De Boer maakt zich zorgen om scouting Ajax

BVeenstra, 12-10-2018 om 13:20, 15154 views, Sky Sports |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer heeft tegenover Sky Sports zijn zorgen uitgesproken over de manier van scouten bij Ajax. De oefenmeester vindt dat er te veel wordt gescout op kracht en snelheid en steeds minder op voetbalintelligentie.

'Mijn broer (Ronald, red.) is nog altijd betrokken bij Ajax en hij was een beetje bezorgd over de scouting van de laatste jaren', begint De Boer. 'Het gaat steeds meer om kracht en snelheid. Natuurlijk, dat is belangrijk, maar je moet ook slim zijn. Hoe jij op het veld denkt, is nog altijd je snelste wapen. Je kunt rennen zoveel als je wil, maar je moet ook slim zijn.'

De Boer ziet in het Manchester City van manager Pep Guardiola het ideale voorbeeld. 'Daar staan alleen maar slimme spelers op het veld. David Silva is fysiek niet eens zo sterk, maar hij is een van de beste spelers in de Premier League omdat hij een slimme denker is. Dat is de sleutel. Ik denk dat je een goede mix moet hebben en Ajax stond in het verleden altijd voor slimme spelers en niet per se voor robuuste spelers. Ik hoop dat de mensen binnen Ajax weer snel spelers herkennen om van achteruit op te bouwen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Ik zie soms wedstrijden dat een Barcelona/City niet door de verdediging heen komt..
Alleen een Messi lukt het om openingen te creëeren.

Het kleine broertje Ajax word wel van verwacht dit ten allertijden te kunnen bewerkstelligen?

Voetbal veranderd Frank, je moet het hele pakket hebben..
Man.City heeft geen reet gepresenteerd internationaal..
2 -1
Ozymandias
Inderdaad, het wordt vaak enorm onderschat hoeveel de speelstijl van Guardiola leunt op de individuele kwaliteit van spelers die in de kleine ruimte iets kunnen forceren. Guardiola zelf erkent hij dit trouwens wel maar dat lijkt bij veel andere mensen moeilijk tot hun door te dringen.

De tegenstanders waar Ajax tegen speelt spelen vaak net zo compact (of zelfs compacter) dan de tegenstanders van Barcelona en City maar Ajax heeft natuurlijk niet de individuele klasse van een Messi of een Silva. Daardoor zal Ajax af en toe tegen een muur oplopen die ze gewoon niet kunnen doorbreken.
0 0
ST
Altijd hetzelfde gezwam van hem. Omdat hij traag is en toch in de top mee kon komen, moeten spelers vooral slim zijn. Zo makkelijk. Ik kan hem sinds hij Boilesen aanvoerder maakte niet meer serieus nemen.
1 -2
markk
Ik vindt dat Ajax een relatief intelligent team heeft, De Ligt, Tagliafico, Blind, De Jong, Schone, Ziyech, Huntelaar zijn allemaal intelligente spelers.
4 -2
Bloedgezellig
Intelligente voetballers zijn er niet zoveel.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft de afgelopen zomer Tadic, Blind, Labyad, Bandé, Abid, King en Dostanic aangetrokken. Dat zijn alle transfers waarbij de profscouting van Ajax betrokken is geweest. Volgens mij kan je dus niet zeggen dat er te veel wordt gescout op kracht en snelheid en te weinig op spelintelligentie. Ajax heeft deze zomer Haesaert en Doesburg erbij gehaald en dat zijn beide (jeugd)scouts met een geweldige track record. Volgens mij heeft Ajax dus ook qua (jeugd)scouting een grote stap vooruit gezet.
0 0
Henkstarr
Lekker Frank (Boeijen)
1 0
sjaakthenler
Valt in de jeugd wel mee met Pasquali, Ylatupa, Jensen en Bijleveld afgelopen jaren.
1 0
10Sneijder10
En zelf heb je betonvoetballers naar Ajax gehaald; Gudelj, Sigthorsson, Zimling, Poulsen en zo zijn er nog wel een paar.
Kortom, mooi verhaal, kunnen we niks mee.
1 -1
Jelephi
Betonnen Frank.
1 -1
Barra
Wel een beetje dubbel omdat de Boer juist achter de komst van spelers als Sigthorson, Gudelj enz stond en alhoewel hij natuurlijk niet hetzelfde materiaal had, bleef hij toch ook vaak vasthouden aan fysiek sterke spelers.
1 -1
Sampaoli
Ben het eens hoor, maar dit geldt toch niet alleen in de jeugdopleiding? Technische kwaliteiten moeten op 1 staan en daarna moet de speler fysiek en mentaal ook in orde zijn wil hij de top halen.
1 0
MaxwellAFCA
Ben het hier volledig mee eens.
Technische kwaliteiten en inzicht moeten altijd leidend zijn, ipv fysiek en loopvermogen.
Geef daarom een Bijleveld eerder de kans dan bijvoorbeeld een De Wit of Ekkelenkamp.
2 -2
megaonion
Ekkelenkamp en de Wit kunnen er toch ook helemaal niks van? Is niet het niveau waar je voor moet streven. Dit soort figuren kan je ook bij quickboys ophalen en dan gewoon fit maken. Ben het daarom met je helemaal mee eens. Techniek en inzicht is wat Messi de beste maakt en niet zijn fysieke gesteltheid. Wat een onzin wat iedereen hier roept over dat fysiek 1 van de belangrijkste factoren is. Je moet fysiek sterk en fit genoeg zijn om 90 minuten lang je acties te kunnen maken en de ballen rond te kunnen spelen, dat klopt. Maar als je alleen fit en sterk ben betekent niet dat je een goede voetballer bent. pff waar gaat het heen met de nieuwe ajax publiek.
1 0
Daluniz10
tja.. ik vind dat de boertjes teveel in het verleden blijven hangen. We leven in een tijd dat alles veel sneller gaat. Heb vooral bij frank altijd de indruk dat ze fysiek kracht en sneldheid onderschatten, tuurlijk is het fijn als een speler daarnaast ook slim is, maar een speler die zo compleet is .. tja die zijn er niet in dozijnen (zeker niet in nederland). Spelers zijn daarnaast op 16 jarige leeftijd al weg voor het grote geld.
en sowieso werd ik bij frank ook altijd moe van dat eeuwige vergelijken met Barcelona, alsof wij in nederland (en in de champions L. ) kunnen winnen met 11 technische dwergen.
1 -1
PDF
De Boer is een HELD! In ruilen voor T H en we pakken weer 4x die titel. Tuurlijk was het voetbal saai onder de Boer met die selectie die hij had maar gewoon het maximale gepresteerd. Snel terug halen Koning Frank
3 -11
Sampaoli
On-zin.
1 -1
Boer
Wat een onzin. Na die vier titels bleef het voetbal traag, voorspelbaar en saai en werd er ook nog eens geen titel meer gewonnen. Het spel onder Bosz was een verademing, net als nu sinds de komst van Tadic onder Ten Hag. Dat mensen Bosz en Ten Hag veroordelen op basis van hun niet Ajax-verleden vind ik kleingeestig. De Boer zal best veel verstand van voetbal hebben maar hij praat er altijd zuchtend, slaapverwekkend en geestdodend over. Zo denken ze er in Engeland en Italië ook over. Een coach moet energie uitstralen en niet onverstaanbaar Engels mompelen of schreeuwen.
2 -1
Jelephi
Hear hear
0 0
Kuningast
Frank is een held hoor maar naarmate hij langer trainer was kwamen er steeds meer betonvoetballers naar Ajax. Dus in dit geval heeft hij geen recht van spreken..
4 0
Rood Gevaar
Gudelj schijnt ook echt heel slim te zijn
3 0
Inhartennieren
En Gudelj dan!
Lekker gescout zeg.
1 0
freshfield
de laatste jaren met Overmars aan het roer vind ik juist dat er goed word gescout.
2 0
megaonion
Leuk hoor dat iedereen over Frank valt. Alle zogenaamde Ajacieden die Ajax op de voet volgen, denken dat hij invloed had op het transferbeleid, als je hier even op induikt zie je dat Theo van Duivelbode achter zat met het blokkeren van bijna alle transfers boven 5 miljoen. Frank wilde het liefst spelers als Sinkgraven inzetten en slimme technische spelers. Die had hij alleen niet tot zijn beschikking. Dus laat me niet lachen, hij kreeg 3 klote B materiaal keuzes voorgelegd of iemand uit de jeugd die zwaar te kort zou komen, Andersen of Dijks om 2 op te noemen. Frank heeft met materiaal dat bij clubs nu als Willem 2 speelt gewoon Ajax 4x kampioen gemaakt en heeft z'n laatste 2 seizoenen resultaat voetbal moeten spelen.
0 -10
Ozymandias
Zimling, Duarte, Gudelj, Vd Hoorn, Dijks... Wat hebben deze spelers met elkaar in common? Ze zijn allen op voorspraak van De Boer (terug) naar Ajax gehaald.
1 0
megaonion
Ik ben blij dat je me verhaal goed leest en daar op in gaat.


Mocht je me bovenste regel ook niet goed kunnen lezen, zal ik het uitleggen. Dat was sarcasme.
0 0
AFCA020!
De vergelijking met de spelers die nu komen en in de tijd van De Boer gaat volledig mank.

Daar waar een kneus als ten Hag spelers mag halen voor 12 miljoen, 15 miljoen en meer moest de boer het doen met het liefst transfervrije spelers en anders waren de knallers 4 miljoen waard...

De Boer is een 100x betere trainer dan Ten Hag met veeeeeeeeel meer uitstraling en bovendien een echte clubman. Deze man zwart maken slaat nergens op.

De Boer en Overmars wilden destijds van alles maar mensen in het pluche hielden het tegen van de RvC. Hun moet je aanpakken met kortzichtige meningen, niet Frankie!
0 -1
afcas
de boer wilde dijks, zimling, gudelj en sigthorsson graag bij ajax hebben waarop overmars ze heeft gehaald... dus kom niet met deze onzin.
1 0
AjaxAmsterdam
Gudelj kwam toch echt uit voorspraak van Frank de Boer.

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/87669/frank-heeft-informatie-bij-me-ingewonnen

En Zimling dacht ik ook.
5 0
megaonion
Volgens mij lees ik dan chinees. Hij heeft inderdaad informatie gewonnen en vergelijkt Gudelj met de rest van de spelers. Gudelj was destijds het max haalbare qua uitgave. Dit is niet meer dan logisch toch? Je heb nog liever Gudelj dan een speler die het in de Jupiler league niet eens red.
0 -1
Denees
Ja natuurlijk, je moet wel slim zijn voor al die ballen breed en terug op de keeper. Sorry Frank dit is wel een heel slecht moment om de scouting te bekritiseren. Het klinkt een beetje sneu om eerlijk te zijn.
7 -1
niquedegraaff
Als er iemand z'n mond moet houden over scouting is hij het wel
8 -1
geDaante
Hele aparte twist, De Boer die fysiek en snelheid ondergeschikt maakt aan voetbalintelligentie. Ik mis ook vooral techniek en creativiteit in zijn woorden, wat nóg belangrijker is.

De Boer met zijn Van der Hoorn, Sigthorsson, Gudelj, Poulsen, Zimling, etc. en betonvoetbal. Lijkt dus vooral zijn broer na te praten. Vond het wel netjes dat Frank de Boer instemmend glimlachte toen Hugo Borst zijn spel doodsaai vond en het alleen maar balletjes breed was, en geen diepte.
Hij geeft het dus toe en ziet het in, misschien dat hij er van leert.

Maar over de inhoud, ik zie het nog niet echt, maar wel een paar gevallen. Kristensen, is puur fysiek, hoe men deze man in godsnaam gescout heeft? Orejuela, puur wat snelheid, niet bepaald voetbalintelligent. Bij Bandé heb ik hele flinke twijfels, en is sowieso geen directe versterking (ook niet bij uitblijven blessure. Voor 8,5 miljoen mag je dat wel verwachten, dus wat mijn betreft een miskoop. Onder miskoop schaar ik dus ook flink dure spelers, die voor de basis gehaald zouden moeten worden, en niet voor de breedte, of die nog lange tijd nodig hebben zich wellicht in de basis te spelen. Voor de breedte haal je geen spelers van bijna 10 miljoen. Daarbij was er een veel meer voor de hand liggende optie, voor de fractie van de prijs, plus nederlands.

Verder krijgt een fysieke, wat simpele voetballer als Dani de Wit sneller de kans dan een kleine, veel betere en technischere speler als Bijleveld. Met Nouri werd ook erg lang gewacht, de fysiek sterkere Van de Beek zat een jaar eerder al vast bij Ajax 1. Maar dat heeft meer met de doorstroom te maken.

Misschien doelt Frank meer op de jeugdscouting, en dan met name van CV's, zoals Doekhi. Hij heeft het namelijk ook over de intelligentie om van achteruit op te bouwen.

Maar hoe meer scouten op intelligentie, techniek en creativiteit, hoe beter, dus ik neem aan dat Ronald zich daar bij Ajax sterk voor maakt.
3 -5
RusselWestbrook
Ok welke spelers heeft ie het over?

Volgens mij haalden we vooral lompe krachten toen ie zelf aan het roer was.
6 -1
Web
Ken je ook het verhaal van Blind
Schone, Cillessen
De ontwikkeling van Verthongen, Eriksen
Geen lompe krachten toch, en als ik terug ga zoeken, kom ik op veel meer.

Ja ook miskopen, nu ook hoor
1 -4
RusselWestbrook
Ha, die kwamen allemaal uit de eigen jeugd, behalve Schone. Dus heeft bijzonder weinig, niks eigenlijk, te maken met mijn post.

Het is bijna knap.
2 0
Web
Cillessen ook eigen jeugd
En je weet waarschijnlijk ook niet wat ik met Blind bedoel?
Eriksen heeft een enorme omwikkeling gemaakt in de drie jaar dat Frank hem getraind heeft in de jeugd.
0 -4
RusselWestbrook
Cillessen inderdaad ook niet eigen jeugd.

Maar Eriksen en Blind, allemaal heel leuk hoor, maar daar heb ik het helemaal niet over. Ik heb het over types als Gudelj die alleen om de 'power' in het veld stonden. Over Sigthorsson die maar in de spits bleef staan terwijl daar ook de hypertechnische Bojan had kunnen spelen. Over van der Hoorn, die bijna niks kan met een bal.

De trainer de Boer deed zelf het tegenovergestelde van waar ie nu over loopt te zeuren. Stelde consequent spelers op die alleen maar power brachten, ook als ie alternatieven voor handen had die veel technischer en geschikter waren. (Bojan, Serero, etc)
0 0
PeterVKV
Frankie ziet een rol als hoofd scouting. Niet zo slecht gedacht. Echte Ajacied en pure liefhebber.
2 -5
Web
Iedereen mag zeggen en schrijven wat hij wil, niets mis mee
Maar de feiten zijn dat Ajax bankroet was onder van Basten en Jol.
En de club gezond geworden is onder Frank, en daar bij pakte hij ook nog eens 4 kampioenschappen
5 -6
VivaEspana
Frank is een echte Ajacied en belangrijk geweest voor Ajax, zowel als speler en trainer.
Feit is wel dat hij na 4 jaar trainer een vreselijk spel op de mat legde en onbegrijpelijke wissels had.
Als psv toen speelde zoals ze nu doen, hadden we natuurlijk nooit 4x kampioen geweest.
Vooral het galen van de concurrentie heeft ervoor gezorgd dat de Boer zo lang kon aan blijven.
6 0
Web
Ik heb de eerste jaren onder Frank goed voetbal gezien.
Zelfs een sterk PSV met van Bommel, Strootman, Toivonen, enz werd toen geen kampioen
1 -4
Schwalbino
De selectie werd ook steeds jonger onder De Boer. In het eerste seizoen had hij nog een vracht spelers uit de periode Jol. In de laatste seizoenen werd CL gespeeld met een team dat rond de 21 jaar was.

Er is maar 1 manier om met een dergelijk jong team te presteren en dat is de nodige zekerheid inbouwen. En dat deed Frank als de beste. Er werd vaak geopperd dat hij met zulk getalenteerde spelers - ook al waren ze jong - veel aanvallender had kunnen spelen maar dan krijg je korfbaluitslagen.
0 0
Mikes
Huh? Hier begrijp ik niks van. Ajax is daar juist vanaf gestapt, er wordt nu veel meer gescout op techniek en voetbalintelligentie. Onder De Boer kwamen juist spelers die fysiek sterk waren en minder intelligent. Door media werd na PSV verweten dat we te weinig fysieke spelers hadden.
6 -1
shachalnur
Frank heeft gelijk.

Dit probleem beperkt zich echter niet tot Ajax.

Het hele Nederlandse voetbal is noodgedwongen anders gaan scouten.

Ook de clubs weten dat echt intelligente spelers erg dun gezaaid zijn,en dat het (op tijd)scouten van dat soort jongens nog steeds niet lukt.

De jeugdopleidingen van de grote clubs zijn nu zelfs desperaat begonnen aan Intelligym computerspelletjes en Vitual Reality brillen om de jongens 'slimmer'te maken.

Duitsland heeft het ook geprobeerd,vooral VWO denkniveau(en ik benadruk 'denkniveau',niet de school waar ze heen gaan) jongens te selecteren ,maar de spoeling is gewoon te dun,er zijn er niet genoeg meer.

Dit is de laatste keer dat ik post op AS voorlopig,Frank/Ronald de Boer ,Andy van der Meijde,Wim Kieft,van Marwijk ,Van Hanegem en vele anderen zullen binnenkort meningen als de mijne in de Media gaan verkondigen.

Het is blijkbaar tijd.

Cognitieve dissonatie is a B*tch.

Totdat we aan de kernvraag komen:

Waarom zijn er eigenlijk alleen nog maar sterke en snelle voetballers zonder al te veel spelintelligentie?

Waarom zijn er bijna geen sterke, snelle èn intelligente,en vooral creatief aanvallend ingestelde spelers meer te vinden?

Ik wens deze site alle succes toe met het sturen van de publieke opinie.

Het ga jullie goed.

Johan Cruyff forever.
1 -9
Lagasj
Vreemd al die minnetjes, je hebt gewoon gelijk, schachalnur.
0 -2
Mikes
Frank heeft totaal geen gelijk. Er wordt juist steeds meer in Nederland gekeken naar intelligentie van spelers. Dit wordt bij een AZ bijvoorbeeld al gemeten door een Amsterdams bedrijf. Onder Frank hadden we een team vol fysiek, waar nu juist techniek en intelligentie de boventoon voert.
5 -1
shachalnur
'gemeten door een Amsterdams bedrijf' ?

Je kunt jongens niet 'intelligenter'maken dan ze zijn.

Heb je enig idee wat computerspelletjes en in hun vrije tijd uren schermpjes kijken met de ontwikkeling van de hersenen van kinderen en jonge mensen doen?

Heb je wel eens je de bijsluiter van een VR bril gelezen ?

En da's nog maar een symptoom van de desperatie ,de echte oorzaken liggen dieper.
2 -2
Mikes
Onzin, je kan hersenen trainen. In bijvoorbeeld Amerika zijn ze hier al veel verder in en AZ pikt dit op. Het gaat hier vooral om hor snel je hersens informatie verwerkt, dit valt net als ongeveer alles in de wereld te trainen.
1 0
shachalnur
Dan snap jij weinig van hoe hersenen werken en wat zogenaamde intelligentie is.

Je verwart intelligentie en denksnelheid met psychologie.

Maar da's een redelijk oeverloze discussie.

Heb je de bijsluiter van je VR bril al gelezen?

Nogmaals: de Intellygym en VR bril zijn symptomen van desperatie,niet de oorzaak van de problemen.

En dat jij daar over doorgaat valt ondr het sturen van de publieke opinie.

Daarom heb ik genoeg van posten hier.

Hier is geen vrije mening of discussie .

Werk ze..
1 -2
Ronaldinho020
Verlicht ons alwetende.
Waarom zou het trainen van informatie verwerking niet kunnen helpen bij snellere beslissing name?

In plaats van roepen dat iets niet zo is, leg het uit. "Leert" men er nog wat van he.
1 0
shachalnur
Lees de bijsluiter van je VR bril.

Schermpjes stimuleren het verkeerde deel van je hersenen,als het beslissingen betreft waar een motorische handeling aan gekoppeld is.

je zult iets beter reageren met je duimpjes,maar het vertraagt eerder je motorische vermogen.

bij voetbal is denken en doen vrijwel gelijktijdig in minder dan een split second,dat kun je niet met machines trainen.

En dan nog het probleem van het onderscheiden van realiteit en fictie,waar zo'n beetje alle jonge jongens die dagelijks schermen aan bloot staan last van hebben..

Dit jaar komt Fifa 19 met 'House rules' setting .

Dat wordt lachen.

De mazzel,ik nok ermee.
1 -2
Lazell
VR is niet "een schermpje" en "met je duimen". Je verward een console/pc met VR / augmented reality. Die laatste 2 zijn juist uitermate geschikt voor handelingssnelheid, denksnelheid, whatever. Je kunt juist alles wat je je maar kan bedenken trainen. Je kunt je eigen virtuele werkelijkheid creëren (daarom de naam...).

Sorry, maar je lult echt uit je nek.
1 0
shachalnur
'je eigen virtuele werkelijkheid"

Duh
0 0
Lagasj
SVP niet nokken, zit ik hier straks in m'n eentje.
0 -1
shachalnur
Als ik afwijkende mening heb worden ze òf gewist òf 15 duimpjes naar beneden binnen een half uur,ook midden in de nacht.

Da's fop.

Veel plezier met deze smakeloze nepzooi.

Ajax en Cruyff stonden voor iets heel anders.

Da's voorbij.
0 0
Moozz03
Mwah weet niet of dat echt zo is? Spelers als Dolberg, Neres, Blind, Tadic vind ik voor een groot deel vooral gescout op voetbalintelligentie? In de jeugd zijn spelers als Bijlenveld, Ylatupa en Jensen toch ook meer technisch dan alleen sterk en/of snel?
3 -1
GerardAjax26
Ik heb respect voor wat Frank de Boer heeft bereikt bij Ajax, maar toen hij trainer was werden er spelers gehaald zoals Gudelj en van der Hoorn. Spelers die fysiek sterk waren, maar niet bepaald technisch. Zelfde geldt voor Zivkovic, die eigenlijk alleen snel was. Het Ajax van nu daarentegen bestaat juist grotendeels uit technisch slimme spelers.
7 -1
AjaxAmsterdam
Aldus de oud-trainer van Ajax, die Gudelj en Zimling per se wilde hebben en Sigthorsson in de spits liet blijven spelen (zelfs als linksvoor) ipv Bojan
6 0
Moozz03
Dit dus
1 0
tyzinho
De gene die een opstelling bedacht met Gudelj, Bazoer en Klaassen op het middenveld, en Schone, S de Jong en Sigthorsson voorin. Als er 1 iemand niet keek naar techniek was De Boer het wel...
6 0
Web
Bazoer was onder Frank 50 miljoen waard, hoeveel onder Bosz?
Ik kan mij heel veel goede wedstrijden van Bazoer herringeren onder de Boer.
0 -7
Bjorn
Ik ben het eigenlijk wel eens met wat hij zegt, maar het rijmt niet met de aankopen die Frank zelf graag naar Ajax wilde halen zoals Zivkovic en Gudelj.

Natuurlijk moet je een mix hebben van alles, maar zijn Ajax ontbeerde echt een goede creatieveling nadat Eriksen vertrok. Hierdoor werd het voetbal ook minder en minder.
0 0
Stamstadam
En sinds jij er niet meer bent gaat het eigenlijk picobello met de club.
4 -4
Geoffajax06
Behalve dan het aantal kampioenschappen, ook niet bepaald onbelangrijk.
1 -3
Stamstadam
Achteraf gelul. Iedereen maakte Frank af toen die nog bij Ajax zat, nu spaart iedereen hem omdat hij 4 kampioenschappen (waarvan 1 mede dankzij Jol en één omdat er geen concurrentie was). Dat jaar dat we kampioen werden met het laagste puntenaantal. Tuurlijk heeft Frank ook goeie dingen gedaan. Maar het spel is nu vijf klasse beter. Was onder Bosz, onder Keizer (laatste periode) en onder Ten Hag nu. Bosz heeft ook niet zo gek veel uitgegeven. Dat is nu pas een trend bij Ajax.
4 -1
Web
Had Frank De Ligt, Frenkie, Ziyech, Sanchez, Neres, Tadic, Dolberg,

Bosz had Ziyech en Sanchez
Ik durf te zeggen dat Bosz zonder Sanchez nooit zo ver was gekomen
0 -6
Bjorn
Picobello als in 0 kampioenschappen? Veel te zwart-wit om dat te zeggen. Ajax staat er nu heel anders voor.
0 -2
Stamstadam
Europa League finale (op eigen kracht) gehaald is wat anders dan met 71 punten kampioen worden. Over zwart-wit denken gesproken.
2 -1
Bjorn
Ik realiseer me die Europa League finale, maar ik realiseer me ook 4 titels in een tijd waarin Ajax terug moet komen van een financieel diep dal. Dat is niet bepaald zwart-wit. Het is zwart-wit door te zeggen dat alles picobello gaat sinds hij weg is.

Want gaat het echt wel zo goed met Ajax als je de waan van de dag weghaald?

Volgens mij is de club van binnen nog steeds verrot (Henrichs en Old Boys Network) en is de jeugdopleiding niet meer wat het was sinds het vertrek van prominenten (Jonk en co.).
0 -2
Web
Juist, Frank heeft hier een stempel gekregen.
Wat was Eriksen goed onder hem, wat haalde hij het maximale uit Siem.
Verthongen, heel sterk onwikkend onder de Boer
Blind uitgekotst door Jol, opgebloeid onder Frank

Natuurlijk ook miskopen, maar met minder middelen is het gewoon veel moeilijker.

Hij heeft niet de kans gehad om 12 miljoen uit te geven voor Ziyech, laat staan Tadic en Blind, 6 miljoen voor Sinkgraven was het maximale onder Frank
0 -4
Stamstadam
In de tijd van Frank de Boer was de transfergekte niet zo extreem als nu. Nu moet je als Ajax wel spelers van 15 miljoen halen.
1 -1
Web
Ajax heeft sinds de Boer weg is weer middelen, die waren er gewoon toen niet, daar is geen woord onder gelogen
0 -2
Web
Onder Frank is Ajax gezond geworden, toen Frank het over nam van Jol was Ajax financieel aan de grond, hij moest het doen met minder middelen.
2 -2
DHNC
Wat?
2 -1
Amster
Ik heb me altijd meer zorgen gemaakt om jouw aankopen dan de aankopen die gedaan worden sinds jij weg bent Frankie.
5 -1