een belangrijke speler voor hun.
Maar op het veld was hij ook een smerige schopper.
Kan mij die pot nog heel goed herinneren want in de 1e helft werden ze in de Kuip, helemaal dol getikt.
Vilhena maakte een vieze overtreding op Bazoer (schaar op kniehoogte!), El Ahamadi doorgaan op o.a Milik en het ging maar door.
2e helft konden ze doorgaan en was er geen grens.
Wat waren ze toch blij met die eigen goal en ik zie Kuijt nog staan met zijn stopwatch....

Daarom mooi om te lezen dat het voor ons, 1 van de belangrijke potjes van het seizoen is maar niet de belangrijkste.
Geloof mij, dit snijdt door hun ziel hoor. ;-)
0 0
Redrum
Ja de eerste helft werden ze volledig weggespeeld en ze schopten zichzelf letterlijk terug in de wedstrijd. Oh wat waren ze blij dat ze weer eens van Ajax gewonnen hadden. De frustratie zit daar heel erg diep, wat goed te begrijpen is als je zo vaak verliest van Ajax en zo weinig van ze wint.
0 0
mgtow
Wedstrijden tegen Feyenoord zijn net zo spannend als tegen willekeurig ander provinciaal clubje. Nog even en ze gaan failliet door dat veel te dure nieuwe stadion. Dan is Sparta echt de club van Rotterdam. En dat vind ik wel prima, een veel charmanterige club.
0 0
Redrum
Feyenoord heeft zich gisteren weer van zijn slechtste kant laten zien. En zolang ze zich blijven verschuilen achter excuusjes gaat het niet meer goed komen met ze. Je kan ook fel en agressief spelen zonder mensen onderuit te schoppen. Het leek bijna wel alsof ze gewoon rood wilden krijgen. Als je de reacties nu leest lijkt het er helemaal op.
7 -1
Adios
Clasie: "We wilden zo lang mogelijk met 11 man spelen"
Gio: "Hij deed het op de verkeerde plek"
4 0
Redrum
Ja dat zijn veelzeggende reacties. Dan weet je dat de focus bij Feyenoord geen moment op het voetbal heeft gelegen en dat is echt heel treurig. Maar ze kunnen nu wel roepen dat het aan Kuipers lag en zo hoeft Gio zich niet te verantwoorden voor de nederlaag. En daarom wordt Feyenoord niet beter.
0 0
Adios
Dit was dan ook precies de tactiek. Ze vonden het allemaal jammer voor Jerry (dat hij het was die rood kreeg). Ze wisten dat er iemand af zou gaan. Dit maakte het allemaal iets minder genant voor ze. Ook na afloop hoorde je dat (met name) RvP en Bijlow geinstrueerd waren de "fouten" van de scheidsrechter te benadrukken, zodat Feyenoord-fans niet meer denken aan het feit dat ze 90 minuten lang niets in te brengen hadden. Sterk staaltje media-bespeling, maar een enorm laffe instelling natuurlijk.
1 0
Adios
Clasie: "We wilden zo lang mogelijk met 11 man spelen"
Gio: "Hij deed het op de verkeerde plek"
0 0
ETM
Ach schei toch uit Jorgensen. Noppen op kuit Frenkie over-enthousiasme? Noppen op 2 plaatsen in Nico's been. Nog meer vrolijkheid?
En je neemt je ploegmaat niets kwalijk?

En dan met zn alle gaan verschuilen achter die man minder situatie. Je kunt met 10 ook voetballen hoor.
Ajax heeft minimaal zoveel hinder gehad van die rode kaart. Ben ik van overtuigd. Dat is niet politiekcorrect om te zeggen, want je hoort dan je tegenstander met goed positiespel op te rollen, maar in de praktijk zie je het zovaak. Het 'benadeelde' team gaat nog compacter staan' en het 'bevoordeelde' team raakt de discipline kwijt. Dat is zoals het ging. En je bent met 3-0 en een super slordig Ajax er alsnog dik afgegaan.
6 0
insectenverdelg
tuirlijk heeft de rode kaart een invlied op de wedstrijd. Maar lees nu overal dat de rode kaart er oor zorgde dat Ajax simpel won. Verwacht dat dit sowieso het geval zou zijn. . nu was alleen na 5 minuten al alle spanning eraf. denk dat door de rode kaart ook t niveau van Ajax drastisch zakte. omdat se pot wel al binnen was.
3 0