Jeugd: Llansana en Pynadath eindelijk terug

BvdPloeg, 19-10-2018 om 15:30, 5146 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Na de interlandperiode staat er komende week weer veel jeugdvoetbal op het programma. Natuurlijk kijken we uit naar de Youth League-wedstrijd op dinsdag tegen Benfica, maar Ajax O19 komt eerst zaterdag nog in actie. Datzelfde geldt voor Ajax O17 en O15.

Ajax O19 moet zaterdag uit bij Sparta op zoek naar het goede gevoel. De ploeg van John Heitinga won al drie wedstrijden op rij niet. De 2-2 tegen Bayern München werd weliswaar nog gevierd als een overwinning, maar de 3-1 nederlaag tegen AZ en het 1-1 gelijke spel tegen FC Groningen waren bittere teleurstellingen.

Heitinga kan zaterdag in ieder geval beschikken over een fitte selectie. Dat betekent dat Enric Llansana na een flinke enkelblessure voor zijn rentree staat. Belangrijk nieuws voor Ajax O19, dat in de voorbereiding bouwde op Llansana, die uitstekend speelde. Bovendien zullen er enkele spelers uit de ploeg nog met hun hoofd in de wolken zitten. Quinten Timber, Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Sergino Dest maakten maandag hun debuut voor Jong Ajax.

Ajax O17 loopt als een trein. De ploeg van coach Dave Vos pakte twaalf punten uit vier competitiewedstrijden en in de beker werd de volgende ronde bereikt. In die vijf duels werden er maar liefst zeventien goals gemaakt en kreeg de ploeg er niet eentje tegen. Doelmannen Harm Dieker en Calvin Raatsie zullen die reeks clean sheets zaterdag tegen FC Volendam voort willen zetten.

Naci Unuvar en Dillon Hoogewerf zijn de jongens om op te letten bij Ajax O17. Ze waren met z'n tweeën goed voor tien van de zeventien treffers van Ajax. Vos kan zaterdag niet beschikken over Neraysho Kasanwirjo. Daar tegenover staat de rentree van verdediger Devyne Rensch, die vorige week zijn eerste minuten maakte na een bovenbeenblessure. Ook vleugelspeler Joshua Pynadath is weer fit en komt mogelijk zaterdag al in actie.

Ajax O15 speelt zaterdag de wedstrijd waar het om gaat. Op De Toekomst komt Feyenoord op bezoek. De rivaal uit Rotterdam werd eerder al met 0-1 verslagen op Varkenoord en dat wil de ploeg van Nordin Wooter ongetwijfeld nog eens over willen doen. De coach kan beschikken over de multi-inzetbare captain Julian Brandes, die in de klinkende uitzege bij Volendam (0-5) zijn pink brak. Met een speciale bescherming kan hij gewoon spelen. 

Mede dankzij de vijf treffers in Volendam kan Ajax inmiddels rekenen op een positief doelsaldo van 12-8. Divaio Bobson, de zoon van Kevin Bobson, is met vier treffers de topscorer. Gabriel Misehouy en Rapfael Sarfo staan op drie goals. Ondanks twee nederlagen in deze competitie kan Ajax bij winst 'gewoon' koploper worden. PSV staat nu nog op nummer één, maar de Eindhovenaren behaalden hun vijftien punten in zeven duels.  

Programma jeugd Ajax:

20-10-2018, 12.00 uur: Ajax O15 - Feyenoord O15
20-10-2018, 14.30 uur: Ajax O17 - FC Volendam O17
20-10-2018, 14.30 uur: Sparta O19 - Ajax O19

23-10-2018, 14.00 uur: Ajax O19 - Benfica O19

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Als je Dest een zekerheid noemt, snap je bitter weinig van voetbal.
Niveautje rechterrijtje Eredivisie op zn best.
0 0
Ozymandias
geDaante en jij slaan beide nogal door. Dest is zeker geen zekerheidje maar het is ook zeker veel te vroeg om hem al een speler voor (maximaal) het rechterrijtje van de Eredivisie. Typisch AS, een middenweg is hier zeer zeldzaam.
0 0
Champy
Je kent me langer dan vandaag. Wat betreft het inschatten v jeugdspelers zit ik er niet heel ver naast.
0 0
afcas
volgens jezelf...
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Hoogewerf en Ünüvar zo snel mogelijk definitief naar de A1/o19 worden doorgeschoven. Die twee zijn het niveau van de B1/o17 duidelijk ontgroeid. Met een elftal met El Maach; Dest, Timber, Musampa, Douglas; Timber, Ünüvar, Abid; Hoogewerf, Brobbey en Hansen zou de A1/o19 één van de meest talentvolle Ajax jeugdelftallen ooit zijn.

Hoogewerf en Ünüvar zijn van de 'hors catégorie' en verder is er geen enkele talent in dat basiselftal die ik nu al zou afschrijven voor een mogelijke toekomst in het eerste van Ajax. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat ik verwacht dat ze allen bij Ajax zullen slagen. Uiteindelijk zullen er waarschijnlijk maximaal drie/vier daadwerkelijk een rol gaan spelen bij het eerste. Zelfs de meest talentvolle lichtingen leveren niet meer spelers dan dat af.
2 0
geDaante
Met onder meer deze lichting hoef je straks bij het eerste al helemaal geen breedteaankopen meer te doen, die je ook nooit zou moeten doen.
Alleen nog maar directe, gerichte versterkingen doen die het basiselftal meteen flink versterken, en die wat mogen kosten. Door geen breedteaankopen meer te doen, en de breedte vooral uit jeugd te laten bestaan, houd je ook weer meer geld over voor die directe versterkingen.

Hoogewerf, Ünuvar en Dest zouden zekerheidjes moeten zijn, en al die andere jongens maken een heel goede kans om in ieder geval de breedte van de A-selectie te vormen, indien er plaats is op desbetreffende posities.
0 0
Ozymandias
Dest is in mijn ogen nog lang geen zekerheidje. Positioneel is hij als back matig en voetballend ziet het er leuk uit maar uiteindelijk zijn z'n voorzetten vaak matig. Ligeon was op die leeftijd beter en daar is uiteindelijk ook weinig van terecht gekomen.
0 0
geDaante
Ik ben persoonlijk geen fan van voorzetten, hoe goed een speler ook er in is, het blijft altijd gokwerk en opportunisme, en zorgt vooral voor balverlies. Ik heb liever dat de achterlijn randje 16 wordt gehaald en strak teruggelegd wordt, of een combinatie met de buitenspeler. Of een back die ook eens centraal er doorheen sneakt, in plaats van altijd buitenom, variatie, en dat kan met Dest juist goed geloof ik.

Met Veltman en Kristensen als reserves voor Mazraoui, die positioneel ook nog wat te leren heeft, dan zou Dest in mijn ogen bij wijze van spreken nu al doorgeschoven mogen worden. Die twee vind ik namelijk echt een verschrikking.

Ligeon vond ik een leuke back, snel, wendbaar, best comfortabel aan de bal, maar had niet dat felle van Dest, en die mogelijkheden aan de bal. Dest is aan de bal erg sterk, ook in de kleine ruimte. Ligeon moest toch veel op snelheid doen.

Dest doet me een beetje denken aan een type Angelino, alleen dan een mindere voorzet, maar voetballend beter.
0 0
Ozymandias
"Ik heb liever dat de achterlijn randje 16 wordt gehaald en strak teruggelegd wordt, of een combinatie met de buitenspeler."

Dat is toch ook gewoon een voorzet? Een voorzet kan laag of hoog en vanaf de rand van de zestien of de zijlijn worden gegeven.

"Of een back die ook eens centraal er doorheen sneakt, in plaats van altijd buitenom, variatie, en dat kan met Dest juist goed geloof ik."

Vind ik niet, juist zijn lage voorzetten vind ik minder dan zijn hoger. Al zijn zijn hoge voorzetten ook niet goed.

" Ligeon vond ik een leuke back, snel, wendbaar, best comfortabel aan de bal, maar had niet dat felle van Dest, en die mogelijkheden aan de bal. Dest is aan de bal erg sterk, ook in de kleine ruimte. Ligeon moest toch veel op snelheid doen."

Ligeon was inderdaad snel maar aan de bal was hij niet minder dan Dest en zijn voorzetten (zoweel laag als hoog) waren veel beter dan die van Dest. Verdedigend hebben ze dezelfde zwaktes.
0 0
De2komst
Zou je niet spelen met llansana ipv musampa en taylor ipv abid (laatste nog weinig zien spelen)?
0 0
Ozymandias
Ik vind Musampa een talentvollere centrale verdediger dan Llansana (die veel beter tot zijn recht komt op het middenveld) en ben enorm onder de indruk geraakt van Abid in de paar wedstrijden die ik van hem heb gezien. Hij koppelt voetballend vermogen aan felheid en dat soort types zijn jammer genoeg zeldzaam. Taylor is twee jaar jonger. Zijn tijd in de basis van de A1/o19 komt vanzelf wel wanneer jongens als Abid, Timber en Llansana doorstromen naar Jong Ajax.
0 0
geDaante
Dest koppelt ook voetballend vermogen aan felheid ;).
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ik ben ook een groot fan van Dest maar hij heeft nog wel duidelijke zwaktes waar hij aan moet werken voordat ik hem een "zekerheidje" zou noemen.
0 0