Nederlandse vrouwen naar finale play-offs

NielsE, 09-10-2018 om 19:54, 6760 views, |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Het Nederlandse Vrouwenelftal heeft zich middels een 1-2 overwinning geplaatst voor de finale van de play-offs voor het WK Voetbal. De Leeuwinnen begonnen het duel met Denemarken al met een sterke uitgangspositie (2-0) en wisten tijdens het tweede treffen ook vaker te scoren dan haar Deense concurrenten.

Ondanks de eerdergenoemde sterke uitgangspositie van de Nederlandse dames leek het duel toch nog spannend te worden. Na een overtreding in de eigen zestien werd er al in de vierde minuut een penalty toegekend aan Denemarken. Het buitenkansje werd verzilverd door Nadim en de Denen kregen weer hoop op een goed resultaat. Echter duurde het niet lang totdat de ploeg van Sarina Wiegman op gelijke hoogte kwam via een kopbal van Lineth Beerensteyn. 

Na de 1-1 was het vooral Denemarken dat nog op zoek was naar een treffer. De Denen kwamen er alleen niet echt meer doorheen en kwamen uitsluitend tot een paar kansen. Uiteindelijk wisten de vrouwen in het Oranje de overwinning zelfs nog naar zich toe te trekken, Lineth Beerensteyn tekende voor haar tweede in de laatste minuten van de wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op 1-2. Door de overwinning mogen de vrouwen zich melden in de finale van de play-offs voor het WK Voetbal. Hierin treft men Zwitserland.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
booya4afca
Goed resultaat maar wat was het weer moeizaam. Het is ontzettend zonde dat er niemand aan het roer staat die de dames lekker laat ballen. De combinaties zijn op een hand te tellen.

En dat terwijl je speelsters als van de Donk en Martens in je team hebt.

Beerensteyn is wel een prima speelster trouwens. Balvast, snel en doelgericht.
2 0
FlyingDutchMan
Als niemand voor die Leeuwinnen reageert, doe ik het wel!! Gefeliciteerd, die andere tegenstanders zijn kat in het bakkie!!
4 0
Labrador
Ik heb gisteren gekeken. Ik vind het super voor ze. Jammer dat Nederland er alleen aandacht aan besteed als er wat te winnen valt en ze met een oranje wortel op hun kop door de straat mogen lopen
2 0