Witschge kampte met carrièrebedreigende infectie

BVeenstra, 19-10-2018 om 11:00, 9456 views, Ajax Life |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Het had niet veel gescheeld of Richard Witschge had tijdens zijn spelersloopbaan een zeer ernstige blessure opgelopen. In zijn biografie, genaamd Lefgozer, vertelt de voormalig middenvelder en huidig assistent-trainer van Ajax over een carrièrebedreigende infectie.

'Dat was in 1996 onder Louis van Gaal. Heel heftig, al stond ik er eerst niet bij stil', zegt hij nu in een interview met Ajax Life. 'Ik was 26 en had last van mijn voet. Eerst zat er een puist, toen kwam er pus uit en daarna werd de voet zwart. Er zat een vleesetende bacterie. Als de antibiotica niet aanslaan, kan het zomaar zo zijn dat ze je voet moeten amputeren. Ik schrok me kapot toen de eerste kuur niet aansloeg. Godver, dacht ik.'

Uiteindelijk zou het gelukkig toch nog goed komen met de voet van Witschge. 'Toen sneden ze mijn voet open en spoelden ze intensief. Via een infuus sloegen de antibiotica aan. Gelukkig, want met één been voetbalt het zo moeilijk en dit was ook nog eens mijn linkervoet', grapt Witschge er jaren later over.

Levensgenieter

Witschge denkt dat hij het in zijn carrière mogelijk verder had kunnen schoppen, ook al speelde hij bij Ajax en FC Barcelona. Blessures op verkeerde momenten zorgden voor pech. 'En ik hield natuurlijk ook gewoon van het leven, lekker uiteten en dat soort dingen', zegt Witschge, die wel eens samen op pad ging met de Portugees Dani. 'Meestal gingen we naar een Braziliaanse bar in de Lange Leidsedwarsstraat. Dani was een fantastische gozer om erbij te hebben en bovendien een hele goede voetballer.'

Het kwam dan ook af en toe voor dat Witschge niet geheel fit op het trainingsveld stond. Een katertje als gevolg van een feestje. 'Maar nooit tijdens de wedstrijden. Als we op zondag hadden gespeeld, gingen we geregeld op zondagavond of maandag stappen. Ontspannen na de inspanning. Dat moet kunnen. Ik deed het al bij Ajax vanaf mijn zeventiende. Dan gingen we naar de Palladium of de iT. Natuurlijk, je moet dat niet elke week doen, maar een keer in de maand kan geen kwaad.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CL=5
Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien!
0 0
Ajacied33
Haha de IT, wat heb ik dat lang niet ergens voorbij zien komen zeg
0 0
AjaxPassion
Gisteren bij Evers staat op nog ;)
0 0
CruijffiaansNouriaans
Man man man - top gozer maar wat een lekker voorbeeld dit. Goedpraten dat je je lichaam niet laat herstellen.
0 0
SjaakWolfs
Andere tijd, joh. Als je dit bij Ten Hag doet dan is het snel afgelopen, denk ik.
1 0
Dennis1964
Nu in 2018 bij elke trainer. Topsport staat nu op een veel hoger niveau. Ik denk dat hij al op zijn 17e zou afhaken nu. Hij is zeg maar op tijd geboren.
0 0
mistermiyagi
Nouja tuurlijk kan het kwaad!
Wat is ontspanning? het is iets suggestief's..
(je moet de ontspanning niet zoeken in drank, vrouwen en een paar gram)
Je moet je goed voelen bij het leven als een monnik om alles uit je carriere te halen.

Eten/rusten en trainen en er voor open staan om te leren.
1 0
Ar
Johan deed ook gewoon een peukie na of soms tijdens de training.
Rijkaard deed ook een peukie in de rust.
Zijn er geen slechtere voetballers van geworden.
0 0
mistermiyagi
Roken heeft natuurlijk conditioneel een aardige bijwerking..

Zelfs deze spelers hadden meer eruit kunnen halen, een WK kunnen winnen bv?
Door net die paar procent beter te zijn als de rest.
0 0
trodat4030
Wat een onzin. Iedereen ontspant op z’n eigen wijze. Jij op jouw manier (als een monnik?), Richard de zijne en ik de mijne.. Leef en laat leven!

Richard heeft er vrede mee dat hij niet alles uit z’n carrière haalde, dan is t toch goed? Het is nog altijd zijn leven, niet de jouwe.
0 -2
geDaante
En zo is het! Al veroordeelt mistermiyagi Witschge in deze niet per se, het is zoals hij het ziet, en áls je er alles uit wil halen.
1 0