Dolberg: 'Kristensen is heel belangrijk voor me'

BartVeenstra, 27-10-2018 om 08:45, 8719 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg vertelt in een interview met De Telegraaf dat hij het enorm lastig heeft gehad toen hij geblesseerd (eerst aan zijn voet, daarna aan zijn buikwand) was. De Deen werd er ongelukkig van en probeerde te ontsnappen aan zijn vervelende situatie door veel van huis te zijn. Geluk bij een ongeluk: zijn vriendschap met Rasmus Kristensen groeide.

Een revaliderende Dolberg is een Dolberg met 'een heel chagrijnig gezicht'. Hij trainde iedere dag, ook al was er niemand op De Toekomst, zo vertelt hij in gesprek met de ochtendkrant. 'Het was makkelijker als ik de guys om me heen had. Dan had ik het idee dat ik onderdeel van de groep uitmaakte, kon je hier en daar een gesprekje voeren en voelde ik me niet zo alleen. Al was het ook wel moeilijk om mijn ploeggenoten te zien doen, wat ik zo graag wilde: lekker voetballen. De dagen alleen met de fysio waren saai, maar ik moest positief blijven. Hoe moeilijk dat ook was.'

Dolberg ging tijdens zijn blessure vaak zijn huis uit. 'Om er maar niet aan te hoeven denken hoe vervelend de situatie was. Dan ging ik een luchtje scheppen in de stad, lekker wandelen om dingen te zien. Een koffie drinken. Het maakte niet uit wat, als ik maar niet thuis was', zegt Dolberg, die veel optrekt met Kristensen. 'Je kunt zeggen dat hij heel belangrijk voor me is. We kenden elkaar al een beetje, voordat hij naar Ajax kwam. Onze vriendschap is groeiende. We zijn vaak samen; dat maakt het voor mij wat makkelijker als mijn familie er niet is', aldus de Deen, die vaak gaat 'chillen' met zijn teamgenoot. 'We zijn anders, maar hebben veel dezelfde interesses. Hij houdt er ook van om lekker op pad te gaan, te winkelen. Maar we kijken ook films, spelen op de PlayStation en gaan uit eten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Ik begrijp niet goed waarom iedereen zo negatief is over Kristensen. Ik zie een talentvolle back die nog stappen moet zetten, maar zeer fanatiek en betrokken werkt aan die ontwikkeling. Kan zich achter Mazraoui prima ontwikkelen en heeft de minuten die hij dit seizoen heeft gemaakt, laten zien als een betrouwbare back. Voor die paar miljoen gewoon een prima aankoop.
2 -1
Ferd
Omdat hij de fijne balbehandeling heeft die bijvoorbeeld een Boerrigter en Sigthorson ook hadden. Die finesse, die fijnbesnaarde techniek, waarbij het lijkt alsof hij een liefdesverhouding heeft met de bal, dat ze onafscheidelijk zijn en dat de bal alles doet wat Kristensen wil.

of gewoon omdat hij qua techniek niet zo erg goed is, dat kan ook.
0 0
Ozymandias
Boerrigter had voor een buitenspeler natuurlijk een matige balbehandeling maar voor een back zou dat een prima balbehandeling zijn.
0 0
OKP-AFCA
Is gewoon het pispaaltje zoals die er altijd is bij Ajax.

1 -1
Ferd
Pispaaltjes zijn jongens als Lamprou en Veltman, die onterecht bakken kritiek krijgen. Kristensen is afgeschreven nadat hij liet zien weinig inzicht te hebben en geen bal te kunnen controleren.
0 0
Ardoe
Ah daarom is Kristensen dus gekocht ;)
5 0
Ajax27
Hebben we toch nog iets aan die jongen. Ik zeg, contract verlengen!
0 0
Web
Dolberg is een geweldig persoon, heel erg gevoelig voor een goede sfeer.
Doet nooit geen gekke dingen, aan die kans van dinsdag zie je heel goed dat hij de rust nog niet heeft, wil zich iets te geforceerd laten zien, terwijl hij het juist moet hebben van zijn voetballend vermogen. Maar dat komt er snel aan, misschien zien wij dat morgen al?
2 -1
Afcadam14
Gewoon een mens die Dolberg.
3 0