Blind: 'Team groeit nóg meer naar elkaar toe'

JesseTH, 26-10-2018 om 20:15, 6747 views, Ziggo Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Daley Blind geniet van de eenheid die heerst binnen de spelersselectie van Ajax. Hij ziet dat die eensgezindheid nog altijd groeit en uiteraard heeft de last-minute overwinning van Ajax in de Champions League daar een boost aan gegeven.

'Het is iets speciaals als je in de laatste minuut de winnende goal maakt, waar je samen de hele wedstrijd voor strijdt', blikt Blind bij Inside Ajax nog even terug. 'De scheidsrechter fluit af, je komt bij elkaar en als je dan samen op het veld staat, de eenheid die je voelt. Je merkt dat het team nóg meer naar elkaar toe aan het groeien is. Dat is iets wat ik als heel mooi ervaar.'

De routinier krijgt de onvermijdelijke vraag of hij liever achterin of op het middenveld speelt. Blind moet antwoorden met 'ja' of 'nee' en kiest voor het eerste. 'Ik voel me prettig op het middenveld. Je hebt daar veel meer opties en je bent vaak wat meer betrokken in het spel. Dat is gewoon fijn, je krijgt vaak meer balcontacten. Maar ik speel ook lekker op linksback zoals tegen Heerenveen en bij het Nederlands elftal. Centraal achterin voel ik me ook fijn met Matthijs.'

Tot slot komt de Klassieker ter sprake. Blind vindt het moeilijk te zeggen of dat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is. 'Persoonlijk is het een ontzettend belangrijke wedstrijd. Belangrijk kun je ook heel anders zien. In de competitie staat het anders, dan is het toch wel heel belangrijk dat je van PSV gaat winnen als die wedstrijd komt. Daarnaast Benfica-uit. Als je daar punten laat liggen, kan het nog lastig worden ook. Maar uiteraard is Ajax-Feyenoord een speciale.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Nog meer naar elkaar toe.....zo fijn om te lezen
1 0
Lagasj
Als ik aan F'noord denk zie ik die vreselijke van haat vertrokken koppen, schreeuwende dierlijke massa bloeddorstigen voor me. Dan denk ik..... waar komt die ziekelijke haat toch vandaan.
Die idioten kunnen de naam Ajax niet eens over de lippen krijgen. Dat wordt dan 020 of die jodenclub uit 020.
Wat een triest leven moeten die mensen hebben.
Hondstrouwe supporters met de nadruk op honds.
En ze hebben nog stemrecht ook !
1 0
ajax4ever01
Iets zegt in mij dat we Feyenoord zondag helemaal van de mat gaan spelen onder aanvoering van Ziyech, de Jong en Tadic, ik heb er een goed gevoel bij in tegenstelling tijd geleden toen we naar PSV moesten had ik toch best gemengde gevoelens
0 -1
RobbieWielaert
Ik denk dat Nouri echt een hele grote uitwerking heeft gehad. Na het boek van Spaan gelezen te hebben weet ik het wel zeker. Tijd heelt de wonden.
1 -1
3*stars*3
Kan mij tijd geleden uitspraak van Gullit bij rondo herinneren en die had ook over Blind en dat die meer met vuist op tafel moet slaan want ook bij oranje, vond hij alles wel best en gaf hij niet echt aan wat hij echt wil.
Het liefst zie ik hem ipv Lasse op het middenveld.
Gewoon duo De Ligt en Wöber laten staan en verder groeien.

Over naar elkaar toe groeien, kon je duidelijk zien tegen Benfica.
Na die goal zag je Wöber en Klaas, het veld insprinten en het met de rest echt vieren als team, zoiets kan je niet acteren.
Dat zegt genoeg over huidige teamspirit.
Mooi om te zien.
3 0
Siemmie
Ik vind 'de belangrijkste wedstrijd van het seizoen' altijd zo'n raar iets. Kiev uit was eerst de belangrijkste wedstrijd, toen PSV uit, nu Feyenoord thuis.. Straks waarschijnlijk weer een Cl-duel en later PSV thuis.
Elke wedstrijd is gewoon belangrijk, waardoor er geen één belangrijkste wedstrijd van het seizoen is. Je kan PSV thuis in april nu wel de belangrijkste wedstrijd noemen, maar als je van te voren tegen pak m beet utrecht, heracles, willem II en ado niet wint, maakt die hele wedstrijd tegen PSV geen zak meer uit.
1 0
JariHeijden
Zo is dat. De belangrijkste wedstrijd is in principe altijd de eerstvolgende wedstrijd.
0 0
Vak M
Klopt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is in Madrid eind mei. We gaan ver komen met een beetje geluk erbij dat we niet tegen Bayern en Benfica hadden
2 0
RobbieWielaert
Voor de kakkerlakjes is dit de belangrijkste, net iets belangrijker dan de match thuis.
0 0
MokumOost
Voor het Ajax gevoel blijft de klassieker toch altijd een belangrijke wedstrijd. Wedstrijd van t jaar in de huidige situatie..nee, maar iedere ajacied leeft er naar toe lijkt mij!
0 0
Siemmie
Zeker, hele belangrijke en leuke wedstrijd. Kan niet wachten :)
1 0