'Mazraoui meest onderschatte voetballer'

BVeenstra, 10-10-2018 om 10:55, 13611 views, Voetbal International |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

AZ-speler Teun Koopmeiners heeft een hoge pet op van Ajax-verdediger Noussair Mazraoui. Volgens de middenvelder is de Ajacied de meest onderschatte speler van de Eredivisie, zo vertelt hij in Voetbal International.

'Noussair Mazraoui wordt bij Ajax nog niet genoemd in het rijtje met sterren, maar ik heb in de jeugd vaak tegen hem gespeeld en hij is écht heel goed', aldus Koopmeiners, die Hakim Ziyech de beste speler van de Eredivisie noemt. 'Vreemd dat hij nog in Nederland voetbalt. Iedereen had toch wel verwacht dat hij dit jaar de stap naar het buitenland zou gaan maken.'

Met AZ hoopt Koopmeiners dit seizoen minimaal als derde te eindigen en daarvoor moet in ieder geval één traditionele topclub op de ranglijst worden 'verslagen'. 'Dat we al heel lang geen topwedstrijd meer hebben gewonnen, is wel een dingetje. In de kleedkamer zijn wij daar echter niet zo mee bezig als de media; het is meer iets van buitenaf. Als topsporters willen wij gewoon elke wedstrijd winnen, dus ook tegen de topclubs.'

Ook spreekt Koopmeiners kort over de titelstrijd. 'In de strijd om het kampioenschap lijkt het tussen Ajax en PSV te gaan, maar je weet natuurlijk nooit wat er dit seizoen nog allemaal kan gaan gebeuren.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
Verdedigend mag hij nog een Tete worden. Aanvallend zit het goed.
0 0
Ferd
Dus verdedigend mag hij iemand worden die zich constant verkeerd opstelt omdat hij het inzicht heeft van een dronken tor, in paniek raakt als hij de bal krijgt en net als Kluivert weigert te verlengen ? Liever niet zou ik zeggen
1 0
Lane 8
Dat laatste heeft lekker veel met verdedigen te maken ferd.
0 0
Ajax27
Helaas, ben altijd zeer positief ingesteld maar ik zie het gewoon niet bij Mazraoui. Het is een aardige middenvelder, me err niet. Verdedigend maakt ie te veel fouten, opbouwend dribbelt ie leuk over de middellijn om hem vervolgens breed te leggen. Zelf betrap ik m vrijwel nooit op een actie om zn man voor hem voorbij te komen. Ik weet niet... ben zelf een verdediger dus ik hou wat meer van een explosieve back die erop klapt. Tagliafico en in mindere mate Tête. Nico heeft naast zijn sterke verdedigen ook nog de power en snelheid om de achterlijn te bereiken, een actie te maken en een voorzet te geven. Het perfecte voorbeeld van een moderne back.
0 -2
ETM
Veel evaluaties van Ten Hag komen er iedere dag voorbij, maar je hoort mensen zelden over het brengen van Mazraoui. Dat is toch best iets noemenswaardigs? Zo ontzettend voor de hand lag dat toch ook weer niet?
Bosz plukte De Ligt en Dolberg uit de jeugd en smeet ze in het diepe. Ten Hag deed dat met Mazraoui.
Ik ben er wel blij mee. Tuurlijk speelt dan ook dat aankopen niet voldoen, maar toch.
Ik denk dat er nog veel rek in die jongen zit vooral omdat hij me ook slim lijkt. Heeft beslist nog stappen te zetten maar hij heeft me al verrast. Tegen Bayern voorlopig zijn hoogtepunt. Wijfelend begin maar daarna joeg hij de vleugels goed af, haalde menig maal de voorzet eruit, en voegde voetballend veel toe aan het spel.
4 0
Rentokill
Het is zo ontzettend jammer dat hij en Hakim niet voor NL willen voetballen. Dat had het NL11tal jaren vooruit gebracht.
0 0
kampioen0809
Zolang de Ligt nog bij Ajax speelt kan Nous prima RB, maar ik denk op het moment dat de Ligt weg is (zie PSV uit), de gaten die hij soms achterlaat te veel risico met zich meebrengen. Volgend jaar zullen er een hoop spelers vertrekken, misschien kan Nous dan doorgeschoven worden naar RH oid.
1 -4
AjaxPassion
Dus omdat hij in de lastigste wedstrijd van het jaar, waar de Ligt toevallig niet bij was en waar verder het hele team bagger was, niet heeft gefunctioneerd schrijf je hem af als back? Sterk...
2 -1
kampioen0809
Jeetje, waar lees je dat nou weer dan? Als het maar een beetje kritisch is, is meerendeel hier alweer op zijn pikkie getrapt. Vooropgesteld; ik ben hartstikke fan van Nous, eerlijk. Alleen ik zie hem zo af en toe nog wat verdedigende steekjes vallen die nu grotendeels dichtgelopen worden door Matthijs, dus valt het minder op.

Ook vind ik dat hij het gewoon hartstikke goed doen op RB, alleen zou het kunnen zijn dat je volgend jaar een "echte" back kan krijgen en je op het middenveld juist ruimte over hebt. Nous gaf zelf ook al aan het liefst op het middenveld te staan.
0 -1
gras
Voetballen kan hij wel, verdedigen is iets heel anders. Voorzetten geven ook. Het vak van back is een specialisme, geen allround taak. Maar goed Mazza zit midden in een leerproces en het is geweldig dat die plek door een jeugdspeler wordt ingevuld. En al helemaal door eentje met potentie. Alleen moet op een bepaald moment dat verdedigende kwartje gaan vallen. Bij VdWiel is dat nooit gebeurd.
4 -4
AjaxPassion
Hoezo kan hij niet verdedigen? Het is inderdad geen type Tete, een type dat keer op keer zijn eigen fouten moet corrigeren, zoals jij graag ziet.

Mazraoui heeft meer dan voldoende verdedigende kwaliteiten. Heeft inzicht, snelheid, wendbaarheid en is fel. Je moet hem 3x uitspelen voordat je hem voorbij bent.

Daarbij, bij Ajax is het veel belangrijker dat een back voetballend goed is, want zo speel je onder de druk van een tegenstander uit en kun je het spel snelnaar voren verplaatsen en versnellen.

Maarja, hij is een middenvelder en die kunnen bij voorbaat al niet verdedigen volgens de ouderwetse voetbalheren.
5 -3
gras
Goed dat je over Tete begint. Die zie ik inderdaad graag, maar dan in de Reiziger rol. Dus niet als opkomende back, maar als mandekker, zodat een centrale verdediger kan inschuiven. Met enkel opkomende backs kan dat niet.

En een inschuivende 4 heeft een veel grotere impact op het spel dan een razende back. Je kunt vanuit het centrum naar beide kanten openen. Reiziger was ook geen opbouwend licht, hoe kan het dan dat Ajax zelden onder druk kwam te staan en daar onder uit kon spelen?

En nee, Mazraoui moet zijn verdedigende kwaliteiten juist nog ontwikkelen. Dat zal hij zelf ook weten. Dat jij dus als een - gefrustreerde - wesp reageert door booo hoo hooo te doen en huilie te maken, terwijl mijn post genuanceerd was, geeft al aan dat je misschien zelf een van de ouderwetse voetbalheren bent. Weet ik eerlijk gezegd wel zeker, ouwe.

Mazraoui uitspelen gaat trouwens niet zo moeilijk hoor. Zolang dat aan het einde van het seizoen maar anders is.

Nou jij weer met je huilverhaal.
3 -3
Ferd
Reiziger kon voetballen, Tete is een rechtsbenige Dijks. Raakt in paniek als hij de bal heeft, staat continue verkeerd opgesteld. Enige wat hij heeft is een spectaculaire tackle, maar die heeft hij ook nodig om zijn zwakke positionering en zijn fouten goed te maken.
0 0
ETM
Dit vind ik dan, qua spel inhoudelijk gedeelte, wel weer een sterke post van jou.
(De laatste tijd ben je naar mijn bescheiden mening juist de draad kwijt ;) )
Ik denk echter wel dat als je wilt spelen op die manier dat je dan 2 echte buitenspelers erbij moet hebben.
Ik was zelf aanvankelijk onder de indruk van Tete, maar ik vond Veltman positioneel beter in het spel van Bosz.
0 0
Aeter
Klopt ook wel, maar in de huidige verdediging is dit de beste optie en dat is prima, omdat we de Ligt hebben, maar als die wegvalt, dan moet je daar een goede inschuivende centrale voor in de plaats hebben met een goede crosspass a la Alderweireld en Vertonghen. Veltman heeft dat ook wel, alleen mist hij de agressie voor die positie al is het geen slechte backup. Tete vond ik dan ook altijd misbruikt als vleugelverdediger, want dat is hij nooit geweest. Hij excelleerde, en nu nog, namelijk altijd als mandekker en in dat opzicht is hij de beste. Het is maar net hoe je je verdediging tactisch wil laten functioneren en hoe je de rest van elftal neerzet. In de huidige selectie zou een Tete alleen goed uit de verf komen als centrale mandekker.
0 0
Sampaoli
Doet het uitstekend op rechtsback en kan zich nog enorm ontwikkelen ook, zowel op verdedigend als aanvallend vlak. Koopmeiners is trouwens een erg getalenteerde speler, zou Ajax zeker op de scoutinglijst moeten plaatsen.
4 -2
altijdwelwat
Eens Koopmeiners is een groot talent , maar wel als middenvelder ! AZ is zo arrogant dat ze geen spelers aan andere clubs in de Nederlandse competitie willen verkopen , maar zeker een jongen om in de gaten te houden en nog een Amsterdammer ook. Knap hoe Nous zich ontwikkeld heeft , stond in de jeugd toch niet bekend als toptalent.
0 -1
AjaxPassion
??? AZ arogant?

Logisch dat je een speler aan de hoogste bieder probeert te verkopen... daarnaast moet er wel interesse van Ajax zijn in de speler en ook van de speler in Ajax.
3 -1
trodat4030
Waarom zou je de aankomende jaren nog middenvelders scouten? We hebben er meer dan dat de club raad mee weet. We zetten al middenvelders op de back posities, centraal in de verdediging, op het middenveld (duh) en op de vleugels. En bij gelegenheid zelfs in de spits. En dan heb ik het alleen over Ajax 1. In Jong en de bovenbouw gebeurt precies hetzelfde. Als er 1 linie is waar de club oververtegenwoordigd is is het wel het middenveld.

Laat ze maar eens scouten naar buitenspelers, daar hebben we er maar 1 van in de selectie en in de jeugd lopen er ook maar een handvol.
2 -1
chrisjuhhh
Er is heeel misschien nog plek in de goal voor een middenvelder , want ook de coaches waren middenvelders .
0 0
AjaxPassion
Van velen moet het nog maar blijken of ze over het gewenste niveau en de juiste kwaliteiten beschikken. Daarbij moet je een exceptionele speler altijd (proberen te) halen. Al zeg ik niet dat Koopmeiners dat is.

Ajax zal zijn ontwikkeling ook zeker in de gaten houden, daar hoeven ze eigenlijk ook helemaal niks voor te doen.
1 -2
FlyingDutchMan
Koopmeiners is een talent wat je in de gaten moet houden, maar wat was hij afgelopen weekend dramatisch vs Ajax. John vd Brom heeft hopelijk inmiddels door dat centrale verdediger niet zijn positie is.
3 0