Blind: 'Nagelaten Feyenoord kapot te spelen'

BVeenstra, 29-10-2018 om 08:15, 4400 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Daley Blind moet toegeven dat er bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord mogelijk toch wat gas werd teruggenomen. De Amsterdammers wonnen weliswaar met 3-0 van de Rotterdammers, maar met een hogere intensiteit had er wellicht nog meer ingezeten voor Ajax.

'Misschien sluipt er onbewust toch wat gemakzucht in', zegt Blind in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Al bepaalt die vroege rode kaart natuurlijk wel alles. Als die niet valt, wordt het waarschijnlijk wél een intense wedstrijd. We konden al heel snel op hun helft voetballen.'

De verdediger van Ajax kan wel begrijpen dat Ajax meer doelpunten had kunnen maken. 'We waren inderdaad te slordig. We hadden de overmacht veel beter moeten uitspelen', kijkt Blind kritisch naar zijn eigen elftal. 'De bal veel sneller van kant naar kant spelen. Dan speel je Feyenoord echt kapot. Dat hebben we nagelaten. Jammer, zeker omdat het doelsaldo ook nog een item kan worden aan het einde van het seizoen. Maar ik denk niet dat de zware wedstrijd tegen Benfica de reden is. Die heeft iedereen wel goed verteerd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Prachtige week achter de rug. Niet zo zeuren FLUITERS.
0 0
Remark
Dit hoor ik nou al seizoenen lang, jaar in, jaar uit: "Nagelaten kapot te spelen", "Vergeten te scoren", "Verzuimd om door te drukken", "We hadden meer doelpunten moeten maken", "De tegenstander was rijp voor de slacht, maar....".
Leuk hoor, die zelfreflectie, maar DOE 't dan verdomme es een keer! Dit gelabbekak heeft ons kampioenschappen gekost en dat dreigt straks weer te gebeuren, want die boeren uit Eindhoven lullen niet achteraf, maar poetsen tijdens de wedstrijd. Wat is dat toch, dat hautaine, typisch hoofdstedelijke relekste gedoe, dat terugschakelen zodra de winst is veilig gesteld? Kunnen we het écht niet opbrengen om elke wedstrijd te strijden tot het eind, zoals we dat tegen Benfica wel deden? Er is een aanjager in het veld nodig, iemand die z'n mannen opzweept, dirigeert, op sleeptouw neemt en vooral het goede voorbeeld geeft. Dus niet iemand als Tadic, die met veel aplomb verkondigt "Ik ben een geboren leider en IK neem voortaan de strafschoppen!" om vervolgens de eerste de beste pingel naast te peren. Bovendien zeurt en mekkert die man te veel en is 't een duikelaar, en zoiets doet een leider niet.. Gelukkig hebben we met Frenkie inmiddels een kleine generaal in de gelederen. Iemand die wijst, stuurt en het tempo bepaalt. Koeman heeft 't al door, nu Ajax nog.
0 -2
ajax4ever01
Dat riep ik gister continu al dat we Feyenoord een grotere nederlaag hadden kunnen of zelfs moeten toedienen als het tempo omhoog was gegaan.
0 0
Sampaoli
Het was schandalig hoe wij (zeker 2e helft) speelden. Ongelofelijk povere vertoning. Blind, De Ligt, Tagliafico en De Jong waren de enige veldspelers die bij de les waren en dat zag je direct terug op het veld.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt
0 0
Joseph
Moet echt naar gekeken worden, het leek alsof niemand op het veld bezig was met een plan. Zeker voorin was het ieder voor zich, zonder enig aanvallend automatisme.
0 0
Ronaldinho020
Ook zonder die rode kaart was het niet spannend geworden. Feyenoord is gewoon subtoppertje, klaar.
0 0
maikelklaassen
we hebben feyenoord nog nodig tegen psv over een paar weken
0 0
Jari_held
Gebeurd ons toch te vaak dat we goals laten liggen. Alsof die gasten niet door hebben dat doelsaldo ook een rol speelt
1 0
Ajacied33
Was idd leuker geweest als er 5 of 6-0 op het bord had gestaan. Wel jammer, vond het geen boeiende wedstrijd ook
0 0