De Jong geniet het meest van 'complete' Messi

BVeenstra, 13-10-2018 om 12:15, 9330 views, Het Parool |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong kan het meest genieten van Lionel Messi. Volgens de middenvelder van Ajax is de aanvaller van FC Barcelona de allerbeste speler ter wereld, zo vertelt hij in een interview met Het Parool.

'Zijn dribbel is ongeëvenaard; de versnelling met de bal die hij zo dicht aan zijn voet kan houden', begint De Jong zijn lofrede. 'Hij is compleet en in alles de beste: de beste passer, de beste afmaker, de beste speler om mee te combineren. En hij heeft een geniale vrije trap. Messi is een natuurtalent.'

De Jong denkt wel dat Messi 'uiteraard' keihard heeft gewerkt. 'Anders houd je het niet zo lang vol aan de top, maar die skills, zijn intuïtieve manier van spelen en het plezier dat hij heeft, maken hem tot de uitzonderlijke voetballer die hij is.'

Mogelijk gaan De Jong, die zelf ook graag op intuïtie speelt, en Messi ooit met elkaar samen voor FC Barcelona spelen. De interesse van de Catalaanse club in De Jong is namelijk serieus, al kwam een transfer in de afgelopen zomerse transferperiode nooit echt dichtbij.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Je heb een illuster rijtje spelers waarvan Cruijff op eenzame hoogte staat zo compleet was hij als speler .

Op de voet gevolgd door spelers als Maradona , Beckenbauer , Garincha , Puskas , Eusebio , Zidane , Platini , Messi Iniesta , Xavi Hernandez en Xabi Alonso allemaal spelers die een wedstrijd naar de hand konden zetten .
(excuus als ik iemand vergeet )
Daar vlak onder had je spelers die veel scoorde en hele goede voetballers waren zoals Ronaldo , Rivaldinho , Pele ,Romario , Suarez, Ibrahimovic , van Basten , Bergkamp om wat te noemen en hier vind ik wel het verschil en ja schiet spelers als Litmanen , Modric , etc te binnen , maar de echte top waren zei daar waar het echt om ging .
0 0
AFCA1510
Frenkie duidelijk een jongen die het snapt. Iedere voetballiefhebber die clubs, uiterlijke verschijning etc. buiten beschouwing houdt, objectief naar het spelletje kijkt en een speler dus op voetballende kwaliteiten beoordeelt, zal beamen dat er niemand nog maar in buurt komt van zijn niveau.
3 0
ETM
Eens. Daarom altijd de Messi vs Ronaldo discussie vermoeiend gevonden. Kan erin komen dat iemand meer fan van Ronaldo is. Smaken verschillen. En in de statistieken is Ronaldo ook een vergelijkbare powerhouse. Uberhaubt is Ronaldo ook een fenomenaal goede speler. Maar die discussie is niet nodig, Messi kan beduidend meer dan Ronaldo. En is gewoon veruit de beste voetballer van zijn generatie.
Zoals vaak gequote: Messi is niet de beste voetballer van de wereld, want Messi is van een andere planeet.

Toch behoort hij niet tot mijn favoriete 'ontzettend goede' spelers' (van mijn tijd) Dan kom ik bij Jari Litmanen (Ajax!!) en Zinadine Zidane.
0 0
trainer
Barcelona zal een goede ploeg voor frenkie zijn. ook city zal goed bij hem passen. bij Barcelona schat ik Arthur wel hoger in. dat word de volgende wereld topper.
1 0
chrisjuhhh
Ajax lijkt me ook een goede ploeg voor hem .
0 0
afcas
ik denk dat frenkie samen met arthur op hun eigen wijze een koppel a la iniesta en xavi kan worden waarbij beide wereldtop zijn, maar niet duidelijk is wie de betere van de 2 is. heeft dan meer met persoonlijke voorkeuren te maken.
1 0
Ozymandias
Messi is natuurlijk nog steeds een absolute geweldenaar maar hij steekt er niet (samen met Ronaldo) meer zo met kop en schouders bovenuit als vijf jaar geleden. Toen kwam er qua niveau behalve Ronaldo niemand bij hem in de buurt en nu zijn er een aantal spelers van hetzelfde niveau wanneer die in topvorm zijn. Bijvoorbeeld, iemand als Salah (van het seizoen 2017/18) en Mahrez (van het seizoen 2015/16). Het prachtige van Messi is dat zelfs als hij niet in topvorm is hij alsnog één van de beste ooit is.
0 -2
Kuningast
Elk jaar komt er weer een ander een beetje in de buurt maar van hetzelfde niveau heb ik ze nog niet gezien hoor. Daarbij komt dat Messi er al 10 jaar lang 50 per seizoen maakt en 25 assists geeft. En dan hebben we het nog niet eens over zijn dribbels en geweldige steekpassjes. Het is echt bizar.
1 0
Bensco
Als Ronaldo de CL pakt met Juventus is die de GOAT van het voetbal. Dan heeft die echt gepakt wat er te pakken viel.
0 0
Kuningast
1 prijs meer of minder maakt je niet de beste. Kijk naar hun hele carriere, statistieken van 10 jaar op topniveau presteren maar kijk vooral hoe ze voetballen. En dan doel ik vooral op Messi want Ronaldo schiet ze er alleen maar in.
1 0
Bensco
Wat Messi kan met een bal is waanzinnig dat staat zonder twijfel vast maar Ronaldo heeft andere kwaliteiten die Messi niet heeft. Zo toonde hij bij Real en Portugal al aan over leiderschapvaardigheden te beschikken terwijl ik Messi daar nog niet op kan betrappen. Ronaldo speelt in dienst van een elftal terwijl men bij Messi meer een team om hem heen bouwt. En dan komen zijn atletische vaardigheden en trainingsvermogen nog bij. Ronaldo heeft talent maar kon nooit zo ver komen zonder hard te trainen. zijn werkmentaliteit is enorm en dat waardeer ik het meeste aan hem.
0 -1
Kuningast
'Ronaldo speelt meer in dienst van het elftal' wauw die heb ik nog niet eerder gehoord.. Die gast is soms bijna de hele wedstrijd onzichtbaar. Hij is enorm afhankelijk van goede aanvoer terwijl Messi aanvallen opzet en zelf afrond.

Messi is een leider zonder veel te praten net zoals bijvoorbeeld Zidane vroeger. Hij laat zijn voeten spreken.

Bovendien is hard trainen leuk maar het zegt niet zo veel over je voetballende kwaliteiten. Dan kunnen we ook zeggen dat Messi nederig is en Ronaldo een narcist. Dat maakt verder ook niet zoveel uit.
1 0
Bensco
Wat Messi kan met een bal is waanzinnig dat staat zonder twijfel vast maar Ronaldo heeft andere kwaliteiten die Messi niet heeft. Zo toonde hij bij Real en Portugal al aan over leiderschapvaardigheden te beschikken terwijl ik Messi daar nog niet op kan betrappen. Ronaldo speelt in dienst van een elftal terwijl men bij Messi meer een team om hem heen bouwt. En dan komen zijn atletische vaardigheden en trainingsvermogen nog bij. Ronaldo heeft talent maar kon nooit zo ver komen zonder hard te trainen. zijn werkmentaliteit is enorm en dat waardeer ik het meeste aan hem.
0 -1
FlyingDutchMan
Bij Messi zo jammer dat met Argentinië niks is geworden, dan was hij echt de beste evah!
1 0
Ozymandias
Hij zal dan de meest succesvolle van zijn generatie zijn maar in mijn ogen niet de beste. Seedorf was misschien wel de meest succesvolle speler van zijn generatie (met vier Champions League overwinningen voor drie clubs) maar in mijn ogen waren er een paar voetballers kwalitatief beter.
0 0