Ünüvar: 'Op mijn zeventiende debuteren in Ajax 1'

NielsOpdam, 10-10-2018 om 13:50, 8923 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naci Ünüvar, nu vijftien jaar oud, wil op zijn zeventiende zijn debuut maken in Ajax 1, zo vertelt hij in de Talent Tuesday Show van Ajax TV. In de show gaat Ünüvar ook in op zijn Youth League-debuut en het contact met Hakim Ziyech.

'Ik heb wel een droom', begint Ünüvar. 'En dat is mijn debuut maken, ik hoop snel. Ik werk en ik train elke dag keihard.' Ünüvar heeft in ieder geval al een doel voor zichzelf gesteld. 'Mijn doel is om op mijn zeventiende mijn debuut te maken.'

Abdelhak Nouri

Sommige mensen maken wel eens de vergelijking tussen Abdelhak Nouri en Ünüvar. 'Het is mooi om dat te horen. Nouri was een hele goede speler. Hij had altijd acties, een slimme speler. En als je dan hoort dat je met hem wordt vergeleken, is dat wel mooi denk ik. Hij was gewoon een echte leider, zoals bij de A1. Het is wel mijn doel om ook zo'n leider te worden.'

Drie weken geleden maakte Ünüvar zijn debuut in de Youth League voor Ajax O19. Hij viel in en benutte een penalty. Daarmee was hij voor twee minuten de jongste doelpuntenmaker ooit in de Youth League. 'Er was een penalty en we stonden al met 5-0 voor', aldus Ünüvar, die aan aanvoerder Jurriën Timber vroeg of hij de penalty mocht nemen. Hij zei: "Ja, neem maar". Victor Jensen wilde hem zelf ook nemen, maar uiteindelijk riep de trainer vanaf de zijkant dat ik hem mocht nemen. Met een beetje geluk ging de penalty er wel in.'

Hakim Ziyech

Ziyech is momenteel zijn favoriete speler in Ajax 1. 'Hij is echt een goede speler. Technisch, slim en hij kan scoren.' Beide spelers hebben ook wel eens contact met elkaar. 'Soms als ik een wedstrijd heb, stuurt hij mij een berichtje met succes en andersom ook. Soms spelen we FIFA.' Ünüvar ziet ook nog dingen die hij wil leren van Ziyech. 'Zo'n trap, die goede passes. Hij weet waar hij die bal moet spelen en dat zou ik nog wel willen leren.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Vergeet van deze lichting ook Dillon Hoogewerf niet, ook een exeptioneel talent.
Die moeten ze ook, zodra het kan, meteen vast leggen.
1 0
RobbertB
Ik geloof dit pas als er een contract is getekend.

Redan, Malen, Dilrosun en Familia Castillo lepel ik zo op. Spelers die hun eerste profcontract elders tekende.

Wie is zijn zaakwaarnemer? Want die willen nog weleens jeugdspelers ergens anders onderbrengen.

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=338978

Jonker was tussen 2014 en 2017 actief als hoofd jeugdopleidingen bij Arsenal. Hij memoreert dat Malen zonder zijn medeweten werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. "Er zat een jongetje in de gang. Hij zei: 'Goedemorgen meneer Jonker.' Ik dacht: wacht even, dit is Nederlands", blikt de clubloze trainer terug bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij zei dat hij bij het eerste ging trainen. Dat had Mino Raiola voor hem geregeld."
0 0
Ronaldinho020
Net weer even wat highlights van deze jongen bekeken, als hij zo door gaat kan het wel een grote worden. Hoe groot? Dat ligt denk ik vooral aan hemzelf en zijn fysieke gesteldheid (zowel fysieke kracht als de mate van blessurevrij blijven).
1 0
AFCAMM
Een type Messi met de gedrevenheid van Ronaldo, ik teken er wel voor. Voor een voetballer een goed voorbeeld, wat betreft gedrevenheid en discipline.
1 -4
Maxwell5
Kolere, sommigen zijn echt al vroeg aan het bier. xD
3 -1
gi0vanni
Een geweldig zeer groot talent maar dit is wel erg overdreven.
2 -1
AFCAMM
Filmpje zeker niet gekeken? Die twee namen worden specifiek genoemd. Ronaldo is zijn voorbeeld. Omdat die er alles voor geeft. Zijn stijl lijkt meer op die van Messi.
1 -1
afcas
wat is overdreven? iemands speelstijl(heeft niks te maken met kwaliteit) en mentaliteit(zegt ook niks over de kwaliteit) vergelijken met voorbeelden die bij iedereen bekend zijn? je kan het moeilijk vergelijken met namen waar nog nooit iemand van gehoord heeft...
0 -3
Ronaldinho020
Gaat meer om de namen die staan voor een zeer hoge kwailiteit, en dus zeer hoge verwachtingen. Misschien eerder een mix van ozil met de mentaliteit van klaassen? Altijd lastig en eigenlijk onmogelijk om zoiets over een talent te zeggen.
0 0
FlyingDutchMan
Je kan moeilijk gaan vergelijken met iemand als Arnold Bruggink, dan zijn de fans er al gelijk klaar mee..
0 0
ProfessorX
Dan moet hij zich beter gaan ontwikkelen nog beter dan nu , want het niveau Ajax 1 gaat met rasse treden omhoog .
1 -1
NouriVandeBeek
Hoe Naci zich nu ontwikkeld vind jij niet goed genoeg?
3 -3
ProfessorX
Vind hem wel heel goed hoor een heel groot talent , maar als Ajax steeds hoger niveau gaat halen dan zal ook de jeugd omhoog moeten .
0 0
Biornha
Nee joh op je 14e 2 goals maken in de finale van de future cup stelt niks voor.. dan heb je nog veel te leren. Laten we dan even vergeten dat hij met 5 goals ook topscorer was en dan snap je wel dat hij zich nog beter moet gaan ontwikkelen, want hij is nu al 15!
3 -1
ProfessorX
Er zijn velen hem voor gegaan en jullie of jij kijk enkel van nu .
Kom je überhaupt wel eens op de toekomst ?

Ook zeg ik niet dat hij slecht is of het niet kan halen , enkel dat hij meer moet gaan ontwikkelen je weet wel net als een speler die van Ajax naar bv de PL gaat die moet ook meer ontwikkelen , zeker als je als 17 jarig er wil staan in het eerste , want dat is waar ik op reageer !
0 0
Redrum
Ik kijk al jarenlang uit naar het debuut van deze jongen. Gelukkig begint hij nu de leeftijd te naderen dat het kan. Jaartje of 2 nog misschien.
6 0
Ajaxxxisdebeste
Dit hoort ook zo bij Ajax de volgende moet al klaar staan. Nooit achteroverleunen altijd voor het beste streven, winnen winnen winnen.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Voornaamste punt waar hij nog aan moet werken, is zijn conditie. Hij is nu vaak na 70 minuten op, iets wat helemaal niet verwonderlijk is aangezien hij al een paar lichtingen is doorgeschoven.

Gewoon veel wedstrijdminuten op niveau (dus in O17 en volgend jaar in O19) maken, dan moet het goed komen met hem.
3 0