Zwak Ajax O15 verliest thuis van AZ

BartVeenstra, 27-10-2018 om 16:20, 8062 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O15 heeft op Sportpark De Toekomst vrij pijnlijk en kansloos verloren van AZ. De Alkmaarders toonden zich zeer effectief en zagen Ajax amper gevaarlijk worden. Na twee snelle AZ-goals was de O15 niet in staat om veerkracht te tonen.

De eerste kansen van het duel waren voor echter wel Ajax. Julian Rijkhoff kopte een bal door naar Amourricho van Axel Dongen, maar de laatstgenoemde wist zijn inzet helaas niet genoeg richting mee te geven. Ook de tweede grote Ajax-kans was voor Van Axel Dongen. Oog in oog met de AZ-goalie stifte hij de bal over het doel. Vervolgens probeerde Gabriël Misehouy het met een stijvolle omhaal, maar zijn inzet verdween naast.

AZ bleek hierna een stuk effectiever. De eerste en de beste Alkmaarse mogelijkheid was direct raak. Dit doelpunt zorgde ervoor dat Ajax in een negatieve spiraal terechtkwam, want na de tegentreffer lukten er nog meer weinig bij de Amsterdammers. AZ profiteerde van deze matige fase en kwam na een prima kopgoal zelfs op 0-2.

Deze klap kwam de O15, ondanks een aantal wissels, niet meer te boven. In de tweede helft creëerden de Amsterdamse talenten amper kansen en maakte het dus ook geen aanspraak op drie punten. AZ scoorde ook niet meer, maar wist de leeftijdsgenoten van Ajax dus wel met 0-2 te verslaan. 

Opstelling Ajax O15:

De Graaff; Camara, Brandes, Chourak (Klaasen 33'), Aning; Misehouy (Chahid 47'), Bobson (Gooijer 33'), Jansen (Banel 47'), Sarfo, Rijkhoff (Dubois 65'), Van Axel-Dongen.

Doelpunten:

0-1 AZ (26')
0-2 AZ (32') 

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Weer puntverlies..
1 0
bollejan1
We moeten echt scherp blijven, AZ heeft zijn jeugdcomplex op steenworp afstand van Amsterdam geplaatst en gaat vol strijd met ons aan op het gebied van jeugdscouting, ook kwa complex willen ze niet achterblijven en binnenkort plaatsen ze als 2e club van Nederland ook een luchthal zoals wij die hebben.
2 0
afcas
gaat de gemeente dat weer voor ze betalen zoals met het complex gebeurd is? enige spelers die goed genoeg zijn voor ajax maar voor az kiezen hebben allemaal hetzelfde argument: "ik heb gehoord dat ajax zo hard en onpersoonlijk is". dan weet je dus al direct dat ze op mentaal vlak tekort komen voor het 1e van ajax.
0 0
trodat4030
Ach ja, de eerste bouwprojecten voor de nieuwe Toekomst zijn al gaande, daar is 37(!) milj voor gereserveerd, die lopen over een paar jaar weer mijlenver achter..
3 -1
laling
Alsof het alleen maar in bouwprojecten zit.
Goed scouten, aantrekkingskracht hebben en perspectief bieden. Daar gaat het om.
3 0
trodat4030
Een beter, nieuwer en mooier complex staat imo gelijk aan (meer) aantrekkingskracht. Daarnaast hebben we daar genoeg van. Welke speler vertrekt bewust van Ajax naar AZ, zonder te worden weggestuurd door Ajax zelf? Niemand. Andersom zijn er nog steeds elk jaar spelers over gestapt, ook grote talenten. Dat komt ook door de aantrekkingskracht.

Perspectief is een lastiger verhaal. Dan moet je eigenlijk een slecht 1e elftal hebben, dan is het perspectief het grootst. Talenten als de Ligt en de Jong behouden ondanks hele grote biedingen bied ook niet veel perspectief (hoe minder je verkoopt, hoe minder ruimte om door te stromen). Spelers van 27 -30 kopen voor een dik salaris is ook niet echt een goede voor perspectieven van jeugdspelers. Toch willen we dat wel allemaal graag, zowel het behouden van talenten, als het halen van ervaring. Dus vertel mij maar hoe je voor meer perspectief kunt zorgen.

Op t gebied van scouting moeten we nog ff afwachten. Ladru is weg, nu hebben we Doesburg aangetrokken die bij AZ het huidige scoutingapparaat mede heeft opgezet en Heaseart is weer terug. De vruchten van scouting pluk je echter pas na verloop van tijd, dus dat moeten we afwachten.
2 0
ajax4altijdamsterdam
Wie verzint het om Wooter trainer te maken bij Ajax. Dramatische trainer die gozer.
1 -2
Ozymandias
Waarom is hij een dramatische trainer? Ontwikkelen de talenten zich individueel niet goed onder zijn leiding?
0 -1
ajax4altijdamsterdam
Helaas niet. Trainer die meer met zijn ego bezig is dan het opleiden van spelers. Maar ja blijft mijn mening zullen vast ook wel positieve reacties zijn over deze trainer. Maar persoonlijk heb ik liever meer trainers als Dave Vos op de Toekomst.
0 -1
Ozymandias
Welke spelers zijn onder Wooter stil komen te staan in hun ontwikkeling? Dit is trouwens geen rethorische vraag. Ik ben er serieus naar benieuwd aangezien in de o15 alleen de wedstrijden die op YouTube te zien waren heb zien spelen.
0 0
geDaante
Ook die van laatst (mini-klassieker volgens mij), waarin Ajax alleen maar lange hoge ballen naar voren peerde? Daar heb je dan je antwoord al, is al reden voor ontslag.
0 -1
Ozymandias
Wat een onzin. Je kan een trainer niet beoordelen op één wedstrijd. Zeker niet een trainer van de o15. Als jeugdspelers niet goed in een wedstrijd zitten gaan ze vaak snel de hoge bal spelen. Zelfs als dat tegen de expliciete opdracht van hun trainer is. Als die elke wedstrijd hetzelfde is en er geen vooruitgang in te zien is heb je een punt maar hoeveel wedstrijden heb jij dit seizoen van de o15 gezien?

Ik vind het nogal onsmakelijk hoe makkelijk jij oordeeld dat iemand moet worden ontslagen. Je begrijpt toch wel dat je het over een persoon en zijn beroep en carriere hebt?
0 0
BvdPloeg
Exact dat.
0 0
Ozymandias
Talenten zijn stil komen te staan in hun ontwikkeling? Dat is by far het meest belangrijke waar we een jeugdtrainer op moeten beoordelen en zou dus erg kwadelijk zijn.
0 -1
FlyingDutchMan
Iemand idee welke jeugdwedstrijden vandaag worden gespeeld / uitgezonden, of is het een beetje karig vandaag?
1 0
trodat4030
Alleen deze en jonger (al afgelopen vermoed ik).
0 0
FlyingDutchMan
Thanx, jammer want eindelijk een zaterdagmiddag tijd om te kijken.. :p
0 0
wolterx
Klopt, o13 verloor bij AZ (2-0 AZ) en o12 met Twin Games kon ook niet winnen (8-6 voor AZ)
1 0