'De Jong en De Ligt moeten nieuwe sterren worden'

ThijsZwagerman, 13-10-2018 om 18:25, 8857 views, BILD |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Klaas-Jan Huntelaar is lovend over Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De spits hoopt dat zijn ploeggenoten bij Ajax de nieuwe sterren van het Nederlands elftal worden, maar pleit er daarbij wel voor het duo wat tijd te geven. Huntelaar verwacht verder dat het Nederlands elftal er weer helemaal bovenop komt. 

In gesprek met het Duitse BILD gaat de Ajax-spits in op de huidige staat van Oranje: 'Het is een verandering van generatie. De oudere spelers doen niet meer mee. Natuurlijk hebben we nu nieuwe sterren nodig, maar zij moeten naam voor zichzelf maken. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag', zo zegt Huntelaar. De 35-jarige ziet wel wat potentiële Oranje-sterren rondlopen, onder andere twee ploeggenoten: 'Er zijn veel goede spelers. Memphis Depay, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt of Justin Kluivert. Nu moeten ze laten zien dat ze een team kunnen vormen.'

Ondanks het feit dat Oranje de afgelopen jaren niet best presteerde, vertrouwt Huntelaar op betere tijden: 'Er zijn altijd golfbewegingen. Soms heb je wat minder kwaliteit in het team, maar dat komt vanzelf weer', zo zegt de ervaren doelpuntenmaker. De kans dat Huntelaar zelf nog een rol gaat spelen in de wederopstanding van Oranje lijkt echter klein: 'Ik ben 35. Ik ben altijd bereid om voor mijn land te spelen, maar ze zetten nu meer in op jonge spelers.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NuchtereAjacied
@casca. Laat anders even een scheet. Misschien lucht dat op?
Welke afwijking moet je hebben om zo te reageren op een positieve post.

Ik irriteer me op Showtime altijd aan persoonlijke ruzies die op de site worden uitgevochten en die totaal niet boeien. Daarom laat ik het hierbij. Sterkte verder.
1 0
NoPants
Het is geen positieve post voor hem als je zoover pisv praat;)
0 0
NuchtereAjacied
Vergeet niet dat Nederland slechts 17 miljoen inwoners heeft tegenover Duitsland 80 miljoen en Frankrijk 67 miljoen. Logisch dat Nederland meer afhankelijk is van verschillende lichtingen. Dus toch maar accepteren dat het met Oranje af en toe wat minder gaat.

Fijn dat Ajax de financiële mogelijkheid heeft om te investeren in buitenlandse topvoetballers. PSV kan dat als enige NL club ook, zij het met allerlei (ongezonde) constructies.
Waar Ajax weer als voorbeeld dient, zal geen enkele Nederlandse club ooit die status ook maar een beetje kunnen benaderen. Ook PSV niet, vroeger niet, nu niet en nooit niet.

Dat maakt mij trots. Op Ajax.
1 0
FlyingDutchMan
Eindelijk komen er nieuwe sterren aan, Oranje van de afgelopen jaren was echt sip..
2 0