Koeman spaart De Jong niet: 'Nee, niemand'

NielsOpdam, 09-10-2018 om 15:55, 12886 views, Persconferentie |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ronald Koeman denkt tijdens de komende interlands te kunnen beschikken over Frenkie de Jong. 'Hij zat afgelopen zondag op de bank, dus ik ga ervan uit dat hij fit is om te spelen', vertelt de bondscoach op de persconferentie van het Nederlands elftal.

Erik ten Hag vroeg de bondscoaches voorzichtig aan te doen met de spelers van Ajax die niet honderd procent fit zijn. Koeman denkt desondanks niet aan het sparen van spelers. 'Nee, niemand. Ik heb geen afspraken gemaakt. Ik heb Erik natuurlijk wel gesproken. Ik snap ook wat hij bedoelt, ik ben zelf natuurlijk ook clubtrainer geweest. Maar ik was altijd super trots. Ik dacht altijd hoe meer spelers bij hun land hoe beter. Je moet het loslaten, want je hebt er geen invloed op. Ik ging niet verschrikt voor de televisie zitten kijken naar mijn spelers in actie. Maar ik ga zaterdag zeker niemand sparen.'

Koeman speelt aanstaande zaterdag met het Nederlands elftal in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland voor de Nations League. Volgende week dinsdag oefent Oranje tegen België in Brussel. De bondscoach heeft naast De Jong ook Matthijs de Ligt, Daley Blind en Donny van de Beek opgeroepen voor die interlands. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radikaal
Wat een onding is dat, die Nation's League. Kan het voetbal nog meer worden uitgemolken?
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Die rooie bakt er niks van bij Oranje. Echt een gevalletje van een naam hebben. Grote voetballer en een matige trainer. De club is belangrijker dan Oranje. Blessures heb je niks aan.
0 0
MankeNelis
Bij Everton door de mand gevallen. Hoe was het ook alweer, een goed paard maakt nog geen goede ruiter.
0 0
Ardoe
Koning Koeman, onze almachtige heerser. Volgevreten ego
1 0
T.reckveugel
Koeman is een egocentrische boer, er is maar één ster en dat is hij. Hij stapt waarschijnlijk net op tijd in, profiterend van een nieuwe generatie door Ajax opgeleide talenten. Ook die bij pisvee zijn bij Ajax gevormd. Lekker voortborduren op de stappen die Ajax zet, kan hem het verrotten als de Jong na zijn ego trip niet in de CL kan uitkomen
2 0
Frankkie
Ach, Ajax zonder Frenkie werkt ook prima.
En scheelt een hoop gezeur wanneer hij weer een keer op de verkeerde positie wordt gezet.

Dus lekker laten spelen, verloopt alles goed is er niks om ons druk over te maken.
Speelt hij en raakt hij geblesseerd, ach...
Dan is er ook niks om ons druk over te maken.....
3 -2
grannig mokum1
Precies D, Frenkie niet groter maken dan hij is
2 -3
Bocarra
Ajax heeft een slechte ervaring met deze bondscoach. Koeman denkt puur en alleen aan zijn eigen belang. Vorig seizoen naam hij een niet fitte Donny van de Beek mee en niet in bescherming. Het gevolg was dat Donny de hele zomer moest revalideren en niet fit aan de competitie begon.
4 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ze hebben daar toch ook fysio's en als de jong wat aangeeft over zijn blessure zal koeman echt niet denken: dan speel je maar met een spuit want we moeten winnen en jij moet spelen.
Wat koeman over ajax - az zei sloeg eigenlijk weer nergens op want hij vond het heel teleurstellend dat het niveau verschil zo groot was met 5-0, nou de voorgaande jaren werd het 3-0 4-1 4-1 0-1 4-0, dus die 5-0 thuis is heel normaal helemaal met een beter ajax nu. Laat koeman zich maar lekker druk maken over hoe hij oranje weer glans kan geven, 2010 finale 2014 halve finale, binnen 8 jaar van finale naar geen deelname wk, lijkt ajax wel met de EL finale.
0 0
kaashaas
Koeman en Erik hebben met elkaar gesproken dus za l het wel.goed zijn. Als je dit stuk leest zullen velen een conclusie trekken maar dit is niet nodig wan (zij hebben gesproken).
;-)
0 0
Ronaldinho020
Ja want waarom zou je ook naar de langer termijn kijken. De o zo belangrijke nations league dient gewonnen te worden..

Natuurlijk is Erik trots dat "zijn" jongens eventueel weer wedstrijden kunnen spelen voor oranje, echter niet ten kosten van langdurige, slepende blessures. (Wat op de langer termijn dus ook nadelig kan zijn voor de ontwikkeling van het talent, en dus eventuele latere prestaties bij oranje).

Maar verwacht eigenlijk niet dat Koeman jongens zal laten spelen, die eigenlijk niet kunnen spelen. Zal allemaal wel goed komen.
1 0
Babayaka
Als we het nu toch over slavernij hebben dan is het wel interland voetbal, als je niet wil uitkomen voor je land kan het zomaar zijn dat je helemaal niet mag voetballen .
Als de bond vervelend wil zijn.
5 0
Ronaldinho020
Dat is natuurlijk niet waar, als je bedankt voor Interlands (je stopt als international), mag je toch gewoon voor je club blijven spelen?
2 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Volgens mij kun je dan sancties verwachten van de KNPB en wordt hij geschorst om voor Ajax te spelen.
0 0
Amsterdam Loyals
Kut oranje... Frenkie meld je af man!
7 0
tyzinho
Misschien wel goed voor hem om 1 wedstrijdje te spelen, om alvast in het ritme te komen voor Benfica en feyenoord. Anders heeft ie ruim 3 weken niet gevoetbald
2 0
Joseph
Zijn goede wedstrijden voor hem, hoop wel dat ze goed kijken of hij 2 wedstrijden aan kan.
0 0
Redrum
Ik snap Koeman wel, hij heeft echt geen zin om weer Strootman op te gaan moeten stellen.
8 -1
afcas
gewoon per dag een paar duizend euro eisen zolang hij niet mee kan doen als het fout gaat.
2 -3
RaynoFischer
Ja lekker makkelijk praten als bondscoach, Ajax speelt veel belangrijkere wedstrijden momenteel en Frenkie was al niet 100% fit, iets meer begrip mag wel
2 -1
Nils
Terecht als hij ze tegen Duitsland niet zal sparen. Tegen België verwacht ik dat dan wel weer.
2 -3
ram
Hoezo terecht? Die hele Nations League boeit niet veel hoor. Fitheid van een speler lijkt mij belangrijker.
4 0
Libero
Waar je voorheen volkomen nutteloze en toch onvermijdelijke oefenpotjes, vaak tegen landen als Luxemburg en Malta speelde kan er eventueel een ticket behaald worden.
Maar des te meer speel je nu tegen tegenstanders van formaat en toch een soort van om het echie. Kan zo'n jonge selectie veel van leren en daar weer de vruchten van plukken op het EK.
0 0
Nils
Het is een nieuwe officiële competitie waarin tickets te verdienen zijn voor een EK. Ja het zijn er niet veel, ja het is een (te) moeilijke poule, maar ben toch van mening dat je dan volle bak ervoor moet gaan.
0 -1
ram
Ik niet. De kans dat we via de Nations League een ticket pakken is nihil.

En als het via de normale weg niet lukt... dan maar niet. Dan ben je namelijk écht héél slecht. Waarschijnlijk gaan alleen San Marino en Liechtenstein niet naar het EK... De rest is er gewoon bij.

Ik vind Ajax veel belangrijker.
1 0
KingRijkaardII
Ik had ook niet anders verwacht van deze onsympathieke hapsnurk. Dan moet Frenkie maar veinzen dat hij niet helemaal fit is. Doen andere spelers van topclubs ook vaak genoeg.
5 -3
Sterretje73
Lekker collegiaal van die Koeman. Beetje meer begrip en empathie mag wel hoor. Beetje stoer doen over de rug van ten Hag dit. Natuurlijk snap ik wel dat Koeman een dood paard weer tot leven aan het wekken is en dat een bepaalde attitude daar zeker ook bijhoort maar de KNVB is nog altijd wel degene die de financiële vruchten plukt van het goede werk van de clubs en niet andersom. Daar mag Koeman best eens wat genuanceerder mee omgaan.
2 0
VivaEspana
Er kan ook van alles gebeuren tijdens Ajax trainingen, zelfs als ze parachute springen in hun vrije tijd.
Ik geef Koeman gelijk. Het is een eer om voor je land te spelen en een speler die echt niet kan spelen haakt af tijdens de Oranje trainingen.
Kom op Erik, relax en laat die gasten hun internationale ervaring op doen. Worden ze beter van en over 4 jaar hebben we weer een competatief Oranje. Dat gaat genieten worden.
1 -1
afcas
een speler die de laatste wedstrijden van zijn club niet mee kan doen gewoon uitsluiten van oproeping. club betaalt de speler en het land houdt er geen rekening mee wat het beste is voor de speler.
0 0
iammike
Neem aan dat De Jong en De Ligt na Duitsland rust krijgen en niet tegen België spelen.
1 0
Vlieske
Frenkie acuut terug roepen. Het zijn verdomme nog oefenwedstrijden ook.
6 -1
Ruff Rhythim
Nations League is geen oefenwedstrijd.
Niet dat die hele NL me ook een barst interesseert overigens....
1 -3
Ajax34
Massaal Boycotten die handel.
1 0
afca-mark1990
inderdaad.
2 0