Wöber: 'Moet zelf mijn plek afdwingen'

NielsE, 09-10-2018 om 22:45, 11758 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Max Wöber kijkt uit naar het duel dat Oostenrijk donderdag zal spelen in het kader van de Nations League. De verdediger van Ajax kan naar alle waarschijnlijkheid rekenen op een basisplaats tegen Noord-Ierland. Naast het Nations League-duel spelen de Oostenrijkers na het weekend nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken.

'Twee duels die ik mogelijk speel, daar kijk ik naar uit', is de Oostenrijker opgetogen in gesprek met Voetbal International. 'Met de wedstrijden tegen Bayern en AZ opgeteld dus vier wedstrijden in twee weken tijd. Dat is wat ik vooral mis als ik niet speel: ritme. Het om de paar dagen spelen van een wedstrijd. Hopelijk krijg ik dat gevoel ook weer terug bij Ajax. Op trainingen geef ik altijd alles, maar uiteindelijk gaat het als speler om de wedstrijden.'

Wöber weet dat hij zichzelf heeft laten zien tegen onder meer Bayern München, maar hij blijft realistisch. 'Ik heb ook tegen Bayern laten zien dat de trainer en mijn teamgenoten op mij kunnen rekenen. Natuurlijk wil ik vaker spelen, welke speler wil dat niet, maar ik moet geduld hebben. Dat is niet makkelijk, het is soms wel echt moeilijk als je weer niet speelt, maar ik ben positief ingesteld. Wie heeft er iets aan als ik chagrijnig of gefrustreerd ga doen? Dan weet ik ook zeker dat ik er niet klaar voor ben als ik wel de kans krijg. Dus dan benadeel ik het team, maar ook mezelf. Dat gaat mij niet gebeuren.'

Ondanks zijn realisme gaat de jonge mandekker natuurlijk wel vol voor een basisplaats. 'Begrijp me niet verkeerd, ik wil altijd spelen en zal daar elke dag mijn best voor doen, maar ik moet zelf mijn plek afdwingen. De trainer gaf me na het duel met PSV ook vertrouwen dat mijn kansen nog zouden komen. Hopelijk ben ik door mijn spel in München weer een stapje dichterbij gekomen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TontoKarnaggel
Altijd al een zwak gehad voor deze gozer.
Gewoon een sympathieke gast die niet te beroerd is om zich ondergeschikt te maken aan het teambelang, en daarnaast ook nog gewoon een goede voetballer. Laat voorlopig maar ff staan zou ik zeggen...
0 0
sanderfo
"...het duel wat Oostenrijk"... zelfs AS kan niet meer normaal schrijven. Het is: "dat Oostenrijk..."
0 0
X-RaY
Gezien de bezetting in de selectie op het middenveld zal ten Hag hoogstwaarschijnlijk wel blijven rouleren maar voor mij is het duidelijk. Afgezien van die twee momentjes die Wöber had tegen AZ en die gelukkig niet fataal werden heeft hij vooralsnog erg sterk gespeeld vond ik.

Wöber is in mijn optiek veel meer complementair aan de Ligt dan Blind. Blind heeft weliswaar nu nog meer ervaring en spelinzicht ten opzichte van Wöber maar Blind is traag, geen body dus geen duelkracht en is totaal niet kopsterk. De Ligt is zoals bekend niet echt snel en niet wendbaar maar Wöber daarentegen wel dus hij vult de Ligt daarin al beter aan dan Blind. Dit zijn toch twee essentiële eigenschappen die je er dan bij krijgt in de verdediging.

Bovendien denk ik dat de zogenaamde ervaring steeds minder van ondergeschikt belang gaat worden in de centrale verdediging aangezien de Ligt al steeds meer een 'ouwe rot' aan het worden is. Denk zelfs dat de Ligt nagenoeg geen sturing meer nodig heeft van Blind in het veld dus kan hij dat mooi overbrengen op Wöber.

Dan heb je gewoon twee echte cv's staan achterin met hele belangrijke eigenschappen om als cement tussen de stenen te fungeren. Je hebt power, lengte (Wöber 188cm Blind 180cm) snelheid en voetballend vermogen.

Ideaal
1 0
Sterspeler
Zelf geen sturing nodig hebben en de ander aansturen zit nog wel wat verschil in. De Ligt functioneert uitstekend. Blind kan coachen zonder dat het ten koste van zijn eigen spel gaat. Bij de Ligt moet ik dat nog zien.
0 0
MaximilianRosse
Zit een goeie kop op bij deze jongen. Gaat er zeker wel komen!
1 0
MSwertz92
Deze jongen begon erg goed bij ons en speelde volgens mij 1 of 2 keer iets minder en werd hier ook meteen afgebrand als miskoop. Ik heb er wel vertrouwen in.
4 0
FlyingDutchMan
Na een lange blessure was hij aan het eind van afgelopen seizoen de weg kwijt, nu is hij weer aardig teruggekomen op zijn niveau.
1 0
Schwalbino
Ik mis Riedewald wel eens. Nooit begrepen waarom Viergever op zijn plek speelde.

Wober kan zich ontwikkelen. Blind op het middenveld is een prima keuze. Met Frenkie en Tadic. Met de punt naar achteren. Dan heb je rondom de spits 4 spelers die allemaal een actie hebben.
0 -6
ETM
Dat heb ik juist altijd begrepen en 1 van de sterkere zetten van Bosz gevonden. Het was een pijnlijke beslissing en in die tijd lag het echt niet zo voor de hand. Het was een onpopulair besluit.
Viergever was niet alleen verdedigend scherper, maar ook sloot zijn spel veel sneller aan op de speelwijze die Bosz wilde zien. Bosz was blij met zijn inspeelpass met links, en zn snelle vooruit denken. Viergever was ook heel complementair aan Sanchez. Dat vergeten mensen wel eens. Sanchez was al gauw heel goed en veel spectaculairder dan Viergever, maar Viergever was veel meer een rustpunt in de opbouw. Sanchez was ook blij met Viergever. Het duo was heel sterk. Een blessure van Sinkgraven bracht Viergever naar linksback en in het gat sprong De Ligt. Aanvankelijk zelfs een minder centraal duo, maar toen dat eenmaal ging lopen stonden er natuurlijk 2 supertalenten centraal. De Ligt was overigens nog zeker niet zo goed als nu.

Riedewald, wat ik ook een mooi talent vond viel tussen wal en schip. Na zijn bejubelde optreden tegen Paok leek hij de nieuwe 6, maar toen ontdekte Bosz Schone. Schone las het spel zeker aan de bal beter, en was meer betrouwbaar in het positiespel. Schone op 6 was zelfs een soort revelatie.
Het was absoluut een pijnlijke situatie voor Riedewald want even daarvoor was hij nog 1 van de grote talenten die stormachtig aan de weg aan het timmeren was. Ook Bosz leek het in hem te zien zitten en noemde hem al de meest geschikte 6 in zijn selectie, maar koos dus toch anders.
Vervolgens kun je je afvragen of Riedewald mentaal sterk genoeg was om met die situatie om te gaan. Ook lijkt Ajax zelf de plug eruit te hebben getrokken. Zonde, dat vind ik het wel want ik heb die jongen prachtpotten zien spelen zowel als cv als op 6.
Momenteel is Riedewald ook nergens.
De keuzes voor Viergever en Schone waren hard maar cruciaal voor de spelontwikkeling dat seizoen.

Nu zie ik het zeker wel zitten in Wober. Oogt heel allround en voetbalintelligent. Staat natuurlijk erg in de schaduw van De Ligt, maar dat staat momenteel bijna iedereen.
De concurrentie in de vorm van Daley Blind is wel heel groot. Een cv met veel PL ervaring. Wober zal geduld moeten hebben, en lijkt dat ook te hebben. Ik ben benieuwd welke kant Ten Hag met Blind opgaat.
2 0
Ajax#1900
Je bent de enige mag ik hopen. Riedewald centraal kan echt niet, veel te veel momenten waarop hij staat de de dromen en doelpunten weggeeft.
4 0
Prethoofd123
Wöber hoort gewoon te spelen naar mijn mening. Is geen wereld talent maar gewoon een goeie degelijke centrale verdediger en kan uitgroeien tot een prima Europese subtop verdediger!

GK: Onana
VER: Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico
MID: Frenkie, Blind (6), V/d Beek
AAN: Ziyech, Tadic, Neres

BANK: Lamprou, Schuurs, Kristensen, Eiting, Schöne, Labyad, Dolberg, Huntelaar.

Dolberg gewoon lekker regelmatig laten rouleren met Tadic of Neres. Huntelaar als ideale pinch-hitter.
3 -1
Ferd
Ik vind Wober een beetje een Oostenrijkse Petri Pasanen. Valt niet op maar wel stabiel en goed, geen wereldtop maar prima voor Ajax
2 0
gras
Hij hoort gewoon te spelen, klaar. Hij kan in alle opzichten nog groeien. Blind zit op 4 aan zijn plafond. Zijn inbreng is juist belangrijker als controleur, met zijn loopvermogen en opbouwende capaciteiten.
4 0