Kristensen geniet: 'Voel me veel comfortabeler'

BVeenstra, 22-10-2018 om 12:40, 8699 views, Ajax Life |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het gaat voor Rasmus Kristensen de goede kant op bij Ajax. De Deen mocht afgelopen zaterdagavond bij afwezigheid van Noussair Mazraoui - hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden - opdraven in het uitduel met SC Heerenveen (0-4) en in die wedstrijd leverde hij bovendien een goede assist op Kasper Dolberg.

In gesprek met Ajax Life vertelt Kristensen dat iedereen bij Ajax erg behulpzaam is en dat het allemaal wat soepeler gaat dan voorheen. 'De groep moest vorig jaar wennen aan een nieuwe coach en voor mij kwam er nog veel meer bij kijken. Er zijn deze zomer goede spelers gekomen en er zit heel veel talent in deze selectie. Je kunt zien dat we op een hoger niveau opereren.'

Kristensen merkt dat het niveau bij Ajax erg hoog ligt en om die reden moet hij elke training enorm zijn best doen. 'Anders word ik 'gekilled' door al die goede spelers. Verslappen is er voor mij echt niet bij', zegt de Deense verdediger, die het idee heeft dat hij steeds beter wordt bij Ajax. 'Wat er beter moet? Hoe ik mezelf positioneer in de restverdediging, maar ook een-op-een. Dat laatste ben ik totaal niet gewend, in Denemarken spelen we heel anders. Dat was nieuw en ik moest er nogal aan werken. Ajax is zo’n grote club dat er veel nieuwe zaken op me af kwamen.'

Inmiddels is Kristensen negen maanden speler van Ajax en de Deen ziet een behoorlijke verandering bij zichzelf. 'Ik voel me veel comfortabeler en voetbal met meer vertrouwen. Ik ken de jongens nu en kan goed met ze opschieten. We gaan echt goed met elkaar om binnen deze selectie, dat is belangrijk. Ik was in het begin alleen maar bezig met alle nieuwe dingen die op me afkwamen en ik me eigen moest maken, nu kan ik langzaam gaan genieten. Ik hoop van harte dat er meer speeltijd volgt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik zie Mazraoui graag voetballen maar hij moet niet een jaar lang onze enige optie RB zijn.
Veltman heeft nog wel ff nodig dus alleen maar fijn als Kristensen zich goed voelt.

We hebben nu 2 centrumspitsen en met Donny, Tadic, Neres, Ziyech genoeg creativiteit. Wöber, Blind, Schöne en De Jong concurreren om 3 plekken centraal.

Benieuwd wanneer Sinkgraven aan de andere kant Tagliafico af en toe kan aflossen.
Dan zijn alleen Matthijs en Andre nog 'onvervangbaar'.
0 0
trainerdv
Hij is niet voor niets gehaald: Tete was weg en Veltman speelde al een tijd waardeloos en is nu zwaar geblesseerd. Mazraoui doet het boven verwachting goed en dat is erg prettig, maar deze man kan er ook wat van en staat er als het nodig is. Al met al dus een goede aankoop.
0 0
AnsB
Bijzonder dat hij meer zelfvertrouwen heeft terwijl niet speelt. Dat onderstreept zijn eigen woorden alleen maar (dat hij aan veel heeft moeten wennen).
Ik denk dat veel mensen onderschatten wat het voor een jonge, buitenlandse speler betekent (of beter: kán betekenen; niet iedereen is hetzelfde) om bij zo'n grote club als Ajax te komen spelen. Waarmee ik wil zeggen dat je spelers niet meteen moet afschrijven als ze niet direct presteren.

Neem Orejuela. Hij valt nu tussen wal en schip dus de kans dat hij het nog gaat redden bij Ajax is heel klein. Maar ik zie iets bij hem dat mij wel degelijk bevalt. Ik hoop dat hij straks in de winterstop alsnog wordt uitgeleend en de kans krijgt om zich eerst maar eens op een lager niveau te bewijzen. Hij oogt jonger dan hij is, qua spel bedoel ik, dus ik sluit nog steeds niet uit dat hij - met meer tijd - alsnog slaagt. Al schat ik de kans dat dit bij Ajax zal zijn, niet erg groot.
Of laat ik het anders zeggen: ik kan me er wel iets bij voorstellen dat Overmars hem al vroeg strikte.
0 0
Ozymandias
"Neem Orejuela. Hij valt nu tussen wal en schip dus de kans dat hij het nog gaat redden bij Ajax is heel klein. Maar ik zie iets bij hem dat mij wel degelijk bevalt."

Wat dan precies? Zijn dramatische aannames? Zijn zeer matige dribbel kwaliteiten? Het feit dat hij veel te veel meters maakt met de bal aan de voet? Zijn dramatische voorzetten? Orejuela hoort bij de absoluut slechtste aankopen die Ajax OOIT heeft gedaan.
1 0
Ozymandias
Kristensen is een (rechts)back die zo hoog mogelijk opgesteld moet staan en eigenlijk pas de bal moet krijgen wanneer hij over de (rechts)buiten heen is gegaan. Als hij zo wordt gebruikt heeft hij door zijn goede voorzet zeker zijn waarde. Verdedigend maakt hij zowel positioneel als qua felheid duidelijk stappen in zijn ontwikkeling.
0 0
funnymountain
De mislukte trainer Gertjan Verbeek moest bij Foxsport nog even melden dat Kristensen slecht was tegen Heerenveen. Zonder dat er enige aanleiding was voor het beoordelen van Kristensen. Jammer, bevestiging dat hij er geen kijk op heeft.
2 -1
gras
Leuk dat die jongen alsnog lijkt te kunnen aanhaken. Je moet ook een volwaardig alternatief voor Mazraoui hebben.
2 -1
Lagasj
Veel met de Ligt optrekken en goed naar hem kijken en van hem leren. Zit nml. een goeie kop op. Geeft niet op. Allemaal goeie dingen. Hij komt er wel bij Ajax.
0 -2
Aspers73
Vond hem zeer behoorlijk spelen tegen Heerenveen.
2 -1
kampioen0809
Gewoon blijven knokken, dan zul je steeds meer minuten krijgen. Komt soms inderdaad nog wat onhandig en onzeker over, maar volgens mij kan hij wel prima meedraaien.
6 -1
Labrador
Hij speelde degelijk maar of hij beter is dan Mazraoui durf ik niet te zeggen. Maar goed, voor beide geldt dat ze pas net komen kijken
1 -1
ajax4ever01
Mazraoui is van origine ook meer een middenvelder toch?
1 -1
Ozymandias
Mazraoui heeft meer ervaring (ook in de jeugd) als back dan Kristensen.
0 0
RaynoFischer
Hij lijkt op de goeie weg
Vond het al belachelijk hoe hij meteen kapot werd gemaakt na zijn 1ste wedstrijd, sommige spelers hebben gewoon de tijd nodig

Goeie vent ook verder
10 0
Lazell
Aanvallend meer dan prima. Sneller en betere voorzet dan Mazraoui, maar dat was het probleem niet. Verdedigt a la Van Rhijn door alleen maar achteruit te lopen. Hij heeft het inzicht nog niet. Maar wat niet is, kan nog komen.
1 0
ajax4ever01
Ik vind hem op de goede weg, hij heeft duidelijk tijd nodig.
3 0
AFC34
Vind hem wel een mooie vent hoor. Dat extreem uitbundige juichen van hem doet me denken aan Klaassen! Zit in ieder geval een goede kop op, en vind hem helemaal niet zo slecht als de media laat blijken. Sterker nog, ik vind hem qua spel vergelijkbaar met Dumfries die de hemel in wordt geprezen.
8 0
AjaxfanRuben
Zo zie je maar weer vanuit de speler zelf. Veel spelers moeten wennen aan het ajaxspelletje.
6 0
Ajax#1900
Klopt, hij kwam uit een 5 3 2 systeem, logisch dat hij wat tijd nodig heeft. Ik vind het wel wat hebben, heeft een goede voorzet, snelheid, moeilijk van de bal te zetten
1 0
behangdelul
Denk dat deze jongen ons nog gaat verrassen. Blijkbaar weer een speler die er wat langer over doet om zich aan te passen, kan gebeuren.
5 0
Pauw
Wel gezien dat zijn niveau omhoog is gegaan en dat ie voldoende presteert. Of hij het type back is dat Ajax sterker maakt vraag ik mij af. Wat mij betreft gaat Ajax weer op zoek (in de jeugd) naar een RB zodat Mazraoui zich volgend jaar op het middenveld kan richten (i.v.m. de verwachte leegloop).
1 -2
AFC34
Tja, het liefst heb je natuurlijk een back met de souplesse van Mazraoui, en de kracht van hem (Tagliafico). Maar ik denk dat Nous en Kristensen prima backs voor ons zijn.
2 0