[Update] Jans wil niets kwijt over constructie met Ajax

BVeenstra, 12-10-2018 om 14:25, 45848 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Arnaut Danjuma Groeneveld zag het niet zitten om bij een eventuele overstap naar Ajax direct verhuurd te worden aan FC Groningen. De Amsterdamse club stond namelijk op de stoep voor de toenmalige NEC-aanvaller en bij een transfer wilde Ajax hem direct verhuren aan de Groningers.

Danjuma Groeneveld koos ervoor om naar een andere club te verkassen. 'Als je de opties zag die ik ook had, was dat niet logisch', doelt hij in het Algemeen Dagblad op de mogelijke huurconstructie van Ajax. 'Ik wilde naar Club Brugge. Het gevoel bij Club Brugge was meteen goed.'

In het shirt van de Belgische club is Danjuma Groeneveld goed begonnen. Bondscoach Ronald Koeman riep hem op voor het Nederlands elftal en de aanvaller accepteerde de uitnodiging, ook al is hij voor een deel Nigeriaans. 'Als ik niet al voor Oranje had gekozen, was ik hier niet geweest toch?', lacht hij. 'Mijn broer en zus kleden zich nog altijd Afrikaans, mijn moeder is echt een Afrikaanse vrouw. We eten Nigeriaans, we luisteren naar de muziek, ik ben er geweest. De cultuur zit er echt wel in. De naam Danjuma is mijn tweede naam, een Nigeriaanse naam. Geboren op vrijdag, betekent het. Maar dat ik die naam nu gebruik, heeft helemaal niets met mijn nationaliteit te maken.'

Update - 14.25 uur (12 oktober 2018) - Jans wil niets zeggen over constructie met Ajax

Technisch manager Ron Jans van FC Groningen heeft tegenover RTV Noord bevestigd dat ook de Groningers interesse hadden in Arnaut Danjuma Groeneveld. 'Wij waren geïnteresseerd, maar dat waren er meer. Vaak ook grotere clubs', aldus Jans, die ingaat op het nieuws van eerder deze week.

Toen bleek namelijk dat Ajax de speler bij een transfer wilde verhuren aan FC Groningen. 'Over de constructie met Ajax kan ik niks zeggen. (...) Maar dit is wel een beetje mosterd na de maaltijd, want dit speelde allemaal vorig seizoen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
De zoveelste miskleun met jong talent.
1 -6
Joodhannus73
Danjuma Groeneveld, Bergwijn, Rosario en indirect ook Malen. Allemaal niet weten te behouden of (terug)gehaald. Idem met Kluivert. Ze kunnen niet omgaan met een bepaald type jongen. Alleen met keurige voorbeeldige jongens. Gaat toch iets niet goed in de opleiding...
1 -8
Joseph
Jij verdiend een extra minnetje, bij deze: -1
0 0
AFCA-B93
Herinner me Labyad en nog een Belgisch talentje, ook een Zakaria, die bijzonder lastig werden bevonden in Eindhoven. Je hebt ze in elke opleiding. Daarbij moeten die jongens die jij noemt het ook maar meer dan een seizoen laten zien. Ook een Kluivert (Kishna toen ook) hadden de neerwaardse spiraal te pakken na een goede start. Zie dit bij Groeneveld en een Rosario ook nog wel gebeuren hoor. Dan is het plotseling weer goed geweest ze te laten gaan of er niet vol voor te gaan
2 0
NoPants
Psv heeft bakkali wel zelf ‘weggepest’. Eerste seizoenshelft genoeg laten spelen zodat hij niet meer in de JL mocht uitkomen, en in de winter de dure ruiz huren, waardoor hij ook in de ed geen minuten meer kreeg. Weg ‘top’talent.
0 -1
Sunstridr
Ik geloof dat jij het over Zakaria Bakkali heeft, de belgisch talent.
0 0
AFCA-B93
Ja die ja, kon er even niet op komen
1 0
WheermolenFC
Groeneveld speelde niet bij ons, de vader van Bergwijn had ruzie met Trustfull en stelde rare eisen, Rosario was bij lange na niet goed genoeg en Malen wilde zelf weg.
Klets aub geen onzin.
7 -1
Babangida83
Interessante observatie
2 -1
geDaante
Had natuurlijk in plaats van Bandé gehaald moeten worden. Eerst dichtbij kijken, dus regionaal, dan landelelijk, en dan pas in het buitenland. Had je een fractie van de aankoopsom van Bandé gekost, en je had ook een betere spelers binnen gehad.
4 -3
afcas
ja en normaal is het juist eerst in het buitenland kijken omdat spelers uit nederland vrijwel altijd te kort komen en juist 2 keer zo duur zijn omdat nederlandse clubs extra vragen...verder was bande al lang gehaald voordat danjuma in beeld kwam... daarbij makkelijk gezegd aangezien zoals ik al zei spelers uit nederland vrijwel altijd te kort komen en danjuma ook nog eens afkomstig is van een lager niveau dan al die spelers die in het verleden tekort zijn gekomen... laten we niet vergeten dat hij zijn ding deed op een lager niveau dan labyad die ook tekort komt.
1 0
Godenzoon24
Idd lekker achteraf zullen allemaal. Ik heb niemand om die gozer horen vragen toen Bande gekocht werd hoor. Maar nu hadden ze het allemaal al gezien.pffff
2 0
Babangida83
Ik hoop wel dat Groeneveld al op de radar van Ajax stond. Anderzijds deed Bande het natuurlijk ook wel erg goed op dat moment. Maar daar heb je scouts voor om daar doorheen te kunnen zien.
0 -1
PuurGeluk
Off: hebben jullie ook last van die filmpjes op het scherm van Panini FiFa365?? Zit altijd via de site op mn telefoon.
3 -1
Mikee
Ja die filmpjes die dan in de hoek van jee scherm afspelen. Rete irritant.
5 0
PuurGeluk
Dat ja.

@ AS: Hoe kom ik daar vanaf?
2 0
wladimir
Deze speler kunnen we aankomende zomer alsnog halen. Hij heeft een contract tot 2022. Dan kunnen we Bandé verhuren aan Groningen.
0 0
TheRiviera
En jij denkt dat Club Brugge hem zomaar laat gaan of dat hij überhaupt wel wilt komen? Het feit dat hij zich goed voelt bij Brugge en dat Ajax een niet al te goede indruk achter heeft gelaten bij hem lijkt zijn eventuele komst ( als dat nodig is ) een onmogelijke missie.
0 0
Babangida83
Een inschattingsfout met de kennis van nu. Jammer, maar het is nu eenmaal zo. Vraag me af of dit goed in te schatten was geweest of dat Club gewoon een goede gok heeft genomen.
Ajax had ook Bandé al gekocht in de winterstop voor 8 miljoen ofzo. Toen liep Kluivert daar ook nog. Tja, zeg het maar. Maar 1 miljoen is wel beduidend minder :-(.
3 0
Michels
Het is geen inschattingsfout. Het plan wat Ajax met hem had, stond hem niet aan. Dat is jammer, maar het gebeurd elke club (kijk naar het Sanchez-Barça-debacle). Het heeft niet veel met het inschatten van kwaliteiten te maken. Ajax was immers overtuigd van zijn kwaliteiten (ze wilden hem niet voor niets graag hebben). Hij zou alleen geen plek hebben in het eerste (ivm andere spelers die al bewezen hadden zich staande te kunnen houden in de Eredivisie bij een top club).
1 0
Babangida83
Hij is niet direct gehaald en Bande wel. Dat is (achteraf) de inschattingsfout geweest. Maar misschien gaat Bande het wel veel verder schoppen. Dat je een speler erg graag wil halen om hem vervolgens eerst te lenen, is gewoon een slecht verkoopverhaal. Dan zou ik als speler ook verder kijken. Ook al menen ze het wel, je is gewoon niet heel geloofwaardig.
0 -1
afcas
je weet dat bande al in december aangetrokken werd, maar nog een half seizoen bij zijn toenmalige club geplaatst werd? dus nee, die werd ook niet direct gehaald...
1 0
Godenzoon24
"Misschien gaat Bande het wel veel verder schoppen' Dus je weet eigenlijk helmaal nog niet of het een inschattininschattingsfout was???? Of hadden ze de blessure moeten zien aankomen?
0 0
AsensioWillemsen
Arnaut Danjuma: €1 miljoen
Dennis Johnsen: €2 miljoen
5 -2
Patrick78
Dolberg 250000....
0 0
Godenzoon24
Dus Danjuma had wel in Jong gaan voetballen denk je. Of slaat deze vergelijking gewoon nergens op? Hij wilde niet ongeacht transfersom!!!!
0 0
Ajax4life16
Frenkie de Jong: €1
Danjuma Groeneveld: €1.000.000
5 0
masterrr
Inschattingsfout van Overmars. Je had hem ook de kans kunnen geven zich te bewijzen in de voorbereiding en dan alsnog verhuren. Maar voor die jongen zelf is dit natuurlijk de allerbeste stap geweest, Oranje heeft aanvallende talenten nodig die veel spelen op dat niveau!
2 -4
Ajax#1900
Lekker simpel om dit nu te zeggen. Die jongen had amper 10 goals gemaakt in de JL. Zivkovic scoorde er ooit 18 en zit nu op de bank bij Oostende.
1 0
sjaakahz94
11 doelpunten en 17 (!) assists in 28 wedstrijden. Dus bij evenzoveel doelpunten betrokken als het aantal weds dat hij had gespeeld. Zeer complete buitenspeler die zeker niet had misstaan in onze selectie. Het eerste jaar kon je hem laten wennen door in te laten vallen rond 60/70 minuut wanneer de tegenstander al moe zou zijn. Daarnaast ook mentaal sterk na wat tegenslagen. Ik had het wel geweten, maar goed je kan niet alles hebben.
0 -1
Knalpot
Tom Boere scoorde er ook ooit 30 ofzo in de 1e divisie, raakt daarna geen pepernoot bij twente. Je kan het gewoon niet voorspellen met het niveauverschil en de druk die er bij Ajax nou eenmaal op een speler rust.
0 0
Ajax#1900
Die assists zijn wel heel aardig idd, maar JL niveau zegt gewoon helemaal niks. Ik weet ook niet wanneer Brugge in beeld kwam, maar ik denk dat hij daar liever heen zou gaan omdat daar gewoon minder concurrentie is.
0 0
AjaxCitizen
Achteraf is het voor hem een prima keuze gebleken. Speelt sterk bij Club Brugge en scoorde een wereldgoal tegen Atletico Madrid. Als hij zich goed door blijft ontwikkelen, kan hij zeker nog een stap omhoog maken.
5 0
vincent_DV
Eigenlijk best vreemd dat Ajax die constructie wilde voor Danjuma aangezien Ajax zelf niet eens een voor dit moment fatsoenlijke back up heeft voor de buitenspelers. Natuurlijk zat hij bij Ajax nu gewoon op de bank maar het zou wel een prima back up zijn geweest die kon uitgroeien tot basis speler.
5 -1
afcas
ajax had natuurlijk ook al bande gehaald en ik weet niet of labyad ook al was beklonken, maar als dat het geval is en ervan uitgaande dat de staf meer van hem verwachtte dan hij laat zien is het wel verklaarbaar. hij zou dan degene zijn die van het laagste niveau afkomstig is en dus de enige waar je een eventuele verhuurperiode aan kan verkopen. zeker aangezien bande al in principe een half jaar verhuurd is geweest direct na zijn aankoop.
6 0
chrisjuhhh
Buiten dat ze hadden / hebben toen ook nog Kluivert , Cerny , Johnson , Neres , Tadic en idd Bande nog .
1 0
vincent_DV
Ik was Bande even vergeten dus dan is het inderdaad wat logischer.
2 0
marrene
Is natuurlijk weer een idiote opstelling van AJAX. Zo hadden hetzelfde moeten doen als met Schuurs. Gewoon aansluiten en kijken hoe het gaat. Mocht vervolgens geen basisplaats in het vooruitzicht liggen hem de mogelijkheid bieden evt. verhuurd te worden. Zeker gezien het feit dat we op de vleugels onderbezet zijn en er maar middenvelders laten spelen.
1 -7
afcas
nouja, schuurs werd in januari of december al gehaald, maar bleef bij fortuna tot het eind van het seizoen. is wel te vergelijken dus met de verschillen dat danjuma een half jaar langer verhuurd zou zijn en dat hij bij een club op een hoger niveau geplaatst zou worden.
3 0
NouriVandeBeek
Voor ons is het jammer, maar voor Danjuma heeft het geweldig uitgepakt. Hij speelt alles bij Club Brugge en zijn ontwikkeling is goed.
4 0
afcas
vanuit zijn standpunt gezien een logische keuze. vanuit het standpunt van ajax gezien ook niet onlogisch. speelde toch een niveautje lager en spelers in nederland zijn sowieso geen zekerheidje tegenwoordig. ondanks dat hij het nu zo goed doet denk ik dat hij bij ajax veel minder speeltijd had gekregen. al met al beetje jammer, maar geen ramp dat het zo gelopen is.
6 0