Witschge stellig: 'De Ligt en De Jong halen de top'

BVeenstra, 20-10-2018 om 08:25, 6731 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Richard Witschge weet het zeker: Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gaan de Europese top bereiken. De assistent-trainer (Witschge noemt zichzelf eerder een verbinder tussen spelers en trainers) spreekt in De Telegraaf vol lof over het tweetal en daarnaast krijgt ook Carel Eiting complimenten.

De Ligt en De Jong timmeren de laatste tijd behoorlijk aan de weg en dus rijst de vraag of Witschge beide spelers met de benen op de grond moet houden. 'Nee, die zijn samen met Carel Eiting zo bevlogen, zo bezig met het spelletje en niet met randzaken, maar speltechnische en -tactische details. Zo leergierig. Geweldig, ze willen gewoon alles weten. Die leven 23 uur per dag voetbal.'

Witschge omschrijft de spelers dan ook als uitzonderlijke talenten. 'Zonder meer', zegt hij. 'Ik weet dat Matthijs het gaat maken, omdat ik dagelijks met hem werk. Ze doen het voor 97 procent zelf. Als je mijn moeder met Frenkie en Matthijs laat werken, komen ze ook in de top. De drive moet uit hunzelf komen en met een paar procentjes kan ik ze helpen door te vertellen hoe ik dingen heb ervaren.'

De oefenmeester is van mening dat De Ligt en De Jong zeker klaar zijn voor de Eurooese top. 'Kijk eens welke clubs achter die twee aanzitten. Alle Europese topclubs en terecht. Ja, ik praat vanuit mijn eigen ervaring weleens met die twee over hun vervolgstap. Dan zeg ik: dat zou ik wel doen of niet. Welke stap? Dat is tussen ons en hou ik voor onszelf.'

De laatste tijd worden De Ligt en De Jong veel gelinkt aan FC Barcelona. Het Algemeen Dagblad maakte vrijdagavond daarnaast melding dat Manchester City liefst zeventig miljoen euro zou willen betalen om De Jong in te lijven.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Dit gelezen hebbende denk ik dat Witschge niet langer geschikt is voor deze functie en dat Ajax snel op zoek moet gaan naar een vervanger. Hij staat te ver verwijderd van het belang van Ajax. Met spelers filosoferen en adviseren wat hun volgende stap zou moeten zijn is wat mij betreft not done. Zijn rol is er voor te zorgen dat spelers zo lang mogelijk gelukkig bij Ajax zijn.
0 -3
3*stars*3
Denk je niet dat een Krüzen destijds ook gesprekken had met spelers over een vervolgstap?
Zulke gesprekken vinden overal plaats hoor maar het is nu opmerkelijk omdat Witschge erover praat.
1 0
MelleAfca
Kom op man, alsof het realistisch is om tegen die gasten te zeggen dat ze tot hun 26ste bij Ajax moeten blijven.
Denk daarnaast ook maar niet dat Witschge tegen die jongens zegt dat ze zo snel mogelijk richting City of PSG moeten gaan. Meer iets als in: “Wacht tot na het EK in 2020 en ga dan naar een topclub. Dan is het risico dat je op de bank beland ook veel kleiner.” Dat is realistisch, waardoor ze hopelijk voor ons dat advies misschien wel op zullen volgen.
0 0
Bocarra
Lees het stukje nog eens zou ik zeggen. En zet het vervolgens in de context van het te vroege vertrek van Witschge bij Ajax. Hij had met Ajax prijzen kunnen winnen maar besloot te snel om te vertrekken.
0 0
3*stars*3
Ajax zat financieel in de put en Cruijff betaalde zelfs teveel om Ajax een handje te helpen.
0 0
ajaxinho
Cruijff kwam hem hoogstpersoonlijk ophalen.

Hij zal wel geleerd hebben van zijn fout.
0 0