Jeugd: Unuvar mag weer los bij Ajax O17

BvdPloeg, 12-10-2018 om 15:50, 5727 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De interlandweek mag dan gestart zijn, jeugdvoetbal bij Ajax gaat altijd door! Omdat Oranje O17 zich reeds kwalificeerde voor de volgende ronde van de EK kwalificatie speelt Ajax O17 zaterdag eindelijk weer eens een wedstrijd om het echie. Ook Ajax O15 komt in actie.

Ajax O17 speelde op 22 september zijn laatste wedstrijd, dus de spelers staan waarschijnlijk te popelen om weer het veld op te gaan. Dinsdag werden er al negentig bruikbare oefenminuten gemaakt tegen AFC O19, dat door toedoen van Jaymillio Pinas en Dillon Hoogewerf met 2-0 werd verslagen. Halverwege oktober staan er door twee interlandbreaks nog maar drie duels achter de naam van Ajax. Die werden wel alle drie met 2-0 gewonnen. Bovendien werd de volgende ronde van de beker al bereikt.

Zaterdag gaat de ploeg van Dave Vos op bezoek bij FC Twente, de nummer elf van de ranglijst. Op papier een ideale herstart, om weer wat ritme op te doen. Bij O17 zijn natuurlijk alle ogen gericht op Naci Unuvar, die recent al debuteerde én scoorde bij Ajax O19. De middenvelder moet bij Ajax O17 als captain de kar trekken. De inzetbaarheid van Harm Dieker is twijfelachtig door ziekte. Ian Beelen is er na blessureleed gewoon bij op zaterdag. Neraysho Kasanwirjo raakte tegen AFC geblesseerd en is een vraagteken.

Ajax O15 komt ook in actie, het speelt zaterdagmiddag uit bij FC Volendam. Na een mooie winstreeks volgde vorige week een ruime, ietwat geflatteerde 0-4 nederlaag tegen FC Utrecht. De ploeg van Nordin Wooter liep zo al tegen twee nederlagen aan in vijf duels en kan daarmee 'wisselvallig' genoemd worden. Volendam is met nul punten de hekkensluiter; een mooie kans om het zelfvertrouwen weer wat op te krikken. 

Programma jeugd Ajax:

13-10-2018, 12.00 uur: FC Volendam O15 - Ajax O15
13-10-2018, 12.30 uur: FC Twente O17 - Ajax O17

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!